Alı kaptan “o kadar bir geçer vakit ancak dizisini anlattı erkan petekkaya ali kaptan oyle bir gecer zamanki dizisi erkan petekkaya hakkinda dizi hakkinda ali kaptan hakkinda konular burada melekler Sevgili Hepimizin severek izledigi oyle bir gecer zaman oysa dizisinin basrol oyuncularindan Erkan petekkaya (nami diger Ali Kaptan) dizi hakkinda ucan kusla roportaj yapti, Ali Kaptan, geçen sezonun son bölümünde cinayet işledi O hırçın, agresif fakat dimdik duran şahsiyet, şu anda vicdanına köşeye kıstırılmış, mutsuz ve hayallerini unutmuş gibi 1548651064 1548651064 alikaptanoylebirgecerzamankidizisinianlatti5c4e8a3deee43alikaptanoylebirgecerzamankidizisinianlatti5c4e8a3deee43 alikaptanoylebirgecerzamankidizisinianlatti5c4e8a3deee43 Evet Ali Kaptan bir cinayet işledi Birisini vurmak basit yok koskocoman sıkıntılar yaşadı, birkaç sene içeride yattı İçeride yatmak da basit değil Hele fakat denizleri seven bir adam için Dizinin başında her şeye karşın mutlu bir adamdı Ali Kaptan ama acilen hayatı zıt döndü Bu sizin ilk olarak cezaevine girişiniz değil Daha önce “Köpek filmi için Sinop Hapishane’nde çalışmıştık Çok güç bir şey, Allah cezaevine düşen herkesi kurtarsın Bu sezon her şeyini kaybetmiş, yalnızları oynayan bir Ali Kaptan mı izleyeceğiz? Ben biriki bölümü biliyorum, gerisini bilmiyorum Yaz boyu ne oynayacağımı, sonucun ne olacağını ben de merak ediyorum doğrusu ADAMIN GÖZÜNÜN FERİ GİTTİ! Ali Kaptan’da neler değişti? id Ali Kaptan’ı artık en ince ayrıntısına kadar yeni bir cisim diliyle oynuyorum Hint fakirini oynuyorum tam anlamıyla! Onun bakışı, duruşu başka Adamın gözünün içindeki fer gitti Bebeğini, torununu görebilecek mi, bastondan kurtulabilecek mi bilmiyorum Çekimlerden önce bastonla çalıştınız mı? Bastonu çekimler başlamadan 15 gün önce aldım Biraz uzundu, kestirdim ve çalışmaya başladım Pek bir kerede olmuyor natürel, öncesinde niyetlenmek gerekiyor Ilk bölüm sizin için nasıldı? Ailenin Ali Kaptan’sız halini nasıl buldunuz? Berrin ve Aylin dışarıda herkesin hayatı güzelleşmiş Tümü mutluymuş gibi görünüyor Lakin bir sahnede tam yemek yiyorlar, radyoda genel af haberi var Tümü donup kalıyor, Mete “babam hapisten çıktı diyor! (Gülüyor) ARAS’LA BENİ NEŞELENDIRICI GÖRENLER FAZLA ŞAŞIRDI İstanbulZeyrek’ten Beykoz’daki bir platoya geçtiniz, artık orada çekim yapıyorsunuz Sanat ekibiniz benzer dekoru kurmuş Burada daha mı kuytu çalışıyorsunuz? Hikâye günümüzde geçseydi, sokakta rahatça çekim yapabilirdik ama bizim dizide kostümler, eşyalar ve araçlar döneme ait almak zorunda Zeyrek’te bazen bir sahneyi 10 kere çekmek zorunda kalıyorduk Şu Anda bu konuda daha rahatız “Böylece Bir Geçer Süre oysa için uzun bir ön çalışma yapıldı Bu koşul diziye nasıl tesir etti sizce? Hepimiz bir işe başlarken uzun uzun düşünüyoruz Çünkü biz göle maya çalıyoruz Yıllar önce bir işe başlarken bir ses size ne olacağını söylerdi, şu anda ise fakat varsayım edebiliyorsunuz Çünkü seyircinin beğeni çıtası çok yükseldi Yalnızca en iyi işler ayakta kalıyor Bir Zamanlar bir star üzerine iş yapılırdı ve o iş tutardı Şu Anda senaryosu, yapımı, teknik ekibi, sanatı bir bütün Sacayakları yerini buldu mu, iş devam ediyor Vaktiyle mantıksal bağ oyuncuya 20 gün önce gelirdi, kabul edip etmediği sorulurdu Şu Anda altı ay, hatta bir sene evvelden öneri götürülüyor Hemen kim iyi çalışıyorsa, o kazanıyor Siz nasıl çalışıyorsunuz? Bizim bugüne dek hiçbir sorunumuz olmadı Set aralarında bile görüşmüş, birlikte tatil yapmışsınız Evet, görüşmeye devam ettik Yazlık yerlerde eşit geldiğimizde buluştuk Örneğin Aras (Bulut İynemli) yanıma geldi tatilde Bizi, babaoğul neşeli görenler çok şaşırdı SOSYAL MEDYADA AĞIR ELEŞTİRİLER YAPILDI Ali Kaptan karakterinin, hayatınıza olumsuz yansımaları oldu mu? Sosyal medyada bazı ağır eleştiriler yapıldı fakat sokakta hiç böyle bir tepkiyle karşılaşmadım Hatta yanıma gelip tebrik edenler oldu Daha önce hep iyi karakterleri canlandırdınız Ali Kaptan gibi birini oynayacak edinmek, sizi endişelendirmedi mi? Rol teklifini kabul etme sürecinde bu konuyu çok düşündüm Çünkü bugüne değin hep iyi, Robin Hood gibi adamları oynamıştım Ama bu da bir mücadeleydi ve kabul ettim Geçen yıl de fazla çalışmıştım, şu anda de çalışıyorum Bu rolü oynamak çok baskı Yarım saat içinde 10 farklı duyguyu açıklama yapmak zorundasın Bir kişilik vardır, ne yapacağını bilirsin Benim karakterim ise o kadar değil Birincil sezonda her şeye bağırıp çağıran fakat bir bakışıyla da kırıldığını, incindiğini hissettiren bir adam izledik Bir insan bünyesinde kaç tane farklı şahsiyet barındırabilir? İşte Ali Kaptan’ı oynamak bu yüzden zor Biz bu işe dönem dizisi çekeceğiz ama olaylar günümüzde yaşanıyormuş gibi hissedilecek diye başladık Düşünün, Ali Kaptan 1929 doğumlu Atatürk’ü görmüş bir kişilik O tarihlerde yaşam biçimi, annebabaçocuk ilişkileri bambaşkaydı Bizim babalarımız, babalarının yanına bizi sevmeye korkarlarmış Bugünde geçiyormuş gibi izlediğimizde, acayip görünüyor bu durum lakin bunların hepsi yaşandı Böyle aileler benim etrafımda da vardı Bir Takım sahnelerin aynısını çocukluğumda kendi mahallemde gördüm Bazı sahnelerde, yaşadığım şeyin aynısını oynadım Karakterin sertliğini, tavrını ona kadar oynaman lazım Ona göre oynamasaydım, Ali Kaptan olmazdı METE’YLE BARIŞIRSAK GRUBUNDA ÇALARIM Geçen sene namzet gösterildiğiniz az kalsın tüm ödülleri topladınız Nasıl bir histi bu? Ben okullu bir oyuncu, tiyatrocuyum Geçtiğimiz sene 11 ödül aldım Bunca yıldır oyunculuk yapıyorum, hiç bu dek ödül almamıştım Dizi de tüm ödülleri topladı Bu başarıyı gözetmek ayrı bir çaba Bir sonraki işimizde de aynısını bekleyeceğiz Dolayısıyla derhal başarımızın keyfini sürüyoruz Sezon finalinden daha sonra eğlendiğiniz bir gecenin videosu düştü internete Fazla güzel davul çalıyordunuz Çekimleri bitirmenin coşkusuyla fazla eğlenmiştik o gece Fazla keyifliydi Gitar çaldık, şarkılar söyledik Siz müzik yapmayı düşünmüyor musunuz? İleride Mete ile Ali Kaptan barışırsa, grubunda çalarım (Gülüyor) Bu işi yapanlar var, biz yalnızca aramızda yapıyoruz, eğlenmek için OSMAN’I OYNAMAK İSTERDİM “Öyle Bir Geçer Zaman amade başka bir karakteri canlandıracak olsaydınız, kimi seçerdiniz? Osman’ı oynamak isterdim! Şaka bir yanlamasına, dizideki her karakterin farklı bir ışığı var Bu da bir kast başarısıdır DİZİ İZLEYEMİYORUM Yeni sezonda her kanalda gösterişli diziler var Aralarında beğendikleriniz var mı? Açık Konuşmak Gerekirse yoğun bir tempoda çalıştığımız için ben pek dizi izleyemiyorum Oysa 1015 dakika kadar bakabiliyorum Haftada bir ya da iki gün iznim var, onda da kendi işlerimle ilgileniyorum Bu sezon yalnızca “İstanbul’un Altınlarına bakabildim Onun açık havada öyle fazla bir şey izlediğimi söyleyemem