iltasyazilim
FD Üye
allahümme salli ala seyyidina muhammed sözleri
allahümme salli ala seyyidina muhammedin sözleri
Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed
Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:
Bana en yakın olanlar, üzerime en fazla salavat getirenler olacaktir
Üzerime salavat getirirseniz Allah da (cc) sizin üzerinize salavat getirir
Bana salavat getirin Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır
Allah Teala (CC) buyurdu: Bir Kere salavat getirene Ben ve meleklerim on kere salavat getiririz
Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (cc) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait almak üzere yüz hacetini kabul eder
Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed yahut da Sallallahü aleyhi ve sellem veya aleyhissalatü vesselam diyerek de salavat getirilir
Salavat nedir
Salavat, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i (tez) hatırasına yapmak, O?na selam göndermektir
Salavat Örnekleri
Aleyhisselam
Manası: Allahın selamı, onun üstüne olsun
Aleyhissalatu vesselam
Manası: Allahın salatu selamı onun üstüne olsun
Sallallahu aleyhi ve sellem
Manası: Allahu Teala, Ona salatu selamlama etsin
Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed
Manası: Allahım! (peygamberimiz) HzMuhammed?e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle
Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim
Manası: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed?e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle(Rahmet et, selametlik ver)
*
allahümme salli ala seyyidina muhammedin sözleri
Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed
Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:
Bana en yakın olanlar, üzerime en fazla salavat getirenler olacaktir
Üzerime salavat getirirseniz Allah da (cc) sizin üzerinize salavat getirir
Bana salavat getirin Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır
Allah Teala (CC) buyurdu: Bir Kere salavat getirene Ben ve meleklerim on kere salavat getiririz
Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (cc) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait almak üzere yüz hacetini kabul eder
Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed yahut da Sallallahü aleyhi ve sellem veya aleyhissalatü vesselam diyerek de salavat getirilir
Salavat nedir
Salavat, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i (tez) hatırasına yapmak, O?na selam göndermektir
Salavat Örnekleri
Aleyhisselam
Manası: Allahın selamı, onun üstüne olsun
Aleyhissalatu vesselam
Manası: Allahın salatu selamı onun üstüne olsun
Sallallahu aleyhi ve sellem
Manası: Allahu Teala, Ona salatu selamlama etsin
Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed
Manası: Allahım! (peygamberimiz) HzMuhammed?e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle
Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim
Manası: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed?e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle(Rahmet et, selametlik ver)
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.