iltasyazilim
FD Üye
Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 su bardağı pilavlık pirinç
*3, 5 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz
Köftesi için;
*350 gram kıyma
*1 tane yumurta
*1 dilim bayat ekmek yada 1 yemek kaşığı galeta unu
*Yarım kuru soğan rendesi
*2 diş sarımsak
*Biraz maydanoz, kekik pulbiber, karabiber, tuz
Sosu için;
*3 tane domates rendesi
*1 diş sarımsak
*Kekik, tuz, biraz maydanoz
Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı Pilav için tereyağını ve sıvı yağı bir tencereye alıyoruz içine bol suyla yıkayıp nişastasını akıttığımız pirinçleri ekliyoruz ve pirinçler şeffaf renk alana kadar kavuruyoruz, daha sonra üzerine sıcak suyunu ekleyip tuzunu da damak tadımıza göre ayarlayıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz, pilav pişerken köfte malzemelerini bir kaba alıp minik top köfteler hazırlıyoruz ve biraz sıvı yağ eklediğimiz tavada köfteleri kızartıyoruz, kızaran köfteleri bir kaba alıp tavanın içine rendelenmiş domates, sarımsak, kekik ve birazda maydanoz ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz ,piştiğinde tuzunu da damak tadımıza göre ayarlayıp sosun içine köfteleri ekliyoruz ve karıştırıp ocaktan alıyoruz bu arada suyunu çeken ve pişen pilavımızın üzerine kağıt havlu kapatıp bi 10 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz, dinlenen pilavımızı servis tabağına alıp üzerine de köfteli sostan döküp sıcak sıcak servis ediyoruz
Denemenizi tavsiye ederim oldukça kolay ve lezzeti bol bir yemek deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2, 5 su bardağı pilavlık pirinç
*3, 5 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz
Köftesi için;
*350 gram kıyma
*1 tane yumurta
*1 dilim bayat ekmek yada 1 yemek kaşığı galeta unu
*Yarım kuru soğan rendesi
*2 diş sarımsak
*Biraz maydanoz, kekik pulbiber, karabiber, tuz
Sosu için;
*3 tane domates rendesi
*1 diş sarımsak
*Kekik, tuz, biraz maydanoz
Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı Pilav için tereyağını ve sıvı yağı bir tencereye alıyoruz içine bol suyla yıkayıp nişastasını akıttığımız pirinçleri ekliyoruz ve pirinçler şeffaf renk alana kadar kavuruyoruz, daha sonra üzerine sıcak suyunu ekleyip tuzunu da damak tadımıza göre ayarlayıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz, pilav pişerken köfte malzemelerini bir kaba alıp minik top köfteler hazırlıyoruz ve biraz sıvı yağ eklediğimiz tavada köfteleri kızartıyoruz, kızaran köfteleri bir kaba alıp tavanın içine rendelenmiş domates, sarımsak, kekik ve birazda maydanoz ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz ,piştiğinde tuzunu da damak tadımıza göre ayarlayıp sosun içine köfteleri ekliyoruz ve karıştırıp ocaktan alıyoruz bu arada suyunu çeken ve pişen pilavımızın üzerine kağıt havlu kapatıp bi 10 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz, dinlenen pilavımızı servis tabağına alıp üzerine de köfteli sostan döküp sıcak sıcak servis ediyoruz
Denemenizi tavsiye ederim oldukça kolay ve lezzeti bol bir yemek deneyeceklere şimdiden afiyet olsun