iltasyazilim
FD Üye
Alman UsulÜ Sicak Şarap GlÜhweİn
lüzumlu malzeme
* 1 lt Kırmızı Şarap (kaliteli)
* 18 lt Su yada Kırmızı Şarap
* 60 gr Şeker
* 14 Çubuk Tarçın
* 3 ad Karanfil
* 12 Limon kabuğu yada
2 dilim Limon
yapılışı
Şeker, tarçın ve karanfili su yada şarapla kaynatın
30 dakika bekletin ve süzün
Kırmızı şarapla karıştırın, zevke göre limon veyahut portakal
suyu ile tatlandırabilirsiniz
kaynama noktasına yakın ısıtın, sakın fokurdatmayın
FRANSIZ SICAK ŞARABI
şarap olarak Bordo şarabı kullanın
baharat olarak da çubuk tarçın, rendelenmiş muskat ve
defne yaprağı kullanın
DENİZCİ
alman usulünün aynısı fakat beyaz şarapla
NEGUS
Porto şarabı kullanın, ölçü 12 şarap + 12 su
rendelenmiş muskat ve limonkabuğu ile tadlandırın
BALLI
kırmızı şarabı 150 gr bal, biraz çubuk tarçın ve 2 dilim limon
kaynama noktasına yakın ısıtın
JAGERTEE
14 lt çay (siyah)
14 lt kırmızı şarap
14 lt portakalsuyu
14 lt Obstler Schnaps
6080 gr şeker
3 karanfil
12 limon kabuğu rendesi ya da
2 dilim limon
karışımı 5 dak kadar hafif kaynatın ve şerei karıstırın
lüzumlu malzeme
* 1 lt Kırmızı Şarap (kaliteli)
* 18 lt Su yada Kırmızı Şarap
* 60 gr Şeker
* 14 Çubuk Tarçın
* 3 ad Karanfil
* 12 Limon kabuğu yada
2 dilim Limon
yapılışı
Şeker, tarçın ve karanfili su yada şarapla kaynatın
30 dakika bekletin ve süzün
Kırmızı şarapla karıştırın, zevke göre limon veyahut portakal
suyu ile tatlandırabilirsiniz
kaynama noktasına yakın ısıtın, sakın fokurdatmayın
FRANSIZ SICAK ŞARABI
şarap olarak Bordo şarabı kullanın
baharat olarak da çubuk tarçın, rendelenmiş muskat ve
defne yaprağı kullanın
DENİZCİ
alman usulünün aynısı fakat beyaz şarapla
NEGUS
Porto şarabı kullanın, ölçü 12 şarap + 12 su
rendelenmiş muskat ve limonkabuğu ile tadlandırın
BALLI
kırmızı şarabı 150 gr bal, biraz çubuk tarçın ve 2 dilim limon
kaynama noktasına yakın ısıtın
JAGERTEE
14 lt çay (siyah)
14 lt kırmızı şarap
14 lt portakalsuyu
14 lt Obstler Schnaps
6080 gr şeker
3 karanfil
12 limon kabuğu rendesi ya da
2 dilim limon
karışımı 5 dak kadar hafif kaynatın ve şerei karıstırın