iltasyazilim
FD Üye
Ali Paşa Pilavı
Malzemeler: 2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Etsuyu 100 Gram Kıyma 1 Diş Sarımsak 1 Adet Kuru Soğan Yarım Dolmalık Fıstık 1 Fincan Antep Fıstığı 1 Fincan Kuru Üzüm Yeteri kadar Tuz Yapılışı:
Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın Antepfıstıklarını suda üçbeş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun
Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin Sıcak olarak servis yapın
Malzemeler: 2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Etsuyu 100 Gram Kıyma 1 Diş Sarımsak 1 Adet Kuru Soğan Yarım Dolmalık Fıstık 1 Fincan Antep Fıstığı 1 Fincan Kuru Üzüm Yeteri kadar Tuz Yapılışı:
Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın Antepfıstıklarını suda üçbeş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun
Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin Sıcak olarak servis yapın