Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alman Pastası

Alman Pastası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Muzlu Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
3 yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 4 yemek kaşığı yoğurt Çeyrek çay bardağı sıcak su 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı dolusu nişasta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Kreması için;
4 su bardağı süt 15 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Arası İçin;
Muz Üzeri için;
Pudra şekeri

Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 30dk

Muzlu Alman Pastası Tarifi Yapılışı

Keki için; Yumurta ve toz şeker köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpılır Yoğurt, su ve sıvı yağ ilave edilip tekrar çırpılır Vanilya, kabartma tozu ve nişasta elenip içine eklenir ve spatula ile karıştırılır
En son unu da elekten geçirip ekleyelim ve karıştıralım
Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba hamuru dökelim Hava kabarcıklarının çıkması için zemine bir iki kez vurup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim Kürdan testi yapalım kuru çıkıyorsa içi pişmiş demektir Fırından alıp soğumaya bırakılır
Kreması için; Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzeme uygun bir tencereye alınıp çırpıcıyla karıştırılır Ocağa alınır Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştıralım En son vanilya ve tereyağını katıp karıştıralım ve ocaktan alalım
Soğuyan kek kalıptan çıkarılır Ortadan ikiye ayrılır Ben iple kesiyorum Alt kat servis tabağına bırakılır Kremanın taşmaması için kelepçeyi yerleştirelim
Tabanına kremanın yarısını sürelim Dilimlenmiş muzları yerleştirelim Tekrar kremadan sürüp diğer katı üstüne kapatalım
Buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim Kelepçeyi çıkartıp üstüne pudra şekeri serpip dilimleyip servis edelim
Bildiğiniz gibi pastalar dinledikçe daha lezzetli oluyor bu da onlardan biri Birçok orjinal tarifine baktım ama hangisinin orjinal olduğuna karar veremedim Ben de kendi tarifimi oluşturdum İNŞAALLAH dener memnun kalırsınız
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun inşaALLAH

858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt