Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alman UsulÜ Sicak Şarap / GlÜhweİn

Alman UsulÜ Sicak Şarap / GlÜhweİn

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Alman UsulÜ Sicak Şarap GlÜhweİn



lüzumlu malzeme

* 1 lt Kırmızı Şarap (kaliteli)
* 18 lt Su yada Kırmızı Şarap
* 60 gr Şeker
* 14 Çubuk Tarçın
* 3 ad Karanfil
* 12 Limon kabuğu yada
2 dilim Limon

yapılışı

Şeker, tarçın ve karanfili su yada şarapla kaynatın
30 dakika bekletin ve süzün
Kırmızı şarapla karıştırın, zevke göre limon veyahut portakal
suyu ile tatlandırabilirsiniz
kaynama noktasına yakın ısıtın, sakın fokurdatmayın

FRANSIZ SICAK ŞARABI

şarap olarak Bordo şarabı kullanın
baharat olarak da çubuk tarçın, rendelenmiş muskat ve
defne yaprağı kullanın

DENİZCİ

alman usulünün aynısı fakat beyaz şarapla

NEGUS

Porto şarabı kullanın, ölçü 12 şarap + 12 su
rendelenmiş muskat ve limonkabuğu ile tadlandırın

BALLI

kırmızı şarabı 150 gr bal, biraz çubuk tarçın ve 2 dilim limon
kaynama noktasına yakın ısıtın

JAGERTEE

14 lt çay (siyah)
14 lt kırmızı şarap
14 lt portakalsuyu
14 lt Obstler Schnaps
6080 gr şeker
3 karanfil
12 limon kabuğu rendesi ya da
2 dilim limon

karışımı 5 dak kadar hafif kaynatın ve şerei karıstırın
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt