iltasyazilim
FD Üye
Almanların En Meşhur Yemeği Nedir
Almanların En Ünlü Yemeği
Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir Bir Takım bölgelerin mutfak kültürü; Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir
Alman mutfağının en meşhur yemeklerini domuz etinden yapılan yemekler oluşturmaktadır Domuz eti Alman mutfağının vazgeçilmezlerindendir
En popüler sebzeler patates, lahana, havuç, şalgam, ıspanak ve fasülyedir
Alman yemekleri nadiren acı ve baharatlıdır en popüler baharatlar maydanoz, defne, kekik, frenk soğanı, karabiber (çok eksik miktarda), ardıç meyvası ve kimyon'dur Yeni Yıl zamanlarında yapılan tatlı keklerde ve bazende sosislerin hazırlanmasında genelde kakule, anason tohumu ve tarçın kullanılır ama bu baharatların Alman yemeklerinde kullanımı ise fazla nadirdir Reyhan, adaçayı, keklik otu ve kırmızı biber gibi diğer baharat ve otlar da son zamanlarda popülerlik kazanmaktadır
Ülke çapında pasta ve turta bakımından bir çok çeşitlilik bulunmaktadır, azami tercih edileni ise taze meyvalardan yapılanlarıdır Elma, erik, vişne ve çilek ahenkli olarak pastalarda kullanılan meyvalardır Quark peynirinden yapılan Cheesecake oldukça popülerdir Schwarzwälder Kirschtorte kirazdan yapılan yine oldukça bilindik bir pastadır Alman çöreği (deliksizdir), marmelatlı ya da diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bölgeden bölgeye değişmekle birlikte genelde Berliner, Pfannkuchen, Kreppel veya Krapfen isimlerini almaktadır *
Almanların En Ünlü Yemeği
Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir Bir Takım bölgelerin mutfak kültürü; Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir
Alman mutfağının en meşhur yemeklerini domuz etinden yapılan yemekler oluşturmaktadır Domuz eti Alman mutfağının vazgeçilmezlerindendir
En popüler sebzeler patates, lahana, havuç, şalgam, ıspanak ve fasülyedir
Alman yemekleri nadiren acı ve baharatlıdır en popüler baharatlar maydanoz, defne, kekik, frenk soğanı, karabiber (çok eksik miktarda), ardıç meyvası ve kimyon'dur Yeni Yıl zamanlarında yapılan tatlı keklerde ve bazende sosislerin hazırlanmasında genelde kakule, anason tohumu ve tarçın kullanılır ama bu baharatların Alman yemeklerinde kullanımı ise fazla nadirdir Reyhan, adaçayı, keklik otu ve kırmızı biber gibi diğer baharat ve otlar da son zamanlarda popülerlik kazanmaktadır
Ülke çapında pasta ve turta bakımından bir çok çeşitlilik bulunmaktadır, azami tercih edileni ise taze meyvalardan yapılanlarıdır Elma, erik, vişne ve çilek ahenkli olarak pastalarda kullanılan meyvalardır Quark peynirinden yapılan Cheesecake oldukça popülerdir Schwarzwälder Kirschtorte kirazdan yapılan yine oldukça bilindik bir pastadır Alman çöreği (deliksizdir), marmelatlı ya da diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bölgeden bölgeye değişmekle birlikte genelde Berliner, Pfannkuchen, Kreppel veya Krapfen isimlerini almaktadır *