Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aliterasyon Nedir Kısaca

Aliterasyon Nedir Kısaca
0
140

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Aliterasyon Ne Demektir Kısaca

Bir şiirde ya da duzyazıda ahenk yaratmak amacıyla aynı ses ya da hecenin yinelenmesine aliterasyon denirDiğer adı ses yinelemesidir

Ornek:

eylulde melul oldu gonul soldu lale
bir kakule meyletti gonul geldi bu hale
seherde seyre koyuldum semayı deryayı
kara toprak icinde kara karıncayı karanlık gecede gorur
beyaz gerdanında bir de ben gerek

Similar threads

Aliterasyon Ne Demektir Özet Olarak Bir şiirde veya düzyazıda harmoni yaratmak amacıyla benzer ses ya da hecenin yinelenmesine aliterasyon denirDiğer adı ses yinelemesidir Misal: eylülde melül oldu gönül soldu lale bir kaküle meyletti gönül geldi bu ülkü seherde seyre koyuldum semayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Aliterasyon Sanatı Hakkında Bilgi Aliterasyon Sanatı Hakkında Şiir ya da duzyazıda ahengi sağlamak amacıyla aynı seslerin yinelenmesidirBir başka tanım iseDuzyazıda, şiirde ahenk oluşturmak amacıyla aynı hecenin veya sesin tekrar edilmesine aliterasyon denir Aliterasyon Sanatı Ornekleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
270
Aliterasyon bir edebi sanat türüdürŞiir ya da düzyazıda bir armoni yaratmak amacıyla, benzer sesin ya da hecenin tekrarlanmasına aliterasyon denir Örneğin: Seherlerde seyre koyuldum semayı, deryayı Tevfik Fikret Karşı yatan karlı kara dağlar karayıptır, otu bitmez Büyükbaba Korkut *
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Edebi Sanatlar nelerdir Soz Sanatları Nelerdir Edebi Sanatlar Hakkında Genel Bilgi Anlama renk katmak, anlamı guzel ve etkili kılmak, zenginleştirmek amacıylaşiirlerde ve duzyazı turlerinde kullanılan soz sanatlarıdır Gunumuz edebiyatlarında sozu etkili kılmanın bir aracı olan bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
276
Soz sanatları nelerdir, Turkce soz sanatları, Edibiyatımızdaki Soz Sanatları 1)TEŞBİH(BENZETME) Sozu daha etkili duruma getirmek icin aralarında ilgi bulunan iki unsurdan gucsuzu olanı guclu olana benzetmektir Benzetmede dort unsur bulunur: a)Benzenen b)Benzetilen c)Benzetme Yonu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
858,497Konular
982,554Mesajlar
30,293Kullanıcılar
CyscoderSon üye
Üst Alt