Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Allah sevgisi ile Peygamber sevgisi eşit tutulabilir mi? İSLAM TİM

Allah sevgisi ile Peygamber sevgisi eşit tutulabilir mi? İSLAM TİM

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
asavvuf ehlinin Yüce Allah (cc)'ın sevgisiyle onun Habib'inin (asm) sevgisi arasında bir fark olmadığını, yani aynı olduğunu söylediklerini okumuştum Bunu nasıl anlamalıyım? Bu Rabbimize ortaklık isnad etmek değildir herhalde Ama Rabbimin sevgisiyle Onun Habib'inin sevgisi öyleyse nasıl bir olur?

Değerli kardeşimiz;
Allah'ı her şeyden çok sevmek dinimizin emridir Allah'ı sevmenin yolu ise onun sevdiği tarzda yaşayan Peygamberimizi (asm) sevmek ve onun yolunda olmaktır

Nitekim Kur'anı Kerim'de şöyle buyurulur:

Ey Resulüm, de ki: “Ey insanlar, eğer Allah’ı seviyorsanız, gelin bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın Allah gafurdur, rahimdir (çok affedicidir, engin merhamet ve ihsan sahibidir)(Âli İmran, 331)

Allah’ı sevmek, insanın yaratılışının en yüce hedefidir Dolayısıyla İslâm’ın insanları kendisine doğru sevkettiği en yüksek gayedir Bu âyet şu kesin kıyası içeriyor:

“Eğer Allah’ı seviyorsanız, Habîbullaha uyacaksınız Ona uyulmazsa demek ki Allah’ı sevmiyorsunuz

Bunun zıddı şudur:

“Ben Allah’ı severim, ama emrini dinlemem, O’nun sevdiğini sevmem O’nu sevenleri, O’nun yolunu gösterenleri, O’nun seçip gönderdiklerini sevmem demektir ki, bu da: “Ben, kendimden başka hiçbir şeyi sevmem; tevhid yolunda yürümek istemem demektir

Bu kâinatı kudret, kemâl ve cemâlinin tecellileriyle böylesine güzel yaratan, bunca nimetleriyle kullarına lütuflarda bulunan Allah, elbette onlardan bir teşekkür bekler Elbette, insanlar içinde en seçkin birini onlara rehber ve mükemmel bir örnek yapar Böylece ondaki güzelliklerin, öbür insanlara da yansımasını ister
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,468Konular
981,192Mesajlar
29,541Kullanıcılar
osmanımSon üye
Üst Alt