iltasyazilim
FD Üye
Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler Kek için;
*2 yumurta
*1,5 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*3 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
krema için;
*yarım litre süt(500ml)
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
süslemek için;
*pudra şekeri
*istediğiniz meyveler
Alman Pastası Tarifi Yapılışı Şeker ve yumurtayı iyice çırpın Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, ve vanilyayı da ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin Bu arada muhallebiyi hazırlamaya geçebilirsiniz Tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri pişirin Göz göz olunca tereyağ ve vanilyayı da ekleyin Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye geniş bir bıçak ve ya misina ip yardımıyla bölün, muhallebiyi arasına sürün Muz dilimlerini de ekleyip diğer kek parçasını da üzerine kapatın, en üstüne de bol pudra şekeri ile servis edebilirsiniz ) afiyet olsun
*2 yumurta
*1,5 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*3 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
krema için;
*yarım litre süt(500ml)
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
süslemek için;
*pudra şekeri
*istediğiniz meyveler
Alman Pastası Tarifi Yapılışı Şeker ve yumurtayı iyice çırpın Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, ve vanilyayı da ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin Bu arada muhallebiyi hazırlamaya geçebilirsiniz Tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri pişirin Göz göz olunca tereyağ ve vanilyayı da ekleyin Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye geniş bir bıçak ve ya misina ip yardımıyla bölün, muhallebiyi arasına sürün Muz dilimlerini de ekleyip diğer kek parçasını da üzerine kapatın, en üstüne de bol pudra şekeri ile servis edebilirsiniz ) afiyet olsun