Alman Usulü Patlıcan Malzemeler: 210 gr patlıcan, 5 gr bitkisel yağ, 30 gr soğan, 15 gr haşlanmış pirinç, 60 gr haşlanmış koyun eti, 15 adet yumurta, 10 gr peynir, karabiber, tuzlu Hazırlanışı: Patlıcanları uzununa ikiye ayırın İç kısmında bıçakla kesikler yapın Kesik kısımları aşağıya gelecek şekilde tavaya yerleştirin ve nebati yağda kızartın sonra iç kısımlarını kaşıkla çıkarın İçi çıkarılmış patlıcanları bir kenarda bekletin İçi doğrayın Haşlanmış pirinç, koyun eti, kavrulmuş soğanla karıştırın Üzerine tuz, biber, çiğ yumurta ekleyin ve ayrıntılarıyla karıştırın Karışımı içi çıkarılmış patlıcanlara doldurun Peynir rendesi serpin Üzerlerine bitkisel yağ ekleyin ve fırına sürün