Ali Sürmeli hakkında ali sürmeli hakkında bilgiler, haberler, kimdir, dizileri, filmleri, hayatı, özetle hayatı, yaşam öyküsü, biyografisi, kurtlar vadisi, nereli, aslen nereli kaç yaşında Çılgın yürek dizisi ile hayatımıza giren Ali Sürmeli, şimdiler de Kurtlar Vadisi'nin beni sevimisindiyen komik ve şirin adamıalisurmelihakkinda5c5a54cc9c543alt Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sanatçı tiyatrocu ve oyuncu Ali Sürmeli hakkında bilgiler sunuyoruz sizlere 1549423816 1549423816 alisurmelihakkinda5c5a54ccd2d50alisurmelihakkinda5c5a54ccd2d50alisurmelihakkinda5c5a54ccd2d50 Ali Sürmeli (d 1959, Varto), Tiyatro ve sinema oyuncusu MSÜ Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun (1985) olan sanatçı, Cadde Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu’nda tahsis yaptı Sinema filmleri ve dizilerde oynadı Deli Kalp dizisiyle televizyonda tanındı Ödülleri 8 Ankara Film Festivali, 1996, En İyi Tezgâhtar Erkek Oyuncu: Sokaktaki Adam 37 Antalya Film Festivali, 2000, En İyi Asistan Erkek Oyuncu: Filler ve Çimen 18Siyad Türk Sineması Ödülleri, 1996, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sokaktaki Adam Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları Ayak Takımı Arasında Kahvede Şenlik Var Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz Üç Kuruşluk Opera Abdülcambaz Asiye Nasıl Kurtulur Tohum Ve Toprak Yedi Kocalı Hürmüz Mustafa Kurban Akvaryum Çılgın İbrahim Galile Galileo Filmografisi Eve Giden Yol 1914 2006 Ankara Cinayeti 2006 Yağmurdan Sonradan 2006 Umut Adası 2006 Imtihan 2006 Aşka Sürgün 2005 Iblis Ayrıntıda Gizlidir 2004 Kasabanın İncisi 2003 Kin ve Gül 2003 Hürrem Sultan 2003 Banka 2002 Şellale 2001 Son 2001 Filler ve Çimen 2000 Çılgın Yürek 1999 Kaçıklık Diploması 1998 Karmakarışık Pizza 1998 Kurtuluş 1996 Düş, Gerçek, Bir De Sinema 1995 Sokaktaki Adam 1995 Babam Askerde 1994 Mavi Sürgün 1993 Gece Dansı Tutsakları 1988 Dönüş 1988 Beyaz Ölüm Ali Sürmeli 24 yıllık tiyatrocu Ali Sürmeli 1959 yılında Bingöl Solhan'da doğdu Ama aslen MuşVarto Omeriyan köyündendir Dünyanın en asilzade ve en eski mesleğini yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini söylüyor gururla Ama esas tutkusu sinema, hem de çocukluğundan beri Bir gün istediği filmi çekmeyi umuyor Bunun için tiyatrodan kazandığı parayı biriktirmesi, tiyatro yapabilmek için de dizi oyunculuğu yapması gerekiyor Uzun bir yol gibi görünüyor, bundan başka sonunda başarısız olup tüm parayı daldırmak da var fakat davacı yok Tiyatroyu da dizi oyunculuğunu da keyifle yapıyor 1959 yılında Varto'da doğduğum yazılıdır Doğrusu birazcık öbür Babam çobandı Kafasına okuma yazmayı taktı ve dışardan bitirerek posta memuru oldu Babamın posta memurluğu macerası bizi de peşinden sürükledi ve çoğu yeri gezdik Babam önce Solhan ve Karlıova'ya sürgüne gitti Arada Şerafettin dağı vardı onu aşmaları gerekiyordu Annem hamile ve o dağda Beritan aşiretinin çadırında beni doğurup göbeğimi de kendisi kesti Kısa bir zaman daha sonra Elazığ, Palu, Doğancılar derken ben birincil ve ortaokulu bitirdim sonra Diyarbakır ve Bursa da son buldu sürgünlüğümüz Ben de lise eğitimimi tamamlamış oldumSinema filmleri ve dizilerde oynadı Çılgın Kalp dizisiyle televizyonda tanındı 1985'te MSÜ Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu Cadde Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı Karışık Pizza, Filler ve Çimen, Sınav, Eve Giden Yol 1914, Umut Adası, Beyaz Melek, Hortum, Güneşi Gördüm ve en son Kolpaçino adlı sinema filmlerinde kayda değer rolleri üstlendi Ödülleri 8 Ankara Film Festivali, 1996, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sokaktaki Adam 37 Antalya Film Festivali, 2000, En İyi Asistan Erkek Oyuncu: Filler ve Çimen 18Siyad Türk Sineması Ödülleri, 1996, En İyi Tezgâhtar Erkek Oyuncu: Sokaktaki Adam