Yıldız Holding İdare Konseyi Başkanvekili Ali Ülker, 29 Ocak tarihinde idare şurası başkanlığı koltuğuna oturdu. Ali Ülker birinci büyük satışını yaptı.
Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve Komili Bebe, Baby Star ve Rozi üzere markaları bünyesinde barındıran İtina Ferdî Bakım, 153,7 milyon TL şirket bedeli karşılığında Japonya’nın en büyük kağıt üreticilerinden Daio firmasına satıldı. Nisan ayında satış sürecinin tamamlanması bekleniyor.
2 milyar dolarlık cirosu var
1998 yılında kurulan İtina, bebek bezi, ıslak mendil, banyo materyalleri ve öteki hijyen eserlerini üretiyor ve satıyor. Bir üretim tesisi bulunan Özen’i alan Japon şirketi ise alanında en büyük firmalardan biri. 1943 yılında İkinci Dünya Savaşı’nın ortasında kurulan Japon şirketinin yıllık satışları 2 milyar doların üzerinde. 3 bin 400’e yakın çalışanı olan şirketin payları Tokyo ve Osaka borsalarında süreç görüyor. Japonya’nın dördüncü büyük kağıt üreticisi olan ve Coo.n markasıyla tanınan Daio, iç pazarının yüzde 6’sını denetim ediyor.
Japon Daio firmasının internet sitesinde yapılan açıklamada, şirketin, Asya dışında yatırım genişleme alanları araştırırken Türkiye'ye odaklanmaya başladığı ve 2014 yılından bu yana da Türkiye'de pazar araştırması yapmakta olduğu kaydedildi. Türkiye'nin 82 milyonluk nüfusu ile iç hijyen pazarında sağlam bir büyüme kaydetmesinin beklendiği vurgulanan açıklamada, şu tabirlere yer verildi:
"Daio, yılda 1 milyondan fazla doğum gerçekleşen ve Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Rusya'ya ve komşu ülkelerine ihracat için bir üretim üssü olma potansiyeline sahip olan Türkiye'de 2017 yılında İstanbul'da bir temsilcilik ofisi kurdu. Ayrıyeten Daio, Rusya'daki pazarlama faaliyetlerini güçlendirmek için Temmuz 2019'da Moskova'da bir temsilci ofisi açtı.
1998 yılında kurulan İtina, İstanbul'a yakın harika bir pozisyonda bulunan bir fabrikaya sahip. Şu anda Daio’nun bebek bezi, ıslak mendil ve tuvalet gereçleri de dahil olmak üzere üç eser kategorisinde eserler üretmekte ve satmaktadır. Daio, Türkiye'de bir fabrika kurmayı kıymetlendirdi. Müzakereler sonucunda Daio, İhtimam Şahsî Bakım'ı Yıldız Holding'ten almanın uzun vadeli vizyonunu gerçekleştirmek için en tesirli seçenek olduğu sonucuna vardı."
Ali Ülker kimdir?
1969’da doğan Ali Ülker, İstanbul Erkek Lisesi’nde eğitim aldıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat ve İş Yönetimi kısmında eğitim aldı. IMD, INSEAD, Wharton ve Harvard’da çeşitli eğitim programlarına katıldı. İş hayatına 1985’te Ülker Besin A.Ş. Kalite Denetim Departmanı’nda Stajyer olarak başladı, 1986-1998 ortasında çikolata üretim tesislerinde ve Atlas Besin Pazarlama A.Ş.’de Stajyer, Satış Yöneticisi, Satış Koordinatörü, Eser Küme Koordinatörü ve Eser Küme Müdürü durumlarında misyon aldı. 1998’de Atlas Besin Pazarlama A.Ş.’de Genel Müdürlüğe, 2000’de Perakende Küme Lider Yardımcılığı’na getirildi. 2001’de Merkez Besin Pazarlama A.Ş.’de Genel Müdürlük misyonunu de üstlendi. 2002’de Besin Kümesi Lider Yardımcılığı’na, 2005’te ise Ülker Küme Başkanlığı’na atandı. 2011’den bu yana Yıldız Holding İdare Şurası Lider Vekilliği görevini yürüten Ülker, 29 Ocak 2020’de Yıldız Holding İdare Konseyi Lideri oldu. Açık hava ve tabiatta olmayı ve spor yapmayı seven, İngilizce ve Almanca bilen Ülker, evli ve üç çocuk babası.