Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Almanların Beslenme Şekli

Almanların Beslenme Şekli
0
110

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Almanların Mutfağı



Almanların Beslenme Alışkanlıkları



imagesalmanlarinbeslenmesekli5ae66a83400f3

Alman mutfağı Alman ulusunun yemek tarzından ileri gelmektedir Alman mutfağında hem ulusal, hem bolgesel nitelikte bircok onemli yoresel yemek bulunmaktadır İlk zamanlar yoresel haldeki bir cok yemek, gunumuzde değişiklikler gecirerek ulke capına yayılmışlardır

Eski Alman Demokratik Cumhuriyeti mutfağı (GDR veya Doğu Almanya), Batı Almanya veya gunumuz Almanya'sının mutfağından bircok yonden farklılıklar gostermektedir

Doğu Alman mutfağı coğunluk olarak Rus, Macar, Bulgar ve diğer Doğu Avrupa ulkelerinden etkilenmiştir Bu ulkelere tatil icin giden Doğu Almanlar ve bu ulkelerden Doğu Almanya'ya gelen gocmenler vasıtasıyla yemek kulturu yayılmıştır Doğu Alman mutfağına bu yolla giren onemli bir yemek Soljanka'dır

Diğer bir ayrım da GDR'de şuan kullanılan baharatların eksikliğiydi Orneğin keklikotu hic bilinmemekteydi ve sarımsak ve Worcestershire sosu cok değerliydi Limon suyu sirke ile yer değiştirecekti ve geberotunun yerini de salamurada bezelye almıştır Şarapla pişirme yapılırken (ozellikle şarap uretici olan Franconia ve Hesse bolgelerinde), Doğu Almanya marketlerinde iyi şarap eksikliği bulunduğundan ozel gunler icin şarap saklanırdı Bu sebepten dolayı, Ragout fin (Wurzfleisch olarak bilinir) oldukca aranan bir urun olmuştur

Doğu Alman kafeteryaları birleşik bir mutfağa sahipti Ulkedeki şirket ve okullarda bulunan tum kafeteryalar aynı yemekleri bulundurmaktaydılar Kafeteryalar genel olarak ulusal HO (Handelsorganisation) organizasyonu tarafından işletilmekteydiler Ellerinde tarifleri standartlaştırılmış tatları neredeyse heryerde aynı olan yaklaşık olarak 300 yemeklik bir liste bulunmaktaydı Tedarik sıkıntısı ve kalabalık sayıda insanlara yemek sağlama konusundaki zorluklar yemek konusunda belli başlı Doğu Alman yontemlerinin doğmasını sağlamıştır, bunlardan biri Jägerschnitzel'dir ve geniş ve ince Jagdwurst dilimlerinin ekmek kırıntılarıyla kaplanıp, kızartılması ve domates sosu ve erişte ile birlikte servis edilmesinden oluşur

Bu kulturel Doğu Alman mirasını koruma adına gayretlerde bulunulmaktadır ve Almanya'da Doğu Alman HO tariflerini online olarak bulabilmek mumkundur

2 Dunya Savaşı'ndan sonra yabancı işcilerin etkisiyle, bircok yabancı yemek kulturu Alman mutfağına girmiştir— spaghetti ve pizza gibi İtalyan yemekleri dishes like Alman mutfağının temel besinlerinden olmuşturTurk gocmenler'in Alman yiyecek alışkanlıkları uzerinde oldukca onemli etkileri bulunmaktadır— Berlin'de Turk gocmenler tarafından yapılan bir etli sandvic turu olan Doner Kebabı, Almanya'daki burger zincirinin (Almanya'da yaygın olarak burger zincirini Mc Donald's ve Burger King oluşturmaktadır) satışlarını ikiye katlayacak şekilde rağbet gorerek Almanya'nın en sevilen fast food'u durumunda bulunmaktadır Cin ve Yunan yemekleri de yaygın ve populerdirler Hint, Thai ve diğer Asya mutfakları populerliklerini gun gectikce artırmaktadırlar Avusturya mutfağı son zamanlarda bircok restorantda orneğin schnitzel gibi Avusturya tatlarının sunulmasıyla ozellikle Berlin'de populer hale gelmektedir Pahalı restoranların bir coğu onyıllardır Fransız yemekleri servis etmektedir fakat 1990'lardan beri bu yemekler Alman mutfağına daha uygun hale getirilmektedir
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt