Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Almanların Ünlü Yemeği

Almanların Ünlü Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Almanların En Meşhur Yemeği Nedir


Almanların En Ünlü Yemeği

Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir Bir Takım bölgelerin mutfak kültürü; Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir

Alman mutfağının en meşhur yemeklerini domuz etinden yapılan yemekler oluşturmaktadır Domuz eti Alman mutfağının vazgeçilmezlerindendir

En popüler sebzeler patates, lahana, havuç, şalgam, ıspanak ve fasülyedir

Alman yemekleri nadiren acı ve baharatlıdır en popüler baharatlar maydanoz, defne, kekik, frenk soğanı, karabiber (çok eksik miktarda), ardıç meyvası ve kimyon'dur Yeni Yıl zamanlarında yapılan tatlı keklerde ve bazende sosislerin hazırlanmasında genelde kakule, anason tohumu ve tarçın kullanılır ama bu baharatların Alman yemeklerinde kullanımı ise fazla nadirdir Reyhan, adaçayı, keklik otu ve kırmızı biber gibi diğer baharat ve otlar da son zamanlarda popülerlik kazanmaktadır

Ülke çapında pasta ve turta bakımından bir çok çeşitlilik bulunmaktadır, azami tercih edileni ise taze meyvalardan yapılanlarıdır Elma, erik, vişne ve çilek ahenkli olarak pastalarda kullanılan meyvalardır Quark peynirinden yapılan Cheesecake oldukça popülerdir Schwarzwälder Kirschtorte kirazdan yapılan yine oldukça bilindik bir pastadır Alman çöreği (deliksizdir), marmelatlı ya da diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bölgeden bölgeye değişmekle birlikte genelde Berliner, Pfannkuchen, Kreppel veya Krapfen isimlerini almaktadır *
 
858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt