iltasyazilim
FD Üye
Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram kuşbaşı et
*5 adet patlıcan
*1 büyük kuru soğan
*3 adet sivri biber
*1 adet domates
*1 5 yemek kaşığı salça
*2 kaşık dolu sıvı yağ
*2, 5 su bardağı yoğurt
*4 diş sarımsak
*1 adet defne yaprağı
*1 çay kaşık karabiber
*1 5 tatlı kaşık pul biber
*3 tatlı kaşık kekik
*Tuz
*Biraz maydanoz
Ali Nazik Tarifi Yapılışı Kuşbaşı etleri tencerede sıvı yağ koyarak pişirin Etler suyunu bıraktığında içerisine defne yaprağı ve kekik ekleyin Kendi suyu ile etlerin yumuşaması için kavurun Ve etler piştiğinde yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun Daha sonra sivri biberleri ilave edin kavurun Ve salçayı, ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi ve baharatları da ekleyip kavurun ve sıcak suyu ilave edin ve tuzu katın tadına bakarak Ve tencerenin altını kapattıktan sonra maydanozu ilave edin ve ocaktan alin Diğer yandan*bir tepsiye yağılı kağıt serin ve patlıcanları bir kaç yerini bıçakla delin daha kolay pisin diye fırında ya da ocakta közleyin Ve pişen patlıcanları kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve bir borcama yayın Diğer yandan sarımsağı ezip yoğurt ile karıştırın ve tuz ilave edin iyice karıştırın Daha sonra bu yoğurt karışımı aldığınız patlıcanların üzerine ekleyin Ve iyice karıştırın Bu karışımı resimde gördünüz gibi servis tabağına biraz patlıcan karışımı koyun Ve son olarak patlıcan karışımın üzerine sıcak olan sotelediğimiz etleri üzerine yerleştirin
Afiyet olsun
*500 gram kuşbaşı et
*5 adet patlıcan
*1 büyük kuru soğan
*3 adet sivri biber
*1 adet domates
*1 5 yemek kaşığı salça
*2 kaşık dolu sıvı yağ
*2, 5 su bardağı yoğurt
*4 diş sarımsak
*1 adet defne yaprağı
*1 çay kaşık karabiber
*1 5 tatlı kaşık pul biber
*3 tatlı kaşık kekik
*Tuz
*Biraz maydanoz
Ali Nazik Tarifi Yapılışı Kuşbaşı etleri tencerede sıvı yağ koyarak pişirin Etler suyunu bıraktığında içerisine defne yaprağı ve kekik ekleyin Kendi suyu ile etlerin yumuşaması için kavurun Ve etler piştiğinde yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun Daha sonra sivri biberleri ilave edin kavurun Ve salçayı, ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi ve baharatları da ekleyip kavurun ve sıcak suyu ilave edin ve tuzu katın tadına bakarak Ve tencerenin altını kapattıktan sonra maydanozu ilave edin ve ocaktan alin Diğer yandan*bir tepsiye yağılı kağıt serin ve patlıcanları bir kaç yerini bıçakla delin daha kolay pisin diye fırında ya da ocakta közleyin Ve pişen patlıcanları kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve bir borcama yayın Diğer yandan sarımsağı ezip yoğurt ile karıştırın ve tuz ilave edin iyice karıştırın Daha sonra bu yoğurt karışımı aldığınız patlıcanların üzerine ekleyin Ve iyice karıştırın Bu karışımı resimde gördünüz gibi servis tabağına biraz patlıcan karışımı koyun Ve son olarak patlıcan karışımın üzerine sıcak olan sotelediğimiz etleri üzerine yerleştirin
Afiyet olsun