Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Allah ile Konuşmayı Canlandıran Seyyah - 2

Allah ile Konuşmayı Canlandıran Seyyah - 2

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Allah’ım biz kulların nasıl olmalıyız senin Rızanı kazanabilmek için ?

Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin Kendiniz için her ne iyilik işlemiş olursanız, Allah katında onu bulursunuz Şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızı görür
(Bakara suresi 110 ayet)

Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar
(Bakara suresi 3 ayet)

Namazı kılın, zekâtı verin Rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin
(Bakara suresi 43 ayet)

Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir
(Bakara suresi 45 ayet)

Allah’ım küfre sapanlara tavrımız nasıl olmalıdır ?

Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar
(Bakara suresi 6 ayet)

Allah’ım bu küfre sapanlar çokça biz müslümanlara iftira atıyorlar

Kalplerinde münafıklıktan kaynaklanan bir hastalık vardır Allah da onların hastalıklarını artırmıştır Söyledikleri yalana karşılık da onlara elem dolu bir azap vardır
(Bakara suresi 10 ayet)

Allah’ım bu küfre sapanların ebedi kalacağı yer neresidir ?

Evet, kötülük işleyip suçu benliğini kaplamış (ve böylece şirke düşmüş) olan kimseler var ya, işte onlar cehennemliklerdir Onlar orada ebedî kalacaklardır
(Bakara suresi 81 ayet)

İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir Onlar orada ebedî kalacaklardır
(Bakara suresi 39 ayet)

Peki Yüceler Yücesi Allah’ım Onları sana havale ediyoruz

Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir Gözleri üzerinde de bir perde vardır Onlar için büyük bir azap vardır
(Bakara suresi 7 ayet)

Ya imanı bütün Müslüman Kulların Allah’ım , onlar için neresi vardır ?

İman edip salih ameller işleyenler ise cennetliklerdir Onlar orada ebedî kalacaklardır
(Bakara suresi 82 ayet)

Allah’ım bunlar (küfre sapanlar ) sürekli müslüman kardeşlerimizi incitiyorlar sonrada barış getirdiklerini söylüyorlar Haklılar mı ?

Bunlara, “Yeryüzünde fesat çıkarmayın denildiğinde, “Biz ancak ıslah edicileriz! derler
(Bakara suresi 11 ayet)

İyi bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir Fakat farkında değillerdir
(Bakara suresi 12 ayet)

Allah’ım bende onlar gibi sana karşı gelmekten, küfre sapmaktan çok korkuyorum,ne yapmalıyım ?

Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız
(Bakara suresi 21 ayet)

Hak dâima Rabbin katındandır Artık şüpheye düşenlerden olma sakın!
(Bakara suresi 147 ayet)

Anladım Allah’ım, hasa tövbe küfre sapmak ta nedir, Rabbime ortak koşmakta nedir, milyon defa hasa Yücelerin yücesi Rabbim

O, yeri sizin için döşek, göğü de bina yapan, gökten su indirip onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkarandır Öyleyse siz de bile bile Allah’a ortaklar koşmayın
(Bakara suresi 22 ayet)

Allah’ım ya bu ateistlere ne demeli (hasa milyon defa hasa) Seni inkar ediyorlar

Bak, Allah’a karşı nasıl yalan uyduruyorlar Apaçık bir günah olarak bu yeter
(Nisa suresi 50 ayet)

İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlar var ya; işte onlar cehennemliklerdir
(Mâide suresi 10 ayet)

İnkâr edenlere de ki: “Siz mutlaka yenilgiye uğrayacak ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız Orası ne fena yataktır!
(Âli İmrân suresi 12 ayet)

“İnkâr edenlere gelince, onlara dünyada da, ahirette de şiddetli bir şekilde azab edeceğim Onların hiç yardımcıları da olmayacaktır
(Âli İmrân suresi 56 ayet)

Şüphesiz inkâr edenler, insanları Allah yolundan alıkoyanlar derin bir sapıklığa düşmüşlerdir
(Nisa suresi 167 ayet)

Siz cansız (henüz yok) iken sizi dirilten (dünyaya getiren) Allah’ı nasıl inkâr ediyorsunuz? Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir En sonunda O’na döndürüleceksiniz
(Bakara suresi 28 ayet)

O, yeryüzünde olanların hepsini sizin için yaratan, sonra göğe yönelip onları yedi gök hâlinde düzenleyendir O, her şeyi hakkıyla bilendir
(Bakara suresi 29 ayet)

Birde Allah’ım bu ateistler iki yüzlülük yapıyorlar müslüman kardeşlerimizi kandırmak için

(Peki) Onlar, Allah’ın gizli tuttuklarını da, açığa vurduklarını da bildiğini bilmiyorlar mı?
(Bakara suresi 77 ayet)

Allah’ım müslüman olmayanların çokça sordugu bir soru var Sadece Müslümanlar mı Cennete girebilecekler?

Hayır, öyle değil! Kim “ihsan derecesine yükselerek özünü Allah’a teslim ederse, onun mükâfatı Rabbinin katındadır Artık onlara korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir
(Bakara suresi 112 ayet)

Allah’ım müslüman olmayanlar,sana inanmayanlar (hasa milyon defa hasa ) sürekli biz müslümanlar ile tartışıyorlarNasıl olmalı tavrımız ?

Onlara de ki: “Allah hakkında mı bizimle tartışıp duruyorsunuz? Hâlbuki O, bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir Bizim işlediklerimiz bize, sizin işledikleriniz size aittir Biz O’na gönülden bağlanmış kimseleriz
(Bakara suresi 139 ayet)

Allah’ım Rızanı kazanmak istiyoruz bize bir yol göster

Öyleyse yalnız beni anın ki ben de sizi anayım Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin
(Bakara suresi 152 ayet)

Allah’ım bütün dertler üst üste geliyorDayanacak gücüm kalmadıYoksulluk canıma tak etti

Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir
(Bakara suresi 153 ayet)

Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz Sabredenleri müjdele
(Bakara suresi 155 ayet)

Allah’ım ya bu kafilere özenen müslümanlar,onların hali necedir ?

Ey iman edenler! Siz eğer kâfir olanlara uyarsanız sizi gerisin geriye (küfre) çevirirler de büsbütün hüsrana uğrarsınız
(Âli İmrân suresi 149 ayet)

Senden başka kimimiz var ki Ya Rabbi kimden yardım dilenebiliriz

Doğrusu Allah sizin mevlânız ve yardımcınızdır; ve o, yardım edenlerin en hayırlısıdır
(Âli İmrân suresi 150 ayet)

Allah’ım tövbe etmek istiyorum,yaptıgım bütün yanlışlardan hepisinde tövbe etmek istiyorum

(Öyle ya) Allah tevbelerinizi kabul etmek ister Şehvetlerine uyup gidenler ise, sizin (doğru yoldan) iyice sapmanızı arzu ederler
(Nisa suresi 27 ayet)

Allah’ım senin azabından sana sığınıyoruzRahmetine sığınıyoruz Rahmeti bol Allah’ım

Eğer şükreder ve iman ederseniz, Allah size niye azab etsin ki? Allah, şükrün karşılığını verendir, hakkıyla bilendir
(Nisa suresi 147 ayet)

Kendimi çok yanlız hissediyorum Allah’ım Kimdir ki benim dostum ?

Sizin dostunuz ancak Allah’tır, Resûlüdür ve Allah’ın emirlerine boyun eğerek namazı kılan, zekâtı veren mü’minlerdir
(Mâide suresi 55 ayet)

Tamam Yücelerin Yücesi Rabbim Müminlerdir benim dostum bundan sonra, aklıma gelmişken Allah’ım imansız yahudilerle de dostluk kuralabilir mi ?

Ey iman edenler! Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi alaya alıp oyuncak edinenleri ve öteki kâfirleri dost edinmeyin Eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının
(Mâide suresi 57 ayet)

En doğrusunu en hayırlısını sen bilirsin Allah’ım ,zaten onlar benim ibadetlerimle dalga geçiyorlar idi

Onları namaza çağırdığınızda onu küçümserler ve alaya alırlar Çünkü onlar akıllarını kullanmayan bir topluluktur
(Mâide suresi 58 ayet)

Ayrıca pek iyi insanlar da değiller idi zaten

Onlardan çoğunun günahta, düşmanlıkta, haram yemede birbirleriyle yarıştıklarını görürsün Yapmakta oldukları şey ne kötüdür!
(Mâide suresi 62 ayet)

Nu mutlu ki bize Rabbimiz bizi sever Rahman ve Rahim dir (çok bağışlayan çok esirgeyendir)

Şüphesiz Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever
(Tevbe suresi 4 ayet)

Bazı kötü alışkanlıklarım var Allah’ım nasıl terkedeceğim onları bilmiyorum

Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister Artık vazgeçiyor musunuz?
(Mâide suresi 91 ayet)

Vazgeçiyorum Allah’ım vazgeçiyorum

(öyleyse ) “Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O’na tövbe edin Şüphesiz Rabbim çok merhametlidir, çok sevendir
(Hûd suresi 90 ayet)

Tövbe ediyorum Allah’ım Tövbe ediyorum Dilerim bağışlarsın beni Yüceler Yücesi Allah’ım

Allah aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir
(Mü’min suresi 23 ayet)