Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Allah Teâlâ üç şeyi üç şeyde Gizledi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Muhammed Bâkır hazretleri, bir gün oğlu Câferİ Sâdık (ra)a şöyle demiştir:

Yavrum!HzAllah üç şeyi üç şeyde gizledi:

1 Rızâsını ibâdetlerde gizledi

Bu sebeple hiçbir ibâdeti küçümseme; belki Hakkın rızâsı, o küçümsediğin ibâdette olabilir

2 Gazabını, günahlarda gizledi

O bakımdan, hiçbir günahı küçük görme; belki Hakkın gazabı onda gizlidir Onu yaparsan gazabına uğrarsın!

3 Velî kullarını diğer insanlar içinde gizledi

Sakın, Allâhın kullarından kimseyi hor görme! Belki hor gördüğün o kul,
Allâhın velîsi olabilir

Similar threads

Hak Dostlarının Örnek Ahlâkından İNFAK ÂDÂBI Tasavvufun özüne ve gâyesine nazar ettiğimizde; onun rûhânî inkişafta esas vâsıtasının muhabbet, bu terakkîdeki zirvesinin de âdâbyâni edepler olduğunu görürüz Bu itibarla mü'min, gönlünün merkezini Allah ve Rasûlü'ne tahsis edebildiği nisbette...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Bundan önceki yazımızda, kalplerin huzura ermesi, incelik ve hassâsiyet kazanması için gönülleri hikmetlerle ihyâ etmenin lüzûmunu ifâde etmiş ve Mevlânâ Hazretleri’nin hikmetli nasihatlerinden birkaç misal vermiştik Bu yazımızda da Şeyh Sâdîi Şîrâzî’nin hikmetli söz ve nasihatlerine yer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Sevgili arkadaşlar bu bölüme beğenip hoşunuza giden özlü sözleri yazıp paylaşabilirsinizAllah dostlarının hayat'a dair,İman'a dair ve maneviyata dair olan öğütlerini,nasihatlerini yazabilirsiniz Hasanı Basrî kuddise sirruh (d 642, v 728) Ey Âdemoğlu! Gerçek mümin, ihsân sâhibi bile olsa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Hâlidi Bağdâdî Hazretleri buyurur: “Kim beni seviyorsa, Sünneti Seniyye’ye ittibâ ve hüsni hâtime hususunda muvaffak olmam için duâ etsin! Ben de aynı şekilde ona duâ ediyorum1 Mü?minin bu fânî âlemdeki en büyük gâyesi, insanın yaratılış maksadı olan Hakk?a kulluğu lâyıkıyla yaşayabilmektir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
«BİLMİYORUM!» Hirâ’da Hazreti Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem inzivâda iken Cebrâil aleyhisselâm ilk vahiyle geldi ve dedi ki: “?Oku! Fahri Kâinat sallallâhu aleyhi ve sellem ise; “?Ben okumayı bilmiyorum dedi Çünkü O’na Allah öğretecekti O da bütün cihana öğretecekti Nitekim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt