Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

almanca günlük konuşmalar

almanca günlük konuşmalar
0
113

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
almanca jurnal konuşmalar almanca günlük konuşmalar dis gebelik almanca Aşağı Almanca'da kullanılan genel hitabe kalıpları yer almaktadır Kalıpların önce Türkçe'leri, yanına Almanca yazılışları ve paranaaa içersinde okunuşları verilmiştirOkunuşlarda bulunan : işareti, kendinden önceki harfin azıcık uzunca okunacağını belirtir Almanca'da rharfleri genel olarak çok baskılı söylenmemekle beraber yumuşak g (ğ) sesine benzer bir ses verir Evet : Ja (ya) Hayır : Nein (nayn) Teşekkür Ederim : Danke (dankı) Fazla teşekkür ederim : Danke sehr (dankı ze:r) Rica ederim : Bitte (bitı) Bir şey yok : Nichts zu danken (nihts tsu danken) Afedersiniz : Entschuldigen Sie, bitte (entşuldigın zi: bitı) Fazla rica ederim : Bitte sehr (bitı ze:r) Adım 'dır : ich heisse (ih hayzı ) Ben bir Türk'üm : ich bin ein Türke (ih bin ayn türkı) Ben doktorum : ich bin Arzt (ih bin artst) Ben öğrenciyim : ich bin Schüler (ih bin şu:lır) Ben yaşındayım : ich bin jahre daha aşağı (ih bin ya:re daha aşağı) Ben yirmi yaşındayım : ich bin zwanzig jahre daha aşağı (ih bin svansig ya:re daha alçak) id Adınız nedir? : Wie heissen Sie? (vi: hayzın zi Adım Ali'dir : ich heisse Ali (ih hayzı Ali) Sen kimsin? : Wer bist du? (wer bist du) Ben Ali'yim : ich bin Ali (ih bin Ali) Ben müslümanım : ich bin Müslimisch (ih bin müslimiş) Adım Ali'dir : Mein Name ist Ali (mayn na:mı ist Ali) Adım Ahmet : Mein Name ist Ahmet (mayn na:mı ist Ahmet) Anlaştık! : Verstanden! (feğştandın) Lütfen : Bitte (bitı) Pekala : Gut (gu:t) Özür dilerim : Entschuldigung (entşuldigung) Bay : Herr (kişinin soyadı) Hanımefendi : Frau (evli kadının soyadı) Hanımefendi : Fräulein (evlenmemiş kızın soyadı) Hazır : Okay (okay) Güzel! : schön (şö:n) Natürel : natürlich (natürlih) Fantastik! : wunderbar (vundığba:ğ) Merhaba (selamlama) : hallo (halo) Merhaba (selamlama) : Servus! (servıs) Günaydın: Guten Morgen (gu:tın morgın) İyi günler (tünaydın ) : Guten Tag (gu:tın ta:g) İyi akşamlar : Guten Abend (gu:tın abınt) İyi geceler : Gute Nacht (gu:tı naht) Nasılsınız? : Wie geht es ihnen? (vi: ge:t es iğnın) İyiyim, teşekkürler : Es geht mir gut, danke (es ge:t mir gu:t, dankı) eh işte : Es geht (es ge:t) Nasıl gidiyor? : Wie geht's (vi ge:ts) Kötü yok : Nicht schleht (niht şleht) görüşmek üzere : Bis bald (bis balt) Hoşçakalın : Auf Wiedersehen (auf vi:dırze:ın) (Allah'a ısmarladık,allah’a ısmarladık anlamında) Hoşçakalın : Auf Wiederhören (auf vi:dırhö:rın)(telefonda ve radyoda kullanılır) Hoşçakal : Mach's Gut (mahs gu:t) bay bay : Tschüss (tçü:z) Wasne? wannne süre? wo nerede? wohinnereye? wohernereden? wievielne dek yada kaç? warum nicht niçin olmasın? wienasıl? welcherhangi? werkim? ich habe Angstben korkuyorum ich habe Hungerbenim karnım aç ich haber Kummerüzüntülüyüm ich habe keine Langeweileben sıkılmıyorum Haben Sie Zeit?Vaktiniz var mi? Ich habe keine ZeitVaktim değil Ich habe kein GeldParam değil Verzeihung (yada) Entschuldigen Sieaffedersiniz, özür dilerim, pardon, bittelütfen ich danke für Ihre Mühezahmetinize tesekkür ederim schadeyazık gute Besserunggeçmiş olsun guten Appetitsağlık durumu olsun Prosit (yada) Auf Ihr Wohlşerefinize Ich möchte mich untersuchen lassen muayene elde etmek istiyorum Soll ich warten? Bekleyeyim mi? Wann wollen (sollen) wir kommen? Ne vakit gelelim? wann soll ich kommen? ben ne süre geleyim? ich möchte kommen ben varmak istiyorum ich möchte auch mitos kommen bende gelmek istiyorum kommt (yada) kommen Sie geliniz sie möchten (mögen, sollen) kommen gelsinler komm yada du sollst kommen gel (yada) sen gelicekmişsin Guten MorgenGünaydin Guten Tag Iyi günlerMerhaba Guten Abeniyi aksamlar Gute nachtiyi geceler HalloGrüß dichMerhabaSelam Wie ist Ihr Name, bitte?Isminiz nedir?Adiniz nedir? Wie heißt du?Adin ne Wie heißen SieAdiniz ne Mein Name istIch heißeIsmimAdim Herzlich WillkommenHos geldiniz Kann ich mit HerrnFrau X sprechen?X beyle x hanimla konusabilir miyim? Kommen Siekomm herein Iceriye buyurunbuyur Nehmen SieNimm bitte PlatzBuyurun oturun lütfenBuyur otur lütfen Möchten Sie etwas trinken?Bir sey icer misiniz? Auf Ihrdein WohlSagliginizaSagligina Können Siekannst du nicht Öglen yemegineAksam yemegine kalamaz zum MittagessenAbendessen misinizkalamaz misin bleiben? Vielen Dank Ich bleibe gern, Tesekkür ederim Rahatsiz etmezsem wenn ich nicht störe gönül rahatlığıyla kalirim Vorstellung Tanistirmak Darf ich bekannt machen? Das ist Tanistirabilirmiyim? Bu Frau X X hanim Herr X X Bey mein Mann esimkocam meine Frau esimkarim mein Sohn oglum meine Tochter kizim mein Bruder (erkek) kardesim meine Schwester (kiz) kardesim meine Muttermein Vater annembabam mein Opa dedembüyük babam meine Oma ninembüyük annem mein(e) Freund(in) (kiz) arkadasim mein Kollegemeine Kollegin is arkadasim Wie geht es Ihnendir NasilsinizNasilsin Wie geht´s NasilsinNe var ne yok Danke, mir gehts gut Und Ihnendir Tesekkür ederim Iyiyim Siz nasilsinizSen nasilsin vücudun bölümleri English Deutsch TÜRKÇE hair* das Haardie Haare (pl) saç In German haircan be referred to birli singular or plural, when it is only singular in English: my hair mein Haar (sing) or meine Haare (pl); her long hair ihr langes Haar (sing) or ihre langen Haare (pl) head der Kopf baş ear, ears das Ohr, die Ohren (pl) kulak face das Gesicht yüz forehead die Stirn alın eyebrow, eyebrows die Augenbraue, die Augenbrauen kaş eyelash, eyelashes die Wimper, die Wimpern kirpik eye, eyes das Auge, die Augen göz nose die Nase burun lip, lips die Lippe, die Lippen dudak mouth der Mund ağız An animal's mouth is called das Maul When used for people, it's considered rude: Halt's Maul! Shut up!tooth, teeth der Zahn, die Zähne diş,dişler chin das Kinn çene neck der Hals boyun shoulder, shoulders die Schulter, die Schultern omuz back der Rücken sırt arm, arms der Arm, die Arme kol,kollar elbow, elbows der Ell(en)bogen, die Ell(en)bogen dirsek wrist, wrists das Handgelenk, die Handgelenke bilek hand, hands die Hand, die Hände el,eller finger, fingers der Finger, die Finger parmak thumb, thumbs der Daumen, die Daumen başparmak *Instead of crossing your fingers, in German you press your thumbfor good luck: Daumen drücken! Cross your fingers!index finger der Zeigefinger dikkat çekici parmağı finger nail (nails) der Fingernagel (nägel) tırnak chest die Brust göğüs breast, breasts (bosom) die Brust, die Brüste (der Busen) göğüs stomach, belly der Bauch karın,göbek bone der Knochen kemik skin die Haut cilt joint, joints das Gelenk, die Gelenke eklem muscle, muscles der Muskel, die Muskeln adale Bitte Ja, bitteEvet, lütfen Nein, dankeHayir, tesekkür ederim Gestatten Sie?Müsaade eder misiniz?Izninizle Können Sie mir bitte helfen?Lütfen bana yardim eder misiniz? Dank Danke,Tesekkür ederimSag olun Vielen DankCok tesekkür ederim Danke, sehr gernTesekkür ederim, memnuniyetle Danke, gleichfalls!Sag ol, sen de!Tesekkür ederi, siz de! Das ist nett, dankeCok nazik, tesekkür ederim Vielen Dank für Ihre HilfeMüheYardiminizaZahmetinize cok tesekkür ederim Nichts zu dankenBir sey degil Gern gescnRica ederim Entschuldigung!Affedersiniz!Özür dilerim Ich muss mich entschuldigenÖzür dilemem lazim Das tut mir LeidBuna Üzgünüm Es war nicht so gemeintBöylece seslenmek istemedim Schade!Yazik! Es ist leider nicht möglichNe yazik ama olanaksizMaalesef muhtemel degil Villeicht ein andermalBelki baska bir zaman eğitim bilgileri öğrencimisinizsind sie schüler(in)? hangi okuldan mezunsunuz?welhe Schule haben sie absolviert? hangi okula gidiyorsunuz?welche Schule besuchen Sie? liseyi bitirdimIch habe das Gymnasium beendet lisesi mezunuyumIch habe das Gymnasium absolviert üniversite mezunuyumIch bin Akademiker üniversitesinden mezunumIch habe mein Stadium an derÜniversitat abgeschlossen üniversitede okuyorumIch studiere an der Üniversitat ne öğrenimi görüyorsunuzWas studieren Sie? Tıp okuyorumIch studiere ,medizin okumuyorum çalışıyorumIch studiere nicht,ich arbeite edebiyat bölümündeyimIch bin in der Literaturabteilung işaretler GİRİŞEINGANG ÇIKIŞAUSGANG MEŞGULBESETZT BAYANDAMEN(Bayanlara Özgü) BAYHERREN(Baylara Özgü) SERBEST,BOŞFREI GİRİLMEZEINTRITT VERBOTEN PARK YAPILMAZPARKEN VERBOTEN OKULSCHULE HASTANEKRANKENHAUS YOL YAPIMISTRASSENBAU AÇIKOFFEN KAPALIGESCHLOSSEN DANIŞMAINFORMATION GİRİLMEZ(ARAÇ İÇİN)EINFAHRT VERBOTEN DURSTOP YAVAŞ GİDİNİZLANGSAM FAHREN TEK YÖNÜ OLAN YOLEINBAHNSTRASSE AŞMAK YASAKTIRKEINE DURCHFAHRT BAGAJGEPACK UMMA SALONUWARTESAAL BÜYÜK KASABA MERKEZİSTADTMITTE ÖLÜM TEHLİKESİLEBENSGEFAHR Verabredung Ich hoffe Siedich bald wieder zu sehen Yakinda her yerde grüsmek umuduyla Vielen Dank für den netten Abend Bu hoş aksam icin tesekkür ederim Was machen Siemachst du morgen? Yarin ne yapiyorsunuzyapiyorsun? Treffen wir uns morgenheute Abend? YarinBu aksam bulusalim mi? Ja gerne SevinirumMennuniyetle Es geht leider nicht Ich habe zu tun Olmaz maalesef Ad var Lassen Sie mich bitte in Ruhe! Lütfen beni bakımlı birakin! Jetzt reicht´s! Artik Yeter! Verschwinde! Defol! Verständigung Wie bitte? EfendimNasil Ich verstehe Siedich nicht SiziSeni anlayamadim Kannst du das bitte noch einmal wiederholen? Lütfen tekrarlar misinizmisin Bitte sprechen Siesprich etwas langsamerlauter Lütfen daha yavasyüksek sesle konusunuzkonus Ich verstehehabe verstanden AnliyorumAnladim Sprechen SieSprichst du konusuyor musunuzmusun? Deutsch?Almanca Englisch?Ingilizce Französisch?Fransizca Ich spreche nur wenig Birazkonusuyorum Was heißtauf Türkisch? Türkce nasil söylernir?Türkcede ne çağırmak? Was bedeutet das? Bu ne aramak? Wie spricht man dieses Wort aus? Bu sözcük nasil telaffuz edilirsöylenir? AuskunftVeri Entschuldigung, wie komme ich bitt nach ? Affedersiniz,ea nasil gidecegim? Können Sie mir die Streckedas auf der Karte zeigen? Lütfen, yolubunu bana haritada gösteririmisiniz? Bitte, ist das die Straße nach? Affedersinizk, ea dışarı giden yol bu mu? Immer gerdeaus bisDann ea dek defalarca dogru Sonradan Bei der Ampel lambadan an der näcsten Ecke ilk köseden Linksrechts abbiegen solasaga dönülücek  

858,542Konular
981,896Mesajlar
32,540Kullanıcılar
Üst Alt