Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alfabetik meyve isimleri

Alfabetik meyve isimleri
0
281

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Meyve isimleri alfabetik liste
Alfabetik sırasıyla meyve isimleri
Meyve isimleri listesi

AHUDUDU: Kanı arıtıcı ve kan yapıcı niteliktedir İştah açıcı etkisi bulunur

ANANAS: Sindirimi kolaylaştırıcı ve enerji verici özelliği vardır Ananasta bulunan bromelin enzimi protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcıdır Irin ve ödem önleyici özelliğe sahiptir Kas ağrılarını giderir Yaraların iyileşmesini hızlandırır Araştırmalara tarafından ananastaki bromelain enzimi kansere karşı etkilidir

AVOKADO: Yürek ve damar sağlığı için önemlidir Fena kolesterolün düşürülmesine yardımcıdırToksinlerin vücuttan atılımını sağlar Kansızlığı önler

BEYAZ DUT: Vücudu güçlendirir Kansızlıkta yararlıdır Karaciğere iyi gelir Diş eti hastalıkları, ağız, bademcik ve boğaz iltihabında kullanılır Mide ve bağırsakların uyumlu çalışmasına yardımcıdır

BÖĞÜRTLEN: Ağız, diş eti ve bademcik iltihaplarında kullanılır Ses kısıklığına karşısında faydalıdır Böğürtlen yaprağı ağız ve boğaz mukozası hastalıklarında gargara biçiminde kullanılır

ÇİLEK: Kan temizleyici etkisi vardır Diş etlerini güçlendirir Çilekte yer alan ellagic asit kanser hücrelerine aleyhinde koruyucudur

ELMA: Kabuğunda bulunan triterpenoids kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyici niteliktedir Kalp krizi olasılığını düşürür Alzheimere karşı koruyucudur Mide mukozasını güçlendirir

ERİK: Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucudur

GREYFURT: C vitamini bakımından zengindir Enfeksiyonlara aleyhinde vücudu korur Dişeti kanamalarına iyi gelir Greyfurt suyu bir takım ilaçlarla etkileşime girdiği için ilaçlarla birlikte alınmamalıdır

HİNDİSTAN CEVİZİ: Besleyici yönü yüksek olan hindistan cevizi sindirim sistemi sağlığı açısından önemlidir

İNCİR: Sindirimi rahatlatır Kuru incir kan yapıcı özelliktedir

KARADUT: Kan yapıcı etkisi vardır Ağız, dişeti ve boğaz iltihaplarında faydalıdır

KAVUN: Sindirim sistemini rahatlatır Bağırsakları yumuşatır Kan arıtıcı özelliği vardır Sinirleri yatıştırıcı yönü bir başka kavun yararıdır

KAYISI: Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği bulunur Göz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi için faydalıdır Kansızlığı önler Karaciğeri güçlendirir

KIZILCIK: Yüksek oranda flavanoid, karotinoid ve melatonin içerir Bağışıklık sistemini güçlendirir İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır

KİRAZ: Kirazda yeralan antosiyanin ağrı kesici etkidedir Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Karaciğer ve safrayı temizler Midedeki bere ve iltihapa iyi kazanç

KİVİ: Kivide bulunan petkin vücudu toksinlerden temizler Yüksek C vitamini içerir Kötü kolesterolü düşürücü, iyi kolesterolü artırıcı etkinliktedir Nefes açıcı özelliğiyle astım ve öksürükte kullanılır Kan temizleyici ve kan inceltici etkisi vardır

AYVA: Yürek damar sağlığı için önemlidirVücudu kuvvetli miktar

MANGO: Sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi kazanç

MUZ: Böbrek ve mafsal iltihabında yararlıdır Kalp kasları için olumlu etkide bulunur

NAR: Kanın antioksidan kapasitesini artırır Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı direnç sağlar Kalp sağlığı için önemlidir Prostat ve deri kanserine karşı nar suyu koruyucu nitelik taşır

PAPAYA: Papaya meyvesindeki papain enzimi besinlerdeki proteinin sindirilmesinde etkili olur

PORTAKAL: Yüksek oranda C vitamini içerir Portakalda yeralan lifler sindirim sistemini düzenler Portakal suyunda yeralan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalp sağlığını koruyucu etki gösterir

ŞEFTALİ: Hazmı kolaylaştırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır

ÜZÜM: Siyah üzüm çekirdeği ve kabuğu bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir Kötü kolesterolü azaltan ve damar sertliğine karşısında yardımsever olan reservatrol taze beyaz üzümün kabuklarında yüksek oranda yeralır

VİŞNE: İçeriğindeki antosiyanin vişneye antioksiadan özelliği kazandırır Yürek ve damar sağlığı için faydalıdır Vişnedeki antosiyaninler ve bioflavonoitler cerahat giderici özelliktedir *
 
858,523Konular
981,269Mesajlar
31,126Kullanıcılar
redepraSon üye
Üst Alt