Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Almanların En Unlu Yemekleri

Almanların En Unlu Yemekleri
0
227

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Almanların En Meşhur Yemekleri


Almanların Yemek Kulturu


Alman mutfağı Alman ulusunun yemek tarzından ileri gelmektedir Yuzyıllar boyunca bolgeden bolgeye gercekleşen sosyal ve politik değişiklikler etkisiyle mutfak gelişimini surdurmuştur

Alman mutfağı, bolgeden bolgeye farklılık gostermektedir Bavyera ve Suabiya'nın guney bolgeleri buna ornektir Bu bolgelerin mutfak kulturu; Avusturya ve İsvicre'ninkine benzerdir Domuz eti, sığır eti ve kumes hayvanları eti ile yapılan yemek ceşitleri Almanya'da tuketilen yemeklerin onde gelenleridir

Hem ulusal, hem bolgesel nitelikte bircok onemli yoresel yemek bulunmaktadır İlk zamanlar yoresel haldeki bir cok yemek, gunumuzde değişiklikler gecirerek ulke capına yayılmışlardır

Domuz eti Alman mutfağında onemli yer tutar

Hemen hemen butun bolgelerde yemekler sosisle yenir

Genel olarak sosisler icin hardalı bir kenarda tutarsak, Alman yemekleri nadiren acı ve baharatlıdır — en populer baharatlar maydanoz, defne, kekik, frenk soğanı, karabiber (cok az miktarda), ardıc meyvası ve kimyon'dur Yılbaşı zamanlarında yapılan tatlı keklerde ve bazende sosislerin hazırlanmasında coğunlukla kakule, anason tohumu ve tarcın kullanılır fakat bu baharatların Alman yemeklerinde kullanımı ise cok nadirdir Reyhan, adacayı, keklik otu ve kırmızı biber gibi diğer baharat ve otlar da son zamanlarda populerlik kazanmaktadır

En populer sebzeler patates, lahana, havuc, şalgam, ıspanak ve fasulyedir

Sarımsak insanların nefesinin kotu komasını sağladığından dolayı sevilmemekteydi ve bu yuzden Alman mutfağında hicbir zaman onemli bir yer edinememiştir fakat son on yıldır Fransa, İtalyan, İspanyol, Portekiz, Yunan ve Turk mutfağı'nın etkisiyle popularitesi artmaktadır

Ulke capında pasta ve turta bakımından bir cok ceşit bulunmaktadır, en fazla tercih edileni ise taze meyvalardan yapılanlarıdır Elma, erik, vişne ve cilek duzenli olarak pastalarda kullanılan meyvalardır Quark peynirinden yapılan Cheesecake oldukca populerdir Schwarzwälder Kirschtorte kirazdan yapılan yine oldukca bilindik bir pastadır Alman coreği (deliksizdir), marmelatlı veya diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bolgeden bolgeye değişmekle birlikte coğunlukla Berliner, Pfannkuchen, Kreppel veya Krapfen isimlerini almaktadır Eierkuchen, Fransız Crèpes'e kıyasla geniş fakat oldukca ince bir pankektir

Ekmek konusunda Alman mutfağı, Doğu Avrupa'ya Batı'ya kıyasla daha yakındır Tanımına bağlı olarak, beyaz buğday ekmeğinden gri (Graubrot) ve siyah(Schwarzbrot) ekmeğe kadar, ozellikle de koyu kahverengi cavdar ekmeği olmak uzere 300600 arasında farklı ekmek ceşidi bulunmaktadır Bircok tur ekmek hem buğday, hem de cavdar ununu beraber barındırmaktadır (Mischbrot denen karma ekmek), bunun yanında kepekli ekmek ve kepek tohumları (keten tohumu, ayciceği tohumu veya bal kabağı tohumları) da bulunmaktadır Vestfalyan siyah ekmek olan Cavdar ekmeği, fırınlanmadan buharda pişirilir ve kendine ozel tatlımsı bir lezzete sahiptir
 

Similar threads

Almanların En Unlu Yemeği Nedir Almanların En Meşhur Yemeği Alman mutfağı, bolgeden bolgeye farklılık gostermektedir Bazı bolgelerin mutfak kulturu; Avusturya ve İsvicre'ninkine benzerdir Alman mutfağının en unlu yemeklerini domuz etinden yapılan yemekler oluşturmaktadır Domuz eti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
404
Unlu Alman Yemekleri Almanların Dunyaca Unlu Yemekleri Alman Mutfağı ve yemekleri de tıpkı Almanların tarihi gibi zaman icinde değişip yenilenmiştir Bunu aslında tum uluslar icin soylemek mumkun Ulkelerin yemek kulturu onların tarihi ile birlikte şekilleniyor Almanya da bunların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
Almanların Yemek Kulturleri Almanların Yemek Tarzı Alman mutfağı, bolgeden bolgeye farklılık gostermektedir Bavyera ve Suabiya'nın guney bolgeleri buna ornektir Bu bolgelerin mutfak kulturu; Avusturya ve İsvicre'ninkine benzerdir Domuz eti, sığır eti ve kumes hayvanları eti ile yapılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
214
Almanların Unlu Yemekleri Nelerdir Almanların En Unlu Yemekleri Nelerdir Her ne kadar Alman halkı biraya duşkunluğuyle tanınsa da Alman mutfağı da dunyada hatırı sayılır yerlerden birinde bulunuyor Ozellikle domuz eti'nin Alman mutfağı'ndaki yeri ozeldirHemen hemen butun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Almanların Mutfağı Almanların Beslenme Alışkanlıkları imagesalmanlarinbeslenmesekli5ae66a83400f3 Alman mutfağı Alman ulusunun yemek tarzından ileri gelmektedir Alman mutfağında hem ulusal, hem bolgesel nitelikte bircok onemli yoresel yemek bulunmaktadır İlk zamanlar yoresel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
858,505Konular
982,797Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt