Meyve isimleri alfabetik liste
Alfabetik sırasıyla meyve isimleri
Meyve isimleri listesi
AHUDUDU: Kanı temizleyici ve kan yapıcı niteliktedir İştah acıcı etkisi bulunur
ANANAS: Sindirimi kolaylaştırıcı ve enerji verici ozelliği vardır Ananasta bulunan bromelin enzimi protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcıdır İltihap ve odem onleyici ozelliğe sahiptir Kas ağrılarını giderir Yaraların iyileşmesini hızlandırır Araştırmalara gore ananastaki bromelain enzimi kansere karşı etkilidir
AVOKADO: Kalp ve damar sağlığı icin onemlidir Kotu kolesterolun duşurulmesine yardımcıdırToksinlerin vucuttan atılımını sağlar Kansızlığı onler
BEYAZ DUT: Vucudu guclendirir Kansızlıkta yararlıdır Karaciğere iyi gelir Diş eti hastalıkları, ağız, bademcik ve boğaz iltihabında kullanılır Mide ve bağırsakların duzenli calışmasına yardımcıdır
BOĞURTLEN: Ağız, diş eti ve bademcik iltihaplarında kullanılır Ses kısıklığına karşı faydalıdır Boğurtlen yaprağı ağız ve boğaz mukozası hastalıklarında gargara şeklinde kullanılır
CİLEK: Kan temizleyici etkisi vardır Diş etlerini guclendirir Cilekte yer alan ellagic asit kanser hucrelerine karşı koruyucudur
ELMA: Kabuğunda bulunan triterpenoids kanser hucrelerinin coğalmasını engelleyici niteliktedir Kalp krizi olasılığını duşurur Alzheimere karşı koruyucudur Mide mukozasını guclendirir
ERİK: Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucudur
GREYFURT: C vitamini bakımından zengindir Enfeksiyonlara karşı vucudu korur Dişeti kanamalarına iyi gelir Greyfurt suyu bazı ilaclarla etkileşime girdiği icin ilaclarla birlikte alınmamalıdır
HİNDİSTAN CEVİZİ: Besleyici yonu yuksek olan hindistan cevizi sindirim sistemi sağlığı acısından onemlidir
İNCİR: Sindirimi rahatlatır Kuru incir kan yapıcı ozelliktedir
KARADUT: Kan yapıcı etkisi vardır Ağız, dişeti ve boğaz iltihaplarında faydalıdır
KAVUN: Sindirim sistemini rahatlatır Bağırsakları yumuşatır Kan temizleyici ozelliği vardır Sinirleri yatıştırıcı yonu bir başka kavun yararıdır
KAYISI: Sindirimi kolaylaştırıcı ozelliği bulunur Goz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi icin faydalıdır Kansızlığı onler Karaciğeri guclendirir
KIZILCIK: Yuksek oranda flavanoid, karotinoid ve melatonin icerir Bağışıklık sistemini guclendirir İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır
KİRAZ: Kirazda yeralan antosiyanin ağrı kesici etkidedir Vucutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Karaciğer ve safrayı temizler Midedeki yara ve iltihapa iyi gelir
KİVİ: Kivide yer alan petkin vucudu toksinlerden temizler Yuksek C vitamini icerir Kotu kolesterolu duşurucu, iyi kolesterolu artırıcı etkinliktedir Nefes acıcı ozelliğiyle astım ve oksurukte kullanılır Kan temizleyici ve kan inceltici etkisi vardır
AYVA: Kalp damar sağlığı icin onemlidirVucudu zinde tutar
MANGO: Sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi gelir
MUZ: Bobrek ve mafsal iltihabında yararlıdır Kalp kasları icin olumlu etkide bulunur
NAR: Kanın antioksidan kapasitesini artırır Bağışıklık sistemini guclendirir, enfeksiyonlara karşı direnc sağlar Kalp sağlığı icin onemlidir Prostat ve cilt kanserine karşı nar suyu koruyucu ozellik taşır
PAPAYA: Papaya meyvesindeki papain enzimi besinlerdeki proteinin sindirilmesinde etkili olur
PORTAKAL: Yuksek oranda C vitamini icerir Portakalda yeralan lifler sindirim sistemini duzenler Portakal suyunda yeralan bioflavin damarları ve kılcal damarları guclendirerek kalp sağlığını koruyucu etki gosterir
ŞEFTALİ: Hazmı kolaylaştırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır
UZUM: Siyah uzum cekirdeği ve kabuğu bağışıklık sistemini guclendirici ozelliğe sahiptir Kotu kolesterolu azaltan ve damar sertliğine karşı faydalı olan reservatrol taze beyaz uzumun kabuklarında yuksek oranda yeralır
VİŞNE: İceriğindeki antosiyanin vişneye antioksiadan ozelliği kazandırır Kalp ve damar sağlığı icin faydalıdır Vişnedeki antosiyaninler ve bioflavonoitler iltihap giderici ozelliktedir
Alfabetik sırasıyla meyve isimleri
Meyve isimleri listesi
AHUDUDU: Kanı temizleyici ve kan yapıcı niteliktedir İştah acıcı etkisi bulunur
ANANAS: Sindirimi kolaylaştırıcı ve enerji verici ozelliği vardır Ananasta bulunan bromelin enzimi protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcıdır İltihap ve odem onleyici ozelliğe sahiptir Kas ağrılarını giderir Yaraların iyileşmesini hızlandırır Araştırmalara gore ananastaki bromelain enzimi kansere karşı etkilidir
AVOKADO: Kalp ve damar sağlığı icin onemlidir Kotu kolesterolun duşurulmesine yardımcıdırToksinlerin vucuttan atılımını sağlar Kansızlığı onler
BEYAZ DUT: Vucudu guclendirir Kansızlıkta yararlıdır Karaciğere iyi gelir Diş eti hastalıkları, ağız, bademcik ve boğaz iltihabında kullanılır Mide ve bağırsakların duzenli calışmasına yardımcıdır
BOĞURTLEN: Ağız, diş eti ve bademcik iltihaplarında kullanılır Ses kısıklığına karşı faydalıdır Boğurtlen yaprağı ağız ve boğaz mukozası hastalıklarında gargara şeklinde kullanılır
CİLEK: Kan temizleyici etkisi vardır Diş etlerini guclendirir Cilekte yer alan ellagic asit kanser hucrelerine karşı koruyucudur
ELMA: Kabuğunda bulunan triterpenoids kanser hucrelerinin coğalmasını engelleyici niteliktedir Kalp krizi olasılığını duşurur Alzheimere karşı koruyucudur Mide mukozasını guclendirir
ERİK: Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucudur
GREYFURT: C vitamini bakımından zengindir Enfeksiyonlara karşı vucudu korur Dişeti kanamalarına iyi gelir Greyfurt suyu bazı ilaclarla etkileşime girdiği icin ilaclarla birlikte alınmamalıdır
HİNDİSTAN CEVİZİ: Besleyici yonu yuksek olan hindistan cevizi sindirim sistemi sağlığı acısından onemlidir
İNCİR: Sindirimi rahatlatır Kuru incir kan yapıcı ozelliktedir
KARADUT: Kan yapıcı etkisi vardır Ağız, dişeti ve boğaz iltihaplarında faydalıdır
KAVUN: Sindirim sistemini rahatlatır Bağırsakları yumuşatır Kan temizleyici ozelliği vardır Sinirleri yatıştırıcı yonu bir başka kavun yararıdır
KAYISI: Sindirimi kolaylaştırıcı ozelliği bulunur Goz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi icin faydalıdır Kansızlığı onler Karaciğeri guclendirir
KIZILCIK: Yuksek oranda flavanoid, karotinoid ve melatonin icerir Bağışıklık sistemini guclendirir İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır
KİRAZ: Kirazda yeralan antosiyanin ağrı kesici etkidedir Vucutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Karaciğer ve safrayı temizler Midedeki yara ve iltihapa iyi gelir
KİVİ: Kivide yer alan petkin vucudu toksinlerden temizler Yuksek C vitamini icerir Kotu kolesterolu duşurucu, iyi kolesterolu artırıcı etkinliktedir Nefes acıcı ozelliğiyle astım ve oksurukte kullanılır Kan temizleyici ve kan inceltici etkisi vardır
AYVA: Kalp damar sağlığı icin onemlidirVucudu zinde tutar
MANGO: Sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi gelir
MUZ: Bobrek ve mafsal iltihabında yararlıdır Kalp kasları icin olumlu etkide bulunur
NAR: Kanın antioksidan kapasitesini artırır Bağışıklık sistemini guclendirir, enfeksiyonlara karşı direnc sağlar Kalp sağlığı icin onemlidir Prostat ve cilt kanserine karşı nar suyu koruyucu ozellik taşır
PAPAYA: Papaya meyvesindeki papain enzimi besinlerdeki proteinin sindirilmesinde etkili olur
PORTAKAL: Yuksek oranda C vitamini icerir Portakalda yeralan lifler sindirim sistemini duzenler Portakal suyunda yeralan bioflavin damarları ve kılcal damarları guclendirerek kalp sağlığını koruyucu etki gosterir
ŞEFTALİ: Hazmı kolaylaştırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır
UZUM: Siyah uzum cekirdeği ve kabuğu bağışıklık sistemini guclendirici ozelliğe sahiptir Kotu kolesterolu azaltan ve damar sertliğine karşı faydalı olan reservatrol taze beyaz uzumun kabuklarında yuksek oranda yeralır
VİŞNE: İceriğindeki antosiyanin vişneye antioksiadan ozelliği kazandırır Kalp ve damar sağlığı icin faydalıdır Vişnedeki antosiyaninler ve bioflavonoitler iltihap giderici ozelliktedir