iltasyazilim
FD Üye
Alman Klasiği Mamorkuchen Tarifi İçin Malzemeler
1 paket tereyağ veya margarin (250 gr) 3 çay bardağı şeker (300 gr) 5 adet yumurta 3 çay bardağı un (200 gr) 1, 5 çay bardağı mısır nişastası (100 gr) 1 kutu krema (200 gr) 3 Yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çimdik tuz
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 50dk
Alman Klasiği Mamorkuchen Tarifi Yapılışı
Not
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır
Kullandığım çay bardağı ölçüsü 100 ml’lik
Merhaba Arkadaşlar
Harika alman klasiği bir pastayla karşınızdayım Bu pastayı doğru yapabilmek çok önemli Bir çok tarif denedim sonunda istediğim gibisini buldum Hafif nemli yedikçe yediren harika birsey bu pasta Çocuklarınızın doğum günlerini, piknikte veya aile boyu çay saatlernizi süsleyecek tarifin yapılışına geçelim hemen :
Tereyağ, şeker ve vanilya bir kaba alınır ve 34 dakika çırpılır Beyazlaşan karışıma iki kademede yumurtlar eklenir karışana kadar çırpılır Ayrı bir kabta un, nişasta, kabartma tozu ve tuz karıştırılır üzerine elenir krema da ilave edildikten sonra birbirne iyice karışana kadar kısaca çırpılır
Pasta kalıbı yağlanır un serpiştirilir ki pastamız daha sonra kolay çıksın Harcın 23 si kalıba dökülür Kalan karışıma kakao elenir ve tekrar kısaca çırpılır ve üzerine dökülür Çatal yardımıyla daireler çizilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 5060 dakika pişirilir Lütfen kontrollü pişirin fırınlar farklılık gösterebilir Kürdan testini yapmayı unutmayın
Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra servis tabağına alınır arzu ya göre üzerine pudra şekeri serpilir veya benmari usulü eritilmiş çikolata dökülür
Afiyet bal şeker olsun
1 paket tereyağ veya margarin (250 gr) 3 çay bardağı şeker (300 gr) 5 adet yumurta 3 çay bardağı un (200 gr) 1, 5 çay bardağı mısır nişastası (100 gr) 1 kutu krema (200 gr) 3 Yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çimdik tuz
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 50dk
Alman Klasiği Mamorkuchen Tarifi Yapılışı
Not
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır
Kullandığım çay bardağı ölçüsü 100 ml’lik
Merhaba Arkadaşlar
Harika alman klasiği bir pastayla karşınızdayım Bu pastayı doğru yapabilmek çok önemli Bir çok tarif denedim sonunda istediğim gibisini buldum Hafif nemli yedikçe yediren harika birsey bu pasta Çocuklarınızın doğum günlerini, piknikte veya aile boyu çay saatlernizi süsleyecek tarifin yapılışına geçelim hemen :
Tereyağ, şeker ve vanilya bir kaba alınır ve 34 dakika çırpılır Beyazlaşan karışıma iki kademede yumurtlar eklenir karışana kadar çırpılır Ayrı bir kabta un, nişasta, kabartma tozu ve tuz karıştırılır üzerine elenir krema da ilave edildikten sonra birbirne iyice karışana kadar kısaca çırpılır
Pasta kalıbı yağlanır un serpiştirilir ki pastamız daha sonra kolay çıksın Harcın 23 si kalıba dökülür Kalan karışıma kakao elenir ve tekrar kısaca çırpılır ve üzerine dökülür Çatal yardımıyla daireler çizilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 5060 dakika pişirilir Lütfen kontrollü pişirin fırınlar farklılık gösterebilir Kürdan testini yapmayı unutmayın
Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra servis tabağına alınır arzu ya göre üzerine pudra şekeri serpilir veya benmari usulü eritilmiş çikolata dökülür
Afiyet bal şeker olsun