iltasyazilim
FD Üye
Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*2 bardak ılık süt
*1 paket yaş maya 42 gram
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 çorba kaşığı toz şeker
*1 çay*kaşığı*tuz
*5, 5 su*bardağı un
Kreması için:
*4 su*bardağı süt
*5 çorba*kaşığı*tepeleme un
*1 su*bardağı şeker
*2 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
*1 paket hazır çikolata sosu
*Hindistan cevizi veya antep fıstığı tozu
Alman Pastası Tarifi Yapılışı Merhabalar umarım tarifi beğenir afiyetle yersiniz
1
*İlk önce hamur için süt, maya ve şekeri yoğurma kabında eriyene kadar karıştırın
*Ardından yumurtayı, yağı, tuz ekleyin
*Ardından unu ilave ederek iyice yoğurun kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyin ve bir şeye sarın 30 dk mayalanmaya bırakın
*Hafif kabarsa yeterli, hamurdan ufak parçalar alın
*Yağlı kağıt, yağlanmış fırın tepsisi veya aliminyum kağıt aralıklı olarak yerleştirin
*Bütün hamuru yaptıktan sonra hamuru bir köşeye alıp üzerini kapatın krema için tencereye süt, şeker ve unu ilave edip iyice karıştırın
*Orta ateşte kaynayıp katılaşana kadar pişirin üzerinde baloncuklar oluşunca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın
*Mayalanan hamuru 170 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
*Fırından çıkınca iyice soğusun hazır çikolata sosunu hazırlayın, ve arada karıştırın üzeri kabuklaşmasın kremanın içine bir paket toz krem şantiyi koyun mikserle 5 dk kadar çırpın
*Soğuyan hamurları bıçakla ikiye kesin ortadan aralarına kaşıkla krema koyun uygun bir borcama dizin
*Üzerlerine çikolata sosundan kaşıkla dokun hindistan cevizi tozuyla süsleyebilirsiniz
*Buz dolabında dinledikten sonra servise hazır pastanelerdeki alman pastalarından hiç bir farkı yok
*Hatta daha güzel bu tarifi kime verdiysem çok beğenildi
*Bu ölçülerle 1214 adet tam çıkıyor siz daha az olsun derseniz hamurlar piştikten sonra yeteri kadarını yapın
*Geri kalanı buzluğa atın tekrar yapmak istediğinizde çıkartıp yapabilirsiniz
*Ben hep öyle yaparım Afiyet olsun ?????????iç kremayı fazla koyun daha lezzetli ve akışkan oluyor buzdolabında 1 gün bekletin daha daha lezzetli ?????
*2 bardak ılık süt
*1 paket yaş maya 42 gram
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 çorba kaşığı toz şeker
*1 çay*kaşığı*tuz
*5, 5 su*bardağı un
Kreması için:
*4 su*bardağı süt
*5 çorba*kaşığı*tepeleme un
*1 su*bardağı şeker
*2 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
*1 paket hazır çikolata sosu
*Hindistan cevizi veya antep fıstığı tozu
Alman Pastası Tarifi Yapılışı Merhabalar umarım tarifi beğenir afiyetle yersiniz
1
*İlk önce hamur için süt, maya ve şekeri yoğurma kabında eriyene kadar karıştırın
*Ardından yumurtayı, yağı, tuz ekleyin
*Ardından unu ilave ederek iyice yoğurun kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyin ve bir şeye sarın 30 dk mayalanmaya bırakın
*Hafif kabarsa yeterli, hamurdan ufak parçalar alın
*Yağlı kağıt, yağlanmış fırın tepsisi veya aliminyum kağıt aralıklı olarak yerleştirin
*Bütün hamuru yaptıktan sonra hamuru bir köşeye alıp üzerini kapatın krema için tencereye süt, şeker ve unu ilave edip iyice karıştırın
*Orta ateşte kaynayıp katılaşana kadar pişirin üzerinde baloncuklar oluşunca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın
*Mayalanan hamuru 170 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
*Fırından çıkınca iyice soğusun hazır çikolata sosunu hazırlayın, ve arada karıştırın üzeri kabuklaşmasın kremanın içine bir paket toz krem şantiyi koyun mikserle 5 dk kadar çırpın
*Soğuyan hamurları bıçakla ikiye kesin ortadan aralarına kaşıkla krema koyun uygun bir borcama dizin
*Üzerlerine çikolata sosundan kaşıkla dokun hindistan cevizi tozuyla süsleyebilirsiniz
*Buz dolabında dinledikten sonra servise hazır pastanelerdeki alman pastalarından hiç bir farkı yok
*Hatta daha güzel bu tarifi kime verdiysem çok beğenildi
*Bu ölçülerle 1214 adet tam çıkıyor siz daha az olsun derseniz hamurlar piştikten sonra yeteri kadarını yapın
*Geri kalanı buzluğa atın tekrar yapmak istediğinizde çıkartıp yapabilirsiniz
*Ben hep öyle yaparım Afiyet olsun ?????????iç kremayı fazla koyun daha lezzetli ve akışkan oluyor buzdolabında 1 gün bekletin daha daha lezzetli ?????