Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Alfabetik meyve isimleri

Alfabetik meyve isimleri
0
91

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Meyve isimleri alfabetik liste
Alfabetik sırasıyla meyve isimleri
Meyve isimleri listesi

AHUDUDU: Kanı temizleyici ve kan yapıcı niteliktedir İştah acıcı etkisi bulunur

ANANAS: Sindirimi kolaylaştırıcı ve enerji verici ozelliği vardır Ananasta bulunan bromelin enzimi protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcıdır İltihap ve odem onleyici ozelliğe sahiptir Kas ağrılarını giderir Yaraların iyileşmesini hızlandırır Araştırmalara gore ananastaki bromelain enzimi kansere karşı etkilidir

AVOKADO: Kalp ve damar sağlığı icin onemlidir Kotu kolesterolun duşurulmesine yardımcıdırToksinlerin vucuttan atılımını sağlar Kansızlığı onler

BEYAZ DUT: Vucudu guclendirir Kansızlıkta yararlıdır Karaciğere iyi gelir Diş eti hastalıkları, ağız, bademcik ve boğaz iltihabında kullanılır Mide ve bağırsakların duzenli calışmasına yardımcıdır

BOĞURTLEN: Ağız, diş eti ve bademcik iltihaplarında kullanılır Ses kısıklığına karşı faydalıdır Boğurtlen yaprağı ağız ve boğaz mukozası hastalıklarında gargara şeklinde kullanılır

CİLEK: Kan temizleyici etkisi vardır Diş etlerini guclendirir Cilekte yer alan ellagic asit kanser hucrelerine karşı koruyucudur

ELMA: Kabuğunda bulunan triterpenoids kanser hucrelerinin coğalmasını engelleyici niteliktedir Kalp krizi olasılığını duşurur Alzheimere karşı koruyucudur Mide mukozasını guclendirir

ERİK: Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucudur

GREYFURT: C vitamini bakımından zengindir Enfeksiyonlara karşı vucudu korur Dişeti kanamalarına iyi gelir Greyfurt suyu bazı ilaclarla etkileşime girdiği icin ilaclarla birlikte alınmamalıdır

HİNDİSTAN CEVİZİ: Besleyici yonu yuksek olan hindistan cevizi sindirim sistemi sağlığı acısından onemlidir

İNCİR: Sindirimi rahatlatır Kuru incir kan yapıcı ozelliktedir

KARADUT: Kan yapıcı etkisi vardır Ağız, dişeti ve boğaz iltihaplarında faydalıdır

KAVUN: Sindirim sistemini rahatlatır Bağırsakları yumuşatır Kan temizleyici ozelliği vardır Sinirleri yatıştırıcı yonu bir başka kavun yararıdır

KAYISI: Sindirimi kolaylaştırıcı ozelliği bulunur Goz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi icin faydalıdır Kansızlığı onler Karaciğeri guclendirir

KIZILCIK: Yuksek oranda flavanoid, karotinoid ve melatonin icerir Bağışıklık sistemini guclendirir İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır

KİRAZ: Kirazda yeralan antosiyanin ağrı kesici etkidedir Vucutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Karaciğer ve safrayı temizler Midedeki yara ve iltihapa iyi gelir

KİVİ: Kivide yer alan petkin vucudu toksinlerden temizler Yuksek C vitamini icerir Kotu kolesterolu duşurucu, iyi kolesterolu artırıcı etkinliktedir Nefes acıcı ozelliğiyle astım ve oksurukte kullanılır Kan temizleyici ve kan inceltici etkisi vardır

AYVA: Kalp damar sağlığı icin onemlidirVucudu zinde tutar

MANGO: Sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi gelir

MUZ: Bobrek ve mafsal iltihabında yararlıdır Kalp kasları icin olumlu etkide bulunur

NAR: Kanın antioksidan kapasitesini artırır Bağışıklık sistemini guclendirir, enfeksiyonlara karşı direnc sağlar Kalp sağlığı icin onemlidir Prostat ve cilt kanserine karşı nar suyu koruyucu ozellik taşır

PAPAYA: Papaya meyvesindeki papain enzimi besinlerdeki proteinin sindirilmesinde etkili olur

PORTAKAL: Yuksek oranda C vitamini icerir Portakalda yeralan lifler sindirim sistemini duzenler Portakal suyunda yeralan bioflavin damarları ve kılcal damarları guclendirerek kalp sağlığını koruyucu etki gosterir

ŞEFTALİ: Hazmı kolaylaştırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır

UZUM: Siyah uzum cekirdeği ve kabuğu bağışıklık sistemini guclendirici ozelliğe sahiptir Kotu kolesterolu azaltan ve damar sertliğine karşı faydalı olan reservatrol taze beyaz uzumun kabuklarında yuksek oranda yeralır

VİŞNE: İceriğindeki antosiyanin vişneye antioksiadan ozelliği kazandırır Kalp ve damar sağlığı icin faydalıdır Vişnedeki antosiyaninler ve bioflavonoitler iltihap giderici ozelliktedir
 
858,461Konular
981,118Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt