iltasyazilim
FD Üye
Meyve isimleri alfabetik liste
Alfabetik sırasıyla meyve isimleri
Meyve isimleri listesi
AHUDUDU: Kanı arıtıcı ve kan yapıcı niteliktedir İştah açıcı etkisi bulunur
ANANAS: Sindirimi kolaylaştırıcı ve enerji verici özelliği vardır Ananasta bulunan bromelin enzimi protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcıdır Irin ve ödem önleyici özelliğe sahiptir Kas ağrılarını giderir Yaraların iyileşmesini hızlandırır Araştırmalara tarafından ananastaki bromelain enzimi kansere karşı etkilidir
AVOKADO: Yürek ve damar sağlığı için önemlidir Fena kolesterolün düşürülmesine yardımcıdırToksinlerin vücuttan atılımını sağlar Kansızlığı önler
BEYAZ DUT: Vücudu güçlendirir Kansızlıkta yararlıdır Karaciğere iyi gelir Diş eti hastalıkları, ağız, bademcik ve boğaz iltihabında kullanılır Mide ve bağırsakların uyumlu çalışmasına yardımcıdır
BÖĞÜRTLEN: Ağız, diş eti ve bademcik iltihaplarında kullanılır Ses kısıklığına karşısında faydalıdır Böğürtlen yaprağı ağız ve boğaz mukozası hastalıklarında gargara biçiminde kullanılır
ÇİLEK: Kan temizleyici etkisi vardır Diş etlerini güçlendirir Çilekte yer alan ellagic asit kanser hücrelerine aleyhinde koruyucudur
ELMA: Kabuğunda bulunan triterpenoids kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyici niteliktedir Kalp krizi olasılığını düşürür Alzheimere karşı koruyucudur Mide mukozasını güçlendirir
ERİK: Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucudur
GREYFURT: C vitamini bakımından zengindir Enfeksiyonlara aleyhinde vücudu korur Dişeti kanamalarına iyi gelir Greyfurt suyu bir takım ilaçlarla etkileşime girdiği için ilaçlarla birlikte alınmamalıdır
HİNDİSTAN CEVİZİ: Besleyici yönü yüksek olan hindistan cevizi sindirim sistemi sağlığı açısından önemlidir
İNCİR: Sindirimi rahatlatır Kuru incir kan yapıcı özelliktedir
KARADUT: Kan yapıcı etkisi vardır Ağız, dişeti ve boğaz iltihaplarında faydalıdır
KAVUN: Sindirim sistemini rahatlatır Bağırsakları yumuşatır Kan arıtıcı özelliği vardır Sinirleri yatıştırıcı yönü bir başka kavun yararıdır
KAYISI: Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği bulunur Göz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi için faydalıdır Kansızlığı önler Karaciğeri güçlendirir
KIZILCIK: Yüksek oranda flavanoid, karotinoid ve melatonin içerir Bağışıklık sistemini güçlendirir İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır
KİRAZ: Kirazda yeralan antosiyanin ağrı kesici etkidedir Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Karaciğer ve safrayı temizler Midedeki bere ve iltihapa iyi kazanç
KİVİ: Kivide bulunan petkin vücudu toksinlerden temizler Yüksek C vitamini içerir Kötü kolesterolü düşürücü, iyi kolesterolü artırıcı etkinliktedir Nefes açıcı özelliğiyle astım ve öksürükte kullanılır Kan temizleyici ve kan inceltici etkisi vardır
AYVA: Yürek damar sağlığı için önemlidirVücudu kuvvetli miktar
MANGO: Sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi kazanç
MUZ: Böbrek ve mafsal iltihabında yararlıdır Kalp kasları için olumlu etkide bulunur
NAR: Kanın antioksidan kapasitesini artırır Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı direnç sağlar Kalp sağlığı için önemlidir Prostat ve deri kanserine karşı nar suyu koruyucu nitelik taşır
PAPAYA: Papaya meyvesindeki papain enzimi besinlerdeki proteinin sindirilmesinde etkili olur
PORTAKAL: Yüksek oranda C vitamini içerir Portakalda yeralan lifler sindirim sistemini düzenler Portakal suyunda yeralan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalp sağlığını koruyucu etki gösterir
ŞEFTALİ: Hazmı kolaylaştırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır
ÜZÜM: Siyah üzüm çekirdeği ve kabuğu bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir Kötü kolesterolü azaltan ve damar sertliğine karşısında yardımsever olan reservatrol taze beyaz üzümün kabuklarında yüksek oranda yeralır
VİŞNE: İçeriğindeki antosiyanin vişneye antioksiadan özelliği kazandırır Yürek ve damar sağlığı için faydalıdır Vişnedeki antosiyaninler ve bioflavonoitler cerahat giderici özelliktedir *
Alfabetik sırasıyla meyve isimleri
Meyve isimleri listesi
AHUDUDU: Kanı arıtıcı ve kan yapıcı niteliktedir İştah açıcı etkisi bulunur
ANANAS: Sindirimi kolaylaştırıcı ve enerji verici özelliği vardır Ananasta bulunan bromelin enzimi protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcıdır Irin ve ödem önleyici özelliğe sahiptir Kas ağrılarını giderir Yaraların iyileşmesini hızlandırır Araştırmalara tarafından ananastaki bromelain enzimi kansere karşı etkilidir
AVOKADO: Yürek ve damar sağlığı için önemlidir Fena kolesterolün düşürülmesine yardımcıdırToksinlerin vücuttan atılımını sağlar Kansızlığı önler
BEYAZ DUT: Vücudu güçlendirir Kansızlıkta yararlıdır Karaciğere iyi gelir Diş eti hastalıkları, ağız, bademcik ve boğaz iltihabında kullanılır Mide ve bağırsakların uyumlu çalışmasına yardımcıdır
BÖĞÜRTLEN: Ağız, diş eti ve bademcik iltihaplarında kullanılır Ses kısıklığına karşısında faydalıdır Böğürtlen yaprağı ağız ve boğaz mukozası hastalıklarında gargara biçiminde kullanılır
ÇİLEK: Kan temizleyici etkisi vardır Diş etlerini güçlendirir Çilekte yer alan ellagic asit kanser hücrelerine aleyhinde koruyucudur
ELMA: Kabuğunda bulunan triterpenoids kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyici niteliktedir Kalp krizi olasılığını düşürür Alzheimere karşı koruyucudur Mide mukozasını güçlendirir
ERİK: Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucudur
GREYFURT: C vitamini bakımından zengindir Enfeksiyonlara aleyhinde vücudu korur Dişeti kanamalarına iyi gelir Greyfurt suyu bir takım ilaçlarla etkileşime girdiği için ilaçlarla birlikte alınmamalıdır
HİNDİSTAN CEVİZİ: Besleyici yönü yüksek olan hindistan cevizi sindirim sistemi sağlığı açısından önemlidir
İNCİR: Sindirimi rahatlatır Kuru incir kan yapıcı özelliktedir
KARADUT: Kan yapıcı etkisi vardır Ağız, dişeti ve boğaz iltihaplarında faydalıdır
KAVUN: Sindirim sistemini rahatlatır Bağırsakları yumuşatır Kan arıtıcı özelliği vardır Sinirleri yatıştırıcı yönü bir başka kavun yararıdır
KAYISI: Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği bulunur Göz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi için faydalıdır Kansızlığı önler Karaciğeri güçlendirir
KIZILCIK: Yüksek oranda flavanoid, karotinoid ve melatonin içerir Bağışıklık sistemini güçlendirir İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır
KİRAZ: Kirazda yeralan antosiyanin ağrı kesici etkidedir Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Karaciğer ve safrayı temizler Midedeki bere ve iltihapa iyi kazanç
KİVİ: Kivide bulunan petkin vücudu toksinlerden temizler Yüksek C vitamini içerir Kötü kolesterolü düşürücü, iyi kolesterolü artırıcı etkinliktedir Nefes açıcı özelliğiyle astım ve öksürükte kullanılır Kan temizleyici ve kan inceltici etkisi vardır
AYVA: Yürek damar sağlığı için önemlidirVücudu kuvvetli miktar
MANGO: Sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi kazanç
MUZ: Böbrek ve mafsal iltihabında yararlıdır Kalp kasları için olumlu etkide bulunur
NAR: Kanın antioksidan kapasitesini artırır Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı direnç sağlar Kalp sağlığı için önemlidir Prostat ve deri kanserine karşı nar suyu koruyucu nitelik taşır
PAPAYA: Papaya meyvesindeki papain enzimi besinlerdeki proteinin sindirilmesinde etkili olur
PORTAKAL: Yüksek oranda C vitamini içerir Portakalda yeralan lifler sindirim sistemini düzenler Portakal suyunda yeralan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalp sağlığını koruyucu etki gösterir
ŞEFTALİ: Hazmı kolaylaştırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır
ÜZÜM: Siyah üzüm çekirdeği ve kabuğu bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir Kötü kolesterolü azaltan ve damar sertliğine karşısında yardımsever olan reservatrol taze beyaz üzümün kabuklarında yüksek oranda yeralır
VİŞNE: İçeriğindeki antosiyanin vişneye antioksiadan özelliği kazandırır Yürek ve damar sağlığı için faydalıdır Vişnedeki antosiyaninler ve bioflavonoitler cerahat giderici özelliktedir *