Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alin Terİ

Alin Terİ
0
58

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Alin Terİ +1ALIN TERİ İmam Kazım (as) kendi tarlasında çalışmakla meşguldü Fazla faaliyet İmamdın bütün vücundan terler akıtmıştı giderken Ali ibni Ebi Hamzai Bata ini geldi imamın yanına, ve o manzarayı görür görmez: Kurban olayım, niçin bu işi başkalarına bırak mıyorsun? diye sordu Niçin başkalarına bırakayım? Halbuki benden daha üstün kişiler bile, her zaman bu gibi işlerle meşgul olmuşlardır Allah'ın elçisi, Emirülmü'minin ve tüm ecdadım Esasen tarlada çalışmak ve ziraatla meşgul olmak Peygamberlerin, peygamber vasilerinin ve Allah'ın seçkin kullarının öncelikle gelen, en kayda değer adetlerinden biridir (1) ALLAH'IN BERATI Rufaî tarikatına mensup müridlerden biri bir gün kendisine fazla güvenerek cezbe halindeyken şöyle dua etti: Ya Rabbi Cehennemden azat olduğuma dair bu aciz kuluna bir doküman gönder Aradan çok geçmedi, gök yüzünden beyaz bir kâğıt geldi Alıp baktılar ancak, kâğıtta hiçbir yazı değil Kâğıdın geldiğini görerek sevinen o mürid, içinde bir yazı olmadığını görür görmez fazla üzüldü, mükedder bir vaziyette durumu şeyhine açıklama yapmak üzere kâğıdı Ahmed Rufai Hazretlerine götürdü Ahmet Rufaî Hazretleri kâğıdı eline alıp bakınca kendinden geçti ve şükür secdesine vararak: Ey hiç olmazsa Hûda, sana hamd ü senalar olsun Bu çelimsiz kulunun müridlerinden bir kimseye böyle bir patent yollamak şerefine eriştirdin, dedi Müridler: Efendim dediler Biz orada bir yazı görmüyoruz, siz ise bu şahsın cehennemden azat olduğunu nasıl anlıyorsunuz? dediler O: Ey benim müridlerim ve sadık dostlarım, kudret eli siyah yazmaz, siz buradaki yazıyı göremiyorsunuz, bu kâğıdın üzerindeki yazı nurdan kalemle yazılmıştır, buyurdu (2)  

858,505Konular
982,828Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt