esmaul husna alfabetik,alfabetik sıraya gore esmaul husna, esmaul husna listesi
1) ALLAH: Allah Teala' nın ozel adıdır Hicbir varlığa verilemez ve atfedilemez
2) EL ADL isminle ibadetlerimde ihlastan, ofkelensem de kararlarımda beni adaletten ayırma,
3) EL AFUVV isminle beni de affet ve affedici kıl,
4) EL AHİR isminle senden başka her şey fani olduğu icin beni yalnız kendine bağla,
5) EL ALÎM isminle bana hayır dileyerek beni hem ilim sahibi hem de ilmiyle amel eden biri kıl,
6) EL ALİYY isminle beni de dunya ve ahirette şerefli kıl,
7) EL AZÎM isminle mu'minler arasında saygın ve kotu niyetlilere karşı beni de heybetli kıl,
8) EL AZÎZ isminle beni de nasihatine ve duasına ihtiyac duyulan biri kıl,
9) EL BAİS isminle olu kalplerin hidayetine beni de vesile kıl,
10) EL BAKÎ isminle İslam' a hizmet icin beni de uzun omurlu kıl,
11) EL BARİ isminle beni de maddeten ve manen uretken kıl,
12) EL BASIT isminle beni de insanlara faydalı kıl,
13) EL BASÎR isminle beni de seni gorur gibi inanan ve ibadet yapanlardan ve ileri goruşlulerden kıl,
14) EL BATIN isminle beni de yerlere, goklere ve tum varlıklara ibretle bakıp imanını pekiştirenlerden kıl,
15) EL BEDÎ isminle tum amellerimi guzelleştir,
16) EL BERR isminle beni de cevresine devamlı iyilik yapan kıl,
17) EL CAMÎ isminle bana da muslumanları toparlayan, onlara kol kanat geren bir kişilik kazandır,
18) EL CEBBAR isminle beni de cevresine iyiliği emreden, kotuluğu nehyeden, adalet uygulayan, daima onların yararına calışan ve calıştıran biri kıl, istesem de bana gunah işleri yaptırma,
19) EL CELÎL isminle bana da seven, sevilen, gonullerde taht kuran yuce bir kişilik kazandır,
20) ED DARR isminle bana da musibetin icinde bile hikmeti gorebilen bir anlayış ver,
21) EL EVVEL isminle beni de hayırda onde gidenlerden kıl,
22) EL FETTAH isminle beni de muslumanları kaynaştıran ve sıkıntılarını gideren biri kıl,
23) EL GAFFAR isminle beni de gıybet etmeyi değil kusurları affetmeyi ve ortmeyi başaranlardan kıl
24) EL GAFUR isminle bana da ofkeyi yutmayı, kusurları bağışlamayı nasip et,
25) EL GANİYY isminle bana da hayırlı bir zenginlikle birlikte zuhd ve takva sahibi olmayı nasip et,
26) EL HABÎR isminle bana da İslam' a fayda ve zarar getirebilecek olayları onceden sezdir,
27) EL HADÎ isminle beni de insanların hidayetine vesile kıl,
28) EL HAFID isminle beni de hicbir duşmanı desteklemeyen ayrıca nefsinin ve şeytanın hic etki edemediği insanlardan kıl,
29) EL HAFÎZ isminle bana da muslumanları gozeten, kollayan ve sahip cıkan bir guc ver,
30) EL HAKEM isminle bana da senin emrin dışında karar verdirme,
31) EL HAKÎM isminle beni de başıboş biri değil ilkeli kıl,
32) EL HAKK isminle benim de mu'min ozelliğimi bozma,
33) EL HALIK isminle beni de imanlı yaşat ve imanlı olarak oldur,
34) EL HALÎM isminle beni de etrafındakileri dağıtan kaba ve katı biri değil tatlı bir su gibi etrafında toplanılan yumuşak biri kıl,
35) EL HAMÎD isminle beni de ornek alınacak şekilde gunumuze ve geleceğe onderlerden kıl,
36) EL HASÎB isminle beni de olmeden once olmuş gibi amellerinin hesabını sorgulayanlardan biri kıl,
37) EL HAYY isminle İslam' i hizmette daima beni de aktif kıl,
38) EL KABİD isminle beni de şeytanını memnun etmeyen ve nefsini şımartmayan biri kıl,
39) EL KADİR isminle bana da daima şifa, rahmet ve mucadelemde zafer ver,
40) EL KAHHAR isminle beni de şeytanını, nefsini ve şartlanmış duşmanını yenenlerden eyle,
41) EL KAVÎ isminle beni de daima guclu ve şevkli kıl,
42) EL KAYYUM isminle beni de cevremde idareci ve onder kıl,
43) EL KEBÎR isminle beni de gonullerde yucelen, sevilen, sayılan, tarihin buyuklerinden kıl,
44) EL KERÎM isminle beni de cevresine iyilik edenlerden kıl,
45) EL KUDDUS isminle beni de kusurlardan uzaklaştır ve hep iyiliklerle donat,
46) EL LATÎF isminle beni de cok ince meselelere vakıf olan, farkı fark eden, şartlara bakıp gerekeni yapan duyarlı kişilerde
47) EL MACİD isminle beni de mu'mine yumuşak, kafire karşı onurunu ve şerefini koruyanlardan kıl,
48) EL MANÎ isminle benim nefsim istese de bana gunah ve kotuluk yaptırma, ayrıca bana ve neslime gelecek kotulukleri de engelle,
49) EL MECÎD isminle beni de İslam' a hizmetle şereflendirdiğin kişilerden kıl,
50) EL MELİK isminle beni de kalbini ve İslam diyarlarını işgal ettirmeyen kahramanlardan kıl,
51) EL METÎN isminle bana da hicbir vesvesenin ve musibetin sarsamadığı bir kişilik kazandır,
52) EL MU' iD isminle beni de ayetleri tekrar tekrar okuyan, duşunen, tebliğ yapan ve gonullerin dirilmesine sebep olanlardan kıl,
53) EL MU' İZ isminle mutevazılığımı arttırarak beni de izzet, şeref ve onur verdiklerinden kıl,
54) EL MUAHHİR isminle beni de gunahlara dalarak kendinden uzaklaştırdığın kullarından kılma ve varsa kusurlarım uzerine oldurme,
55) EL MUĞNÎ isminle beni de gonlu tok olanlardan kıl,
56) EL MUHSÎ isminle beni de taklidi değil de ilmi ve şuurlu bir imana ulaştır,
57) EL MUHYÎ isminle benim de kalbimi daima diri tut,
58) EL MUKADDİM isminle beni de kendine yaklaştırdıklarından kıl,
59) EL MUKÎT isminle bana da yetecek ve hesabını vereceğim kadar helal rızık ver,
60) EL MUKSIT isminle benim de boş şeylerle oyalanmama fırsat verme,
61) EL MUKTEDİR isminle bana da zayıflara yardımcı olabilecek guc ver,
62) EL MUSAVVİR isminle benim de hayatımı İslam' la şekillendir,
63) EL MU' MİN isminle bana da elinden ve dilinden zarar gelmeyen bir kişilik kazandır,
64) EL MUBDİ isminle bana da yarattıklarına ibretle bakan bir anlayış ver,
65) EL MUCÎB isminle bana da muslumanların istek ve ihtiyaclarına yardımcı olan, teşvik eden bir şuur ver,
66) EL MUHEYMİN isminle bana da yarattıklarına zarar vermeyen ve onların ideallerine ulaşmada yardımcı olan bir kişilik ver,
67) EL MUMÎT isminle bana da olumu cok cok anan, boylece hem şeytanı hem de nefsini yenen bir iman gucu ver,
68) EL MUNTAKÎM isminle İslam duşmanlarını, muslumanları katledenleri ya ıslah et ya dabu isminle muamele et, bana da zulmu nasip etme ve beni de merhametli kıl,
69) EL MUTEALÎ isminle beni de inanıyorsanız ustunsunuz bilinci ile yaşat,
70) EL MUTEKEBBİR isminle bana da gururlanan, kibirlenen değil kotuluğu basit goren bir anlayış ver,
71) EL MUZİL isminle beni de İslam' a leke getirecek adi işlerden uzak kıl,
72) MALİKU' LMULK isminle bana da helalinden mulk ver, emanetci olarak goster ve dunyaya da meylettirme,
73) EN NAFÎ isminle bana da daima dunya dave ahirette hayırlı olanı ver,
74) EN NUR isminle benim kalbimi kusurlarla, gunahlarla kirletme, hayırla aydınlat ve beni de mahşerde ve sıratta nurları onlerinde giden ve yol gosterenlerden kıl,
75) ER RAFİ' isminle beni de iman, amel ve hizmetle şereflendir, kusur işleyerek gozlerden ve gonullerden duşurme,
76) ER RAHİM isminle bana da hep acı ve merhamet et,
77) ER RAHMAN isminle benim de amellerimi riya ile heder etme,
78) ER RAKÎB isminle ahiret sahnelerini benim de gozumden uzak tutma,
79) ER RAUF isminle bana da daima şefkat ve merhametle bak, beni şefkatli ve merhametli kıl,
80) ER REŞÎD isminle bana da doğru yolunu goster ve beni de yol gosterici kıl,
81) ER REZZAK isminle bana da şukrunu odeyemeyeceğim cok rızkı değil aksine şukrunu odeyebileceğim derecede bir rızık ver,
82) ES SABUR isminle başarıya goturen bir sabrı bana da nasip et,
83) ES SAMED isminle bana da herkese lutfeden bir comertlik ama kimseden bir şey istemeyen bir tok gozluluk kazandır,
84) ES SELAM isminle bana da tum cevremin emin olduğu, guvendiği sadakatli bir kişilik kazandır,
85) ES SEMİ isminle bana da ya hayır soyleyen ya dasusan bir şahsiyet ver,
86) EŞ ŞEHÎD isminle beni de İslam' ın ornek alınan şahitlerinden kıl,
87) EŞ ŞEKUR isminle beni de kadri kıymet bilen, kesinlikle nankorluk yapmayan, azlıkta da coklukta da şukreden bir kul yap,
88) ET TEVVAB isminle beni de cok tevbe eden ve kusur bağışlayan biri kıl,
89) EL VACİD isminle beni de tum işlerini planlı, programlı yapan ve sonucunu yalnız Allah' tan isteyen biri kıl,
90) EL VAHİD isminle beni de muslumanların birliği ve beraberliği icin calışan ve bunun icin dua eden biri kıl,
91) EL VALÎ isminle bir babanın cocuklarına sahip cıkması gibi bana da muslumanlara sahip cıkan bir kişilik ve imkan ver,
92) EL VARİS isminle beni de ilimde ve hizmette peygamberlere varisci kıl, sahip olduğum mala emanetci gozu ile yaklaştır,
93) EL VASİ isminle beni de strese saplanmış dar kalpli biri değil geniş kalpli biri kıl,
94) EL VEDUD isminle beni de sevgi ve merhamet sahibi kıl, gecinilemeyen biri değil gecinilen, sevilen ve aranan biri kıl,
95) EL VEHHAB isminle bana da daima karzı hasen yapan, yaptığı iyiliklerden bir karşılık değil teşekkur bile beklemeyen bir şahsiyet kazandır,
96) EL VEKÎL isminle beni de daima guvenilen, durust ve doğruluk orneği yap,
97) EL VELÎ isminle beni de daima muslumanlara yardımcı kıl,
98) EZ ZAHİR isminle bana da iyilikleri ile bilinen, sevilen, sayılan ve ornek alınan bir kişilik kazandır,
99) ZU'l CELALİ ve' l İKRAM isminle bana da yalnız Allah' ı buyuk tanıyan, onun icin ikram eden ve Allah' tan başka kimseye eğilmeyen yiğit bir kişilik ver
1) ALLAH: Allah Teala' nın ozel adıdır Hicbir varlığa verilemez ve atfedilemez
2) EL ADL isminle ibadetlerimde ihlastan, ofkelensem de kararlarımda beni adaletten ayırma,
3) EL AFUVV isminle beni de affet ve affedici kıl,
4) EL AHİR isminle senden başka her şey fani olduğu icin beni yalnız kendine bağla,
5) EL ALÎM isminle bana hayır dileyerek beni hem ilim sahibi hem de ilmiyle amel eden biri kıl,
6) EL ALİYY isminle beni de dunya ve ahirette şerefli kıl,
7) EL AZÎM isminle mu'minler arasında saygın ve kotu niyetlilere karşı beni de heybetli kıl,
8) EL AZÎZ isminle beni de nasihatine ve duasına ihtiyac duyulan biri kıl,
9) EL BAİS isminle olu kalplerin hidayetine beni de vesile kıl,
10) EL BAKÎ isminle İslam' a hizmet icin beni de uzun omurlu kıl,
11) EL BARİ isminle beni de maddeten ve manen uretken kıl,
12) EL BASIT isminle beni de insanlara faydalı kıl,
13) EL BASÎR isminle beni de seni gorur gibi inanan ve ibadet yapanlardan ve ileri goruşlulerden kıl,
14) EL BATIN isminle beni de yerlere, goklere ve tum varlıklara ibretle bakıp imanını pekiştirenlerden kıl,
15) EL BEDÎ isminle tum amellerimi guzelleştir,
16) EL BERR isminle beni de cevresine devamlı iyilik yapan kıl,
17) EL CAMÎ isminle bana da muslumanları toparlayan, onlara kol kanat geren bir kişilik kazandır,
18) EL CEBBAR isminle beni de cevresine iyiliği emreden, kotuluğu nehyeden, adalet uygulayan, daima onların yararına calışan ve calıştıran biri kıl, istesem de bana gunah işleri yaptırma,
19) EL CELÎL isminle bana da seven, sevilen, gonullerde taht kuran yuce bir kişilik kazandır,
20) ED DARR isminle bana da musibetin icinde bile hikmeti gorebilen bir anlayış ver,
21) EL EVVEL isminle beni de hayırda onde gidenlerden kıl,
22) EL FETTAH isminle beni de muslumanları kaynaştıran ve sıkıntılarını gideren biri kıl,
23) EL GAFFAR isminle beni de gıybet etmeyi değil kusurları affetmeyi ve ortmeyi başaranlardan kıl
24) EL GAFUR isminle bana da ofkeyi yutmayı, kusurları bağışlamayı nasip et,
25) EL GANİYY isminle bana da hayırlı bir zenginlikle birlikte zuhd ve takva sahibi olmayı nasip et,
26) EL HABÎR isminle bana da İslam' a fayda ve zarar getirebilecek olayları onceden sezdir,
27) EL HADÎ isminle beni de insanların hidayetine vesile kıl,
28) EL HAFID isminle beni de hicbir duşmanı desteklemeyen ayrıca nefsinin ve şeytanın hic etki edemediği insanlardan kıl,
29) EL HAFÎZ isminle bana da muslumanları gozeten, kollayan ve sahip cıkan bir guc ver,
30) EL HAKEM isminle bana da senin emrin dışında karar verdirme,
31) EL HAKÎM isminle beni de başıboş biri değil ilkeli kıl,
32) EL HAKK isminle benim de mu'min ozelliğimi bozma,
33) EL HALIK isminle beni de imanlı yaşat ve imanlı olarak oldur,
34) EL HALÎM isminle beni de etrafındakileri dağıtan kaba ve katı biri değil tatlı bir su gibi etrafında toplanılan yumuşak biri kıl,
35) EL HAMÎD isminle beni de ornek alınacak şekilde gunumuze ve geleceğe onderlerden kıl,
36) EL HASÎB isminle beni de olmeden once olmuş gibi amellerinin hesabını sorgulayanlardan biri kıl,
37) EL HAYY isminle İslam' i hizmette daima beni de aktif kıl,
38) EL KABİD isminle beni de şeytanını memnun etmeyen ve nefsini şımartmayan biri kıl,
39) EL KADİR isminle bana da daima şifa, rahmet ve mucadelemde zafer ver,
40) EL KAHHAR isminle beni de şeytanını, nefsini ve şartlanmış duşmanını yenenlerden eyle,
41) EL KAVÎ isminle beni de daima guclu ve şevkli kıl,
42) EL KAYYUM isminle beni de cevremde idareci ve onder kıl,
43) EL KEBÎR isminle beni de gonullerde yucelen, sevilen, sayılan, tarihin buyuklerinden kıl,
44) EL KERÎM isminle beni de cevresine iyilik edenlerden kıl,
45) EL KUDDUS isminle beni de kusurlardan uzaklaştır ve hep iyiliklerle donat,
46) EL LATÎF isminle beni de cok ince meselelere vakıf olan, farkı fark eden, şartlara bakıp gerekeni yapan duyarlı kişilerde
47) EL MACİD isminle beni de mu'mine yumuşak, kafire karşı onurunu ve şerefini koruyanlardan kıl,
48) EL MANÎ isminle benim nefsim istese de bana gunah ve kotuluk yaptırma, ayrıca bana ve neslime gelecek kotulukleri de engelle,
49) EL MECÎD isminle beni de İslam' a hizmetle şereflendirdiğin kişilerden kıl,
50) EL MELİK isminle beni de kalbini ve İslam diyarlarını işgal ettirmeyen kahramanlardan kıl,
51) EL METÎN isminle bana da hicbir vesvesenin ve musibetin sarsamadığı bir kişilik kazandır,
52) EL MU' iD isminle beni de ayetleri tekrar tekrar okuyan, duşunen, tebliğ yapan ve gonullerin dirilmesine sebep olanlardan kıl,
53) EL MU' İZ isminle mutevazılığımı arttırarak beni de izzet, şeref ve onur verdiklerinden kıl,
54) EL MUAHHİR isminle beni de gunahlara dalarak kendinden uzaklaştırdığın kullarından kılma ve varsa kusurlarım uzerine oldurme,
55) EL MUĞNÎ isminle beni de gonlu tok olanlardan kıl,
56) EL MUHSÎ isminle beni de taklidi değil de ilmi ve şuurlu bir imana ulaştır,
57) EL MUHYÎ isminle benim de kalbimi daima diri tut,
58) EL MUKADDİM isminle beni de kendine yaklaştırdıklarından kıl,
59) EL MUKÎT isminle bana da yetecek ve hesabını vereceğim kadar helal rızık ver,
60) EL MUKSIT isminle benim de boş şeylerle oyalanmama fırsat verme,
61) EL MUKTEDİR isminle bana da zayıflara yardımcı olabilecek guc ver,
62) EL MUSAVVİR isminle benim de hayatımı İslam' la şekillendir,
63) EL MU' MİN isminle bana da elinden ve dilinden zarar gelmeyen bir kişilik kazandır,
64) EL MUBDİ isminle bana da yarattıklarına ibretle bakan bir anlayış ver,
65) EL MUCÎB isminle bana da muslumanların istek ve ihtiyaclarına yardımcı olan, teşvik eden bir şuur ver,
66) EL MUHEYMİN isminle bana da yarattıklarına zarar vermeyen ve onların ideallerine ulaşmada yardımcı olan bir kişilik ver,
67) EL MUMÎT isminle bana da olumu cok cok anan, boylece hem şeytanı hem de nefsini yenen bir iman gucu ver,
68) EL MUNTAKÎM isminle İslam duşmanlarını, muslumanları katledenleri ya ıslah et ya dabu isminle muamele et, bana da zulmu nasip etme ve beni de merhametli kıl,
69) EL MUTEALÎ isminle beni de inanıyorsanız ustunsunuz bilinci ile yaşat,
70) EL MUTEKEBBİR isminle bana da gururlanan, kibirlenen değil kotuluğu basit goren bir anlayış ver,
71) EL MUZİL isminle beni de İslam' a leke getirecek adi işlerden uzak kıl,
72) MALİKU' LMULK isminle bana da helalinden mulk ver, emanetci olarak goster ve dunyaya da meylettirme,
73) EN NAFÎ isminle bana da daima dunya dave ahirette hayırlı olanı ver,
74) EN NUR isminle benim kalbimi kusurlarla, gunahlarla kirletme, hayırla aydınlat ve beni de mahşerde ve sıratta nurları onlerinde giden ve yol gosterenlerden kıl,
75) ER RAFİ' isminle beni de iman, amel ve hizmetle şereflendir, kusur işleyerek gozlerden ve gonullerden duşurme,
76) ER RAHİM isminle bana da hep acı ve merhamet et,
77) ER RAHMAN isminle benim de amellerimi riya ile heder etme,
78) ER RAKÎB isminle ahiret sahnelerini benim de gozumden uzak tutma,
79) ER RAUF isminle bana da daima şefkat ve merhametle bak, beni şefkatli ve merhametli kıl,
80) ER REŞÎD isminle bana da doğru yolunu goster ve beni de yol gosterici kıl,
81) ER REZZAK isminle bana da şukrunu odeyemeyeceğim cok rızkı değil aksine şukrunu odeyebileceğim derecede bir rızık ver,
82) ES SABUR isminle başarıya goturen bir sabrı bana da nasip et,
83) ES SAMED isminle bana da herkese lutfeden bir comertlik ama kimseden bir şey istemeyen bir tok gozluluk kazandır,
84) ES SELAM isminle bana da tum cevremin emin olduğu, guvendiği sadakatli bir kişilik kazandır,
85) ES SEMİ isminle bana da ya hayır soyleyen ya dasusan bir şahsiyet ver,
86) EŞ ŞEHÎD isminle beni de İslam' ın ornek alınan şahitlerinden kıl,
87) EŞ ŞEKUR isminle beni de kadri kıymet bilen, kesinlikle nankorluk yapmayan, azlıkta da coklukta da şukreden bir kul yap,
88) ET TEVVAB isminle beni de cok tevbe eden ve kusur bağışlayan biri kıl,
89) EL VACİD isminle beni de tum işlerini planlı, programlı yapan ve sonucunu yalnız Allah' tan isteyen biri kıl,
90) EL VAHİD isminle beni de muslumanların birliği ve beraberliği icin calışan ve bunun icin dua eden biri kıl,
91) EL VALÎ isminle bir babanın cocuklarına sahip cıkması gibi bana da muslumanlara sahip cıkan bir kişilik ve imkan ver,
92) EL VARİS isminle beni de ilimde ve hizmette peygamberlere varisci kıl, sahip olduğum mala emanetci gozu ile yaklaştır,
93) EL VASİ isminle beni de strese saplanmış dar kalpli biri değil geniş kalpli biri kıl,
94) EL VEDUD isminle beni de sevgi ve merhamet sahibi kıl, gecinilemeyen biri değil gecinilen, sevilen ve aranan biri kıl,
95) EL VEHHAB isminle bana da daima karzı hasen yapan, yaptığı iyiliklerden bir karşılık değil teşekkur bile beklemeyen bir şahsiyet kazandır,
96) EL VEKÎL isminle beni de daima guvenilen, durust ve doğruluk orneği yap,
97) EL VELÎ isminle beni de daima muslumanlara yardımcı kıl,
98) EZ ZAHİR isminle bana da iyilikleri ile bilinen, sevilen, sayılan ve ornek alınan bir kişilik kazandır,
99) ZU'l CELALİ ve' l İKRAM isminle bana da yalnız Allah' ı buyuk tanıyan, onun icin ikram eden ve Allah' tan başka kimseye eğilmeyen yiğit bir kişilik ver