Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Allah (CC)'i Zikretmenin Fazileti....

Allah (CC)'i Zikretmenin Fazileti....
0
71

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Allah (CC)'i Zikretmenin Fazileti

Bunlar, Allah'a iman edenler ve kalpleri Allah'ın zikriyle huzura kavuşanlardırİyice bilin ki ancak Allah'ı zikretmekle kalpler yatışır ve huzur bulur (Ra'd 27, 28)

Ey iman edenler,sizi ne mallarınız, ne cocuklarınız, Alllah' ı zikretmekten alıkoymasın Her kim bunu yaparsa işte onlar husrana uğrayanlardır
(Munafıkin 9)

Muhakkak ki,Allah'ı zikretmek her şeyden daha buyuktur (ElAnkebut 45)

Allah'ı cok zikreden erkekler ve kadınlar varya Allah bunlara bir mağfiret ve buyuk bir mukafat hazırlamıştır (Ahzab 35)

Nice adamlar vardır ki, ne bir ticaret nede bir alışveriş, Allah'ı zikretmekten kendilerini alıkoymaz (Nur 37)

Gercekten Allah'ı, Ahiret gunuau arzulayanlar ve Allah'ı cok zikredenler icin,size Allah'ın Resulunde(takip edeceğiniz) pek guzel ornek vardır (Ahzab 21)

Ey iman edenler, Allah'ı cok zikredin, O'nu sabah ve akşam tesbih edin, yuceltin (Ahzab 41)

O halde yazıklar olsun o Allah'ın zikrini terk eden kalpleri katılaraOnlar apacık bir sapıklık icerisindedirler (Zumer 22)

İman edenlere vakti gelmedi mi ki, kalpleri Allah'ın zikriyle titremesin (Hadid 16)

Sabah ve akşam icinden yalvararak ve korkarak yuksek olmayan hafif bir sesle Allah'ı zikret Gafillerden olma (Araf 205)

Gercek muminler o kimselerdir ki Allah anıldığı zaman kalpleri korkarak urperir, onlara Allah' ın ayetleri okunduğu zaman imanlarını artırır ve onlar, yalnız Rablerine tevekkul ederler (Enfal 2)

Rabbini de cok zikret ve sabah akşam tesbih et (Ali İmran 41)

O munafıklar namaza kalktıkları zaman uşenerek kalkarlar; insanlara gosteriş yaparlar Allah'ı pek az hatıra getirip zikrederler(Nisa 142)

0 halde siz, beni zikredin ki, ben de sizi zikredeyim Bana şukredin de nankorluk yapmayın (Bakara 152)

Unuttuğun zaman Rabbini zikret (Kehf 24)

858,497Konular
982,553Mesajlar
30,289Kullanıcılar
rogeneSon üye
Üst Alt