Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

allahumme salli ala seyyidina muhammed fazileti

allahumme salli ala seyyidina muhammed fazileti
0
123

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
allahumme salli ala seyyidina muhammed onemi
allahumme salli ala seyyidina muhammed fazileti hakkında bilgi

Bilindiği uzere Efendimiz (sas) Hazretlerinin adı anıldığında duyan her Muslumanın salavat getirmesi ihmal edilmez bir gorevi, unutulmaz bir vefa borcudur Nitekim Kuranı Kerim'de şoyle buyurulur:
Allah ve melekleri Peygambere salat ederler Ey iman edenler, siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle selam verin (Ahzab Suresi, 56) Veya “tam bir teslimiyetle ona teslim olun

Peygambere Allahın salat etmesi, rahmet etmek; meleklerin ve bizim salat etmemiz de onun icin rahmet duası etmek anlamına gelir Onun rahmete erişmesi ise, ummeti olarak bizim rahmete erişmemiz demektir Cunku hayatı boyunca gorulduğu gibi, onun butun kaygısı ummetinden ibarettir

İyilik gorduğu kimselere iyilik etme minnettarlığı duyan, hatta bir kahvenin kırk yıl hatırını sayan insanlar, ebedi hayatını kurtarmaya vesile olan Resulullaha da sas elbette minnettarlık duyacak, adını duyunca buyuk bir hurmet ve sevgiyle salavat getirecek, boylece gosterdiği bu bağlılıkla da şefaatine nail olacaktır

Efendimiz Aleyhisselam buyurdu

Bana en yakın olanlar, uzerime en cok salavat getirenler olacaktir

Uzerime salavat getirirseniz Allah da (cc) sizin uzerinize salavat getirir

Bana salavat getirin Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır

Allah Teala (CC) buyurdu: Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz

Cuma gunu ve geceleri uzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (cc) otuzu dunyaya, yetmişi ahirete ait olmak uzere yuz hacetini kabul eder

Dua ile sema arasında bir engel vardır Uzerime salavat getirilince engel acılır, dua yerine ulaşır

Sunnetimi ihya eden, uzerime salavat getiren, darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gununde arşın golgesinde olacaklardir

Sırat uzerinde kalmış, hurma yaprağı gibi tirtir titreyen bir adam gordum O anda uzerime getirdigi salavati şerife gelip o durumdan onu kurtardı

Dun gece acayip bir şey gordum Adamın biri Sırat uzerinde duşup kalkıyordu O anda uzerime getirdiği salavat geldi Elinden tuttuğu gibi Sırat'tan gecirdi

Meclislerinizi salavat ile susleyiniz,

Kiyamet gunu buyuk ecir almak isteyen, uzerime salavat getirsin

Cuma gunu uzerime (80) kere salavat getirenin seksen senelik gunahi affolunur

Uzerime salavat getirilmeden yapilan hicbir dua kabul olunmaz

Karsilaşan iki mu 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, gecmiş ve gelecek gunahlari bagışlanir Uzerime (100) defa salavat getirene, Allah (cc) bin defa rahmet nazarı ile bakar Iştiyakla daha fazla getiren icin kiyamet gununde şefaat ve şahitlik ederim

Uzerime bir gunde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gosterilmedikce olmez

Cuma gunu uzerime (100) defa salavati serife getiren kimse kıyamette oyle bir nur ile gelecek ki, eğer o nur butun mahşer ehline taksim edilse hepsine yeterdi

Omrunu boş yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi icin salavati şerife ile meşgul olmalidir Eger butun Omrunu ibadetle gecirmiş olsan sonra bir defa salavati serife getirsen, getirdigin salavat butun ibadetlerinden daha ağır gelirdi Cunku sen kendi gucun nispetinde salavat getirmektesin

Allah Teala da (CC) Rububiyyeti hesabıyla senin bir salavatına karşılık sana on salavat getirmektedirYani Allah Teala(CC) sana on defa rahmet nazariyla bakmaktadir

Allah Teala'nin (CC) kuluna nazari rahmeti; insin, cinnin ibadetinden daha hayirlidir Cunku Allah(CC) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba dUcar olmaz

Allah Teala(CC), perşembe gunu ikindi vakti, melekleri salavati şerife getirenlerin ismini yazmak icin yeryuzune gonderir Cuma gunu ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir

Salavati Şerife dunya ve ahirette insanin derecesini yuceltir Onu buyuk bir nur sahibi kilar Kazanci en bol bir ticaret kaynağıdır

858,466Konular
981,158Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt