Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Allah'ın gazabı nedir kısaca

Allah'ın gazabı nedir kısaca
0
165

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Allah'ın gazabı ne demektir kısaca

Sozlukte “kızmak, ofkelenmek; kızgınlık, ofke duygusu anlamına gelen gazap genellikle rıza ve hilim kavramlarının karşıtı olarak kullanılmaktadır Allah rahim, halim olduğu gibi aynı zamanda gazap edendir Bir kutsi hadise gore Allah, “Rahmetim gazabımı gecmiştir (kuşatmıştır) (Buhari, Tevhid, 15, 22, 28, 55; Muslim, Tevbe, 1416) buyurmuştur İslam alimlerine gore Allah’ın gazabı, kufur ve isyan gibi birtakım tutum ve davranışları yadırgaması, zatı uluhiyetine ve her şeyden mustağniliğine uygun olarak bir ceşit “ofkesi ve onlara hak ettiklerinin karşılığını vermesi demektir