Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alibaba'nın patronu Jack Ma: Kendimden daha zekileri işe alırım, akıllı insanları ancak kültür ve değerler sistemiyle yönetebilirsiniz

Alibaba'nın patronu Jack Ma: Kendimden daha zekileri işe alırım, akıllı insanları ancak kültür ve değerler sistemiyle yönetebilirsiniz
0
59

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
Davos%2Da%2Ddamgasini%2Dvuran%2DAdam%2DBir%2Dbasari%2Dsizlik%2Doykusu%2D%2D201701230828%2Ejpg

ABD'de Meksika Duvarı tartışmasının bütçeyi vurması sonucu federal hükümetin kapanmasından dolayı Trump idaresinin gidemediği Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na, bu yıl işinsanları damga vuruyor.

Bunlardan biri olan ünlü Çinli teşebbüsçü Jack Ma, Alibaba'yı kurmasından 20 yıl sonra Çinli kapitalist bir bilge olarak genç girişimcilere yol gösterdi:

* Alibaba'yı başlattığımda elbette korkuyordum ve kuşkularım vardı. Ancak biz olmasak bile birinin kazanacağına inanıyordum.

* Yarının uzmanları olmaz, yalnızca dünün uzmanları vardır.

* İş aleminde rekabetten çekinmeyin, baskıyı kaygı etmeyin. Baskı konusunda endişeleniyorsanız, işinsanı olmayın.

* Değer yaratırsanız fırsat var demektir. Bugün tüm dünya tasa içinde. Bu da demek oluyor ki büyük fırsatlar var.

'SİZE İNSAN OLMAYI VE İŞİ HAKİKAT YAPMAYI ÖĞRETECEK İŞVEREN BULMAKLA BAŞLAYIN'

* İlk işiniz en kıymetlisidir. Büyük isimli bir şirket olmasına gerek yok, ancak kendinize size insan evladı olmayı olmayı, işleri yanlışsız düzgün yapmayı öğrteecek uygun bir işveren bulmalısınız ve orada kalmalısınız. Orada 3 yıl kalacağım diye kendi kendinize kelam verin.

'GECELERİ BENİ NE UYUTMAZ? HİÇBİR ŞEY'

* Çocuklara daha yaratıcı olmalarını ve makinelerin yapamadıkları şeyleri yapmadıkları şeyleri yapmayı nasıl öğretebiliriz? Makinelerin çipleri, insanların ise yürekleri vardır… Eğitim bu istikamette ilerlemeli. 

* Jack Ma'yı geceleri ne uyutmaz? Hiçbir şey! Uygun uyuyamazsam sorun hala orada olacaktır. Fakat uyursam onunla çaba etmek için daha fazla talihim olur.

* Akıllı insanları yönetmek için kültürü, bedeller sistemini kullanmak zorundasınız, zira onlar yaptıkları şeyleri inanarak yapanlardır. Yalnızca denetim etmek için kuralları, maddeleri ve evrakları kullanmaya kalkarsanız, o denli lakin aptal insanları denetim edersiniz.

* Benden daha zeki insanları işe alırım. 4-5 yıl sonra işverenim olabilecek bireyleri çalıştırırım. Olumlu bakan ve asla vazgeçmeyen insanlardan hoşlanırım.

858,497Konular
982,565Mesajlar
30,310Kullanıcılar
Agony121213Son üye
Üst Alt