Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Almanların Ozel Yemekleri

Almanların Ozel Yemekleri
0
113

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Almanların Ozel Yemekleri Nelerdir



Almanların Ozel Yemek Tarifleri

Alman mutfağı, bolgeden bolgeye farklılık gostermektedir Bavyera ve Suabiya'nın guney bolgeleri buna ornektir Bu bolgelerin mutfak kulturu Avusturya ve İsvicre'ninkine benzerdir Domuz eti, sığır eti ve kumes hayvanları eti ile yapılan yemek ceşitleri Almanya'da tuketilen yemeklerin onde gelenleridir

Alman mutfağı ve gunluk yemek alışkanlıkları bircok mutfaktan etkilenmiştir Pizza ve makarna gibi İtalyan yemekleri, Doner gibi Turk ve Arap yemekleri ozellikle buyuk şehirlerde oldukca yaygın olarak satılmaktadır Uluslararası burger zincirleri ve Cin restorantları ulkenin bircok yerine yayılmıştır Hint, Japon ve diğer Asya mutfaklarının populeritesi artmaktadır Yuksek profilli dokuz Alman restorantı, restorantları uluslararası derecelendiren Michelin Rehberi tarafından uc yıldızlı olarak ilan edilmiştir Yine 15 restorant iki yıldız almıştır

Şarabın ulkenin bircok kesiminde yaygın olmasına rağmen Almanya'nın milli ickisi bira olarak bilinmektedir Almanya'da kişi başına bira tuketimi yıllara gore duşmesine rağmen, kişi başına yıllık 116 litre ile ust sıralardaki yerini korumaktadır 18 batı ulkesi uzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; kişi başına alkolsuz icecek tuketimi konusunda 14, kişi başına meyve suyu tuketiminde ise 3 olmuştur Bunların dışında, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukca populerdir

SOSİSLİ ALMAN POĞACASI

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
125 gr eritilip ılıtımış bitkisel margarin
1 adet yumurta
1 cay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İci icin;
6 adet sosis
1 adet kucuk boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5 cay kaşığı domates salcası (2 yemek kaşığı ketcap da kullanabilirsiniz)
2 cay kaşığı kuru kekik
Uzeri icin;
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı susam

imagesalmanlarinozelyemekleri5ae66efe5cfc5


Yapılışı

Yoğurt ve oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı derin bir kaba koyun Uzerine eritilip ılıtılmış margarin ekleyin Tuz, kabartma tozunu ekleyin Unu da azar azar katarak yoğurmaya başlayın Yaklaşık 23 dakika, ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru toparlayın ve uzerine mutfak pecetesiyle orterek oda sıcaklığında 30 dakika bekletin, icini hazırlamak icin; incecik doğranmış soğan ve sıvıyağı kucuk bir tavaya koyun Orta ısılı ateşte, surekli kanştırarak 2 dakika kadar kavurun, incecik halkalar halinde doğradığınız sosisleri ve salcayı ilave edip (ketcap da kullanabilirsiniz) 23 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin Dinlenen hamurdan pinpon topu buyukluğunde parcalar kopanp parcalan avuclarınız arasında cay tabağı buyukluğunde acın Hamurlann ortalarına ikişer tatlı kaşığı kadar ic harcından koyup kenarlarını uzerine doğru toplayın Yuvarlayıp fınn kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin Uzerlerine fırcayla cırpılmış yumurta sarısı surun 5 dakika onceden ısıtıp 180 dereceye ve altust konuma ayarladığınız fırının orta rafında 2530 dakika, uzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip cıkarın Sıcak ya da ılık olarak servise sunun

KARAORMAN PASTASI

Malzemeler

180 gr kakaolu pandispanya
280 gr cekirdeksiz vişne kompostosu taneleri
40 gr rendelenmiş bitter cikolata
75 gr pudraşekeri (1 corba kş)
Krem şokola tereyağı icin:
10 gr margarin
85 gr kakao
75 gr tozşeker
cay kş su
75 gr tereyağı (5 corba kş)
Kreması icin:
125 ml krem şanti
45 gr tozşeker (3 corba kş)
10 gr un (4 cay kş)
5 gr buğday nişastası (2 cay kş)
10 gr suttozu (2 cay kşJ
30 gr vanilin (4 corba kş)
1 adet yumurta (cırpılmışj
90 ml su (6 corba kş)

imagesalmanlarinozelyemekleri5ae66effdfdb2

Yapılışı

Krem şokola tereyağını hazırlamak icin once margarin ve kakaoyu ezerek karıştırıp, kakaolu margarin haline getirin Bir cezvede şekeri ve suyu kısık ateşte karıştırarak pişirin İcine tereyağını katarak eriyinceye kadar karıştırın Ateşten alıp, icine kakaolu margarini ekleyin, karıştırarak eritin
Krem şantiyiyi bir cırpma kabına koyun 1 corba kaşığı tozşeker ile birlikte mikserde cırparak vurulmuş krem şantiyi elde edin Diğer bir kapta unu, nişastayı, kalan şekeri, suttozunu, vanilini, yumurtanın yarısını ve suyu cırparak karıştırın İcine vurulmuş krem şantiyiyi katıp, tekrar karıştırın Kremanızı serin bir yerde bekletin
Kakaolu pandispanyayı bir testereli bıcak veya iple enlemesine ikiye bolun İlk katın uzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayıp, spatula ile duzleyin Vişne tanelerini kremanın uzerine dizin Kalan kremayı vişnelerin uzerine yayıp, duzleyin ve ikinci kat pandispanyayı yerleştirin Pastanın her tarafına krem şokola tereyağını surun Rendelenmiş cikolataları serperek her yerini kaplayın İnce bir tel suzgecten uzerine pudraşekeri serperek pastanızı tamamlayın

ALMAN PASTASI

Malzemeler

3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 cay kaşığı kabartma tozu

KREMA İCİN

1 yumurta
3 corba kaşığı toz şeker
3 corba kaşığı un
2 su bardağı sut
1 cay kaşığı limon kabuğu rendesi

imagesalmanlarinozelyemekleri5ae66f013c1c4

YAPILIŞI:
1 20 cm capında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır
2 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, aluminyum olmayan bir tencerede carpılıp iyice koyulaştırılır
3 Kabartma tozu katılmış un elenir, carpılmadan hafifce karıştırılır
4 1 kahve fincanı su konur 1 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır Orta ısılı fırında 30 35 dakika pişirilir

KREMANIN YAPILIŞI:
1 Aluminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar sut ilavesiyle ezilir Limon kabuğu rendesi ile sutun tamamı konup karıştırarak pişirilir
2 Kaymak tutmaması icin carpılarak soğutulur
3 Soğuduktan sonra kalıptan cıkarılan kek enine iki parcaya kesilir Alt parcaya kremanın tamamı konup yayılır Diğer parca uzerine kapatılır, hafifce bastırılır
4 Servis tabağına alınıp uzerine bolca Pudra şeker elenir

YORTU EKMEĞİ

Malzemeler

120 gr (8 corba kaşığı 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)
30 gr taze (yaş) maya
120 gr (12 su bardağı) + 1 cay kaşığı şeker
3+12 su bardağı ılık su
1,5 kg (12+12 su bardağı) un
12 kahve kaşığı karanfil (dovulmuş)
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr (13 su bardağı) kuru kayısı (doğranmış)
60 gr (13 su bardağı) kuru elma (doğranmış)
300 gr (2 su bardağı) fındık (kabukları soyulup, butun bırakılmış)
180 gr (1 su bardağı) kuru uzum
120 gr (23 su bardağı) doğranmış meyve kabuğu şekerlemesi

imagesalmanlarinozelyemekleri5ae66f0249f2b

Yapılışı

1 tatlı kaşığı tereyağla 3 tepsiyi hafifce yağlayıp, bir kenara bırakınız
Mayayı kucuk bir kaseye ufalayıp, 1 cay kaşığı şekeri ekleyerek catalla eziniz Ilık sudan 12 su bardağı ekleyip, şekerli mayayı kabartınız Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 15 20 dakika, mayalı karışım kabarıp kopukleninceye kadar bekletiniz
Unun yarısını (6+14 su bardağı) buyuk bir kaseye eleyip, karanfil ve tuzu katınız Karışımın ortasında bir cukur acıp mayalı karışımı, kalan 120 gr (8 corba kaşığı) eritilmiş tereyağı ve kalan 3 su bardağı ılık suyu icine boşaltınız Parmaklarınızla unu yavaş yavaş sulu malzemeyle karıştırıp, kaseyi 15 dakika bir kenarda bekletiniz
Kalan 6+14 su bardağı unu buyuk bir kaseye koyup, kuru kayısı, elma, fındık, kuru uzum ve meyve kabuğu şekerlemesini ekleyiniz Ellerinizle unlu meyveleri mayalı karışıma katıp, hamuru unlanmış tezgaha cıkararak, purtuksuz ve esnek olana kadar iyice yoğurunuz
Kaseyi calkalayıp iyice kuruladıktan sonra, hafifce yağlayınız Ellerinizle hamuru top haline getirip kaseye koyunuz Hamurun ustunu hafifce unlayıp, temiz ve nemli bir bezle orterek, kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 11,5 saat, hamur 2 kat kabarana kadar bekletiniz
Kabarmış hamuru unlanmış tezgaha alıp, 2 dakika yoğurunuz Keskin bir bıcakla hamuru 3 eşit parcaya kesip, her parcayı top haline getiriniz Hamur toplarını yağladığınız tepsilere yerleştirip, ustlerini nemli bezle orterek sıcak bir yerde 30 40 dakika, 2 kat kabarana kadar bekletiniz
Once, fırınınızı yuksek sıcaklığa (220* C) getirip, ısıtınız
Hamurlar kabarınca tepsileri fırına surup, 15 dakika pişiriniz Fırının sıcaklığını biraz duşurup (190°C), 30 dakika daha, ekmeklerin ustu kabuk bağlayıp nar gibi kızarana kadar pişiriniz
Tepsileri fırından alıp, ekmeklerin altlarına parmaklarınızla vurunuz Eğer davul gibi boş ses verirse pişmiş demektir Boş ses vermezse fırının sıcaklığını biraz daha duşurup (150°C), tepsileri yeniden fırına surerek 510 dakika daha pişirinizTepsileri fırından alıp, ekmekleri ızgara ustunde soğuttuktan sonra, servis ediniz
 

Similar threads

Almanların Özel Yemekleri Nelerdir Almanların Özel Yemek Yemek Tarifleri Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir Bavyera ve Suabiya'nın güney bölgeleri buna örnektir Bu bölgelerin mutfak kültürü Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir Domuz eti, sığır eti ve kümes...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Polonyanın En Unlu Yemekleri, Polonyanın Unlu Yemekleri ve Yemek Tarifleri, Polonyanın En Unlu Yemekleri Neler Polonyanın en unlu yemekleri (bu yemeklerin hepsi komşu ulkelerde de unludur) arasında, hamur işleri, tahıl, erişte, lahana sarması, etli sebzeli yemek, corbalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Danimarkanın Unlu Yemekleri Danimarka Kurabiyesi Malzemeler: 2,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı ince cekilmiş badem 175 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış) 1 su bardağı pudra şekeri Uzeri İcin: 1 yumurta 2 cay kaşığı tarcın 3 yemek kaşığı iri cekilmiş badem veya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Polonyanın En Unlu Yemekleri Hakkında Polonyanın En Unlu Yemekleri Neler Polonyanın en unlu yemekleri (bu yemeklerin hepsi komşu ulkelerde de unludur) arasında, hamur işleri, tahıl, erişte, lahana sarması, etli sebzeli yemek, corbalar, (lahana corbası, Krupnik, kırmızı pancar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
İran Yemek Tarifleri İran Yoresel yemekleri İranın Meşhur yemekleri HOREŞ BADEMCAN 1 kg kemiksiz kuzu eti (kol yada buttan 5 cm'lik parcalara kesilmiş) 2 kucuk patlıcan 2+12 tatlı kaşığı tuz 100 gr (12 su bardağı) + 2 corba kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
858,474Konular
981,224Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt