Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Almanların Ünlü Yemekleri

Almanların Ünlü Yemekleri
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ünlü Alman Yemekleri


Almanların Dünyaca Ünlü Yemekleri



Alman Mutfağı ve yemekleri de tıpkı Almanların tarihi gibi vakit içinde değişip yenilenmiştir Bunu doğrusu tüm uluslar için anlatmak muhtemel Ülkelerin yemek yemek kültürü onların tarihi ile birlikte şekilleniyor Almanya da bunların içinde yer alıyorİşte Alman tarihiyle şekillenen Alman mutfağı:

Almanya'nın güney bölgeleri olan Bavyera ve Swabia, birçok karşılıklı yemek yemek kültürünü paylaşmaktadır Malzeme ve yemekler eyaletlere kadar değişmektedir Hem ulusal, hem bölgesel nitelikte çoğu kayda değer bölgesel yemek yemek bulunmaktadır

Domuz, biftek ve kümes hayvanları, domuz azami olmak üzere Almanya'da esas tüketilen et çeşitleridir Etler genel olarak rosto biçiminde yenilmesine karşın; tavada pişirme de mevcuttur lakin bu tariflerin kaynağı Fransa'dır Almanya genelinde etler genelde sosis şeklinde yenmektedir Almanya'da neredeyse 1500 farklı sosis tipi bulunmaktadır

Sebzeler genelde yahni ya da sebze çorbalarında kullanılır ama aynı zamanda garnitür olarak da servis edilir Havuç, şalgam, ıspanak, bezelye, fasulye ve lahananın çoğu çeşitleri yaygındır Kızarmış soğanlar ülke genelinde çoğu et yemeğinin yanında yaygın olarak kullanılan bir aperatiftir

Garnitürler
Paprikahuhn tavuk haşlama ve el işi küçük Knöpfle (Knödel)



Tatlılar
Frankfurter Kranz



Ülke çapında pasta ve turta bakımından bir çok değişiklik bulunmaktadır, en fazla tercih edileni ise taze meyvalardan yapılanlarıdır Elma, erik, vişne ve çilek uyumlu olarak pastalarda kullanılan meyvalardır Quark peynirinden yapılan Cheesecake epeyce popülerdir Schwarzwälder Kirschtorte kirazdan yapılan tekrar epeyce bilindik bir pastadır Alman çöreği (deliksizdir), marmelatlı ya da diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bölgeden bölgeye değişmekle birlikte genelde Berliner, Pfannkuchen, Kreppel ya da Krapfen isimlerini almaktadır Eierkuchen, Fransız Crèpes'e kıyasla geniş lakin oldukça ince bir pankektir Şeker, marmelat ya da şurupla kaplanarak servis edilmektedir Peynirli, kıymalı ve pastırmalı olmak üzere tuz çeşitleri de mevcuttur (belli başlı yemekler içinde bulunmakla birlikte tatlılardan sayılmamaktadırlar)

Şarabın ülkenin birçok kesiminde yaygın olmasına rağmen Almanya'nın ulusal içkisi bira olarak bilinmektedir Almanya'da kişi başına bira tüketimi yıllara tarafından düşmesine rağmen, kişi başına takvim 116 litre ile üst sıralardaki yerini korumaktadır 18 batı ülkesi üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; kişi başına alkolsüz içecek tüketimi konusunda 14, birey başına meyve suyu tüketiminde ise 3 olmuştur Bunların haricen, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukça popülerdir *
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt