Ali Sürmeli hakkında     ali sürmeli hakkında bilgiler, haberler, kimdir, dizileri, filmleri, hayatı, özetle hayatı, yaşam öyküsü, biyografisi, kurtlar vadisi, nereli, aslen nereli kaç yaşında  Çılgın yürek dizisi ile hayatımıza giren Ali Sürmeli, şimdiler de Kurtlar Vadisi'nin beni sevimisindiyen komik ve şirin adamıalisurmelihakkinda5c5a54cc9c543alt      Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sanatçı tiyatrocu ve oyuncu Ali Sürmeli hakkında bilgiler sunuyoruz sizlere  1549423816  1549423816 alisurmelihakkinda5c5a54ccd2d50alisurmelihakkinda5c5a54ccd2d50alisurmelihakkinda5c5a54ccd2d50 Ali Sürmeli (d 1959, Varto), Tiyatro ve sinema oyuncusu MSÜ Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun (1985) olan sanatçı, Cadde Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu’nda tahsis yaptı Sinema filmleri ve dizilerde oynadı Deli Kalp dizisiyle televizyonda tanındı  Ödülleri 8 Ankara Film Festivali, 1996, En İyi Tezgâhtar Erkek Oyuncu: Sokaktaki Adam 37 Antalya Film Festivali, 2000, En İyi Asistan Erkek Oyuncu: Filler ve Çimen 18Siyad Türk Sineması Ödülleri, 1996, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sokaktaki Adam Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları Ayak Takımı Arasında Kahvede Şenlik Var Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz Üç Kuruşluk Opera Abdülcambaz Asiye Nasıl Kurtulur Tohum Ve Toprak  Yedi Kocalı Hürmüz Mustafa Kurban Akvaryum Çılgın İbrahim Galile Galileo  Filmografisi Eve Giden Yol 1914  2006 Ankara Cinayeti  2006 Yağmurdan Sonradan  2006 Umut Adası  2006 Imtihan  2006 Aşka Sürgün  2005 Iblis Ayrıntıda Gizlidir  2004 Kasabanın İncisi  2003 Kin ve Gül  2003 Hürrem Sultan  2003 Banka  2002 Şellale  2001 Son  2001 Filler ve Çimen  2000 Çılgın Yürek  1999 Kaçıklık Diploması  1998 Karmakarışık Pizza  1998 Kurtuluş  1996 Düş, Gerçek, Bir De Sinema  1995 Sokaktaki Adam  1995 Babam Askerde  1994 Mavi Sürgün  1993 Gece Dansı Tutsakları  1988 Dönüş  1988 Beyaz Ölüm  Ali Sürmeli 24 yıllık tiyatrocu Ali Sürmeli 1959 yılında Bingöl Solhan'da doğdu Ama aslen MuşVarto Omeriyan köyündendir Dünyanın en asilzade ve en eski mesleğini yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini söylüyor gururla Ama esas tutkusu sinema, hem de çocukluğundan beri Bir gün istediği filmi çekmeyi umuyor Bunun için tiyatrodan kazandığı parayı biriktirmesi, tiyatro yapabilmek için de dizi oyunculuğu yapması gerekiyor Uzun bir yol gibi görünüyor, bundan başka sonunda başarısız olup tüm parayı daldırmak da var fakat davacı yok Tiyatroyu da dizi oyunculuğunu da keyifle yapıyor 1959 yılında Varto'da doğduğum yazılıdır Doğrusu birazcık öbür Babam çobandı Kafasına okuma yazmayı taktı ve dışardan bitirerek posta memuru oldu Babamın posta memurluğu macerası bizi de peşinden sürükledi ve çoğu yeri gezdik Babam önce Solhan ve Karlıova'ya sürgüne gitti Arada Şerafettin dağı vardı onu aşmaları gerekiyordu Annem hamile ve o dağda Beritan aşiretinin çadırında beni doğurup göbeğimi de kendisi kesti Kısa bir zaman daha sonra Elazığ, Palu, Doğancılar derken ben birincil ve ortaokulu bitirdim sonra Diyarbakır ve Bursa da son buldu sürgünlüğümüz Ben de lise eğitimimi tamamlamış oldumSinema filmleri ve dizilerde oynadı Çılgın Kalp dizisiyle televizyonda tanındı 1985'te MSÜ Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu Cadde Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı Karışık Pizza, Filler ve Çimen, Sınav, Eve Giden Yol 1914, Umut Adası, Beyaz Melek, Hortum, Güneşi Gördüm ve en son Kolpaçino adlı sinema filmlerinde kayda değer rolleri üstlendi Ödülleri 8 Ankara Film Festivali, 1996, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sokaktaki Adam 37 Antalya Film Festivali, 2000, En İyi Asistan Erkek Oyuncu: Filler ve Çimen 18Siyad Türk Sineması Ödülleri, 1996, En İyi Tezgâhtar Erkek Oyuncu: Sokaktaki Adam     

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.