Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Almanya Tarihi

Almanya Tarihi
0
102

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Almanya Tarihi nedir
Almanya Tarihi kızaca,ozet
Almanyanın Tarihi

Almanya Tarihi

Almanya tarihi Cermenlerin ilk olarak Roma İmparatorluğu doneminde devlet kurmalarıyla başlar Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu donemiyle 1806 yılına kadar devam eder Bu donemde ulaştığı en geniş sınırlar gunumuzdeki Almanya, Avusturya, Slovenya, İsvicre, Cek Cumhuriyeti, Polonya'nın batısı, Hollanda, doğu Fransa ve kuzey İtalya'yı kapsamaktaydı

Bu donemden sonra sırasıyla Alman Konfederasyonu (1815–1866), Alman İmparatorluğu (1871–1918), Weimar Cumhuriyeti (1919–1933) ve Ucuncu İmparatorluk (1933–1945) kuruldu II Dunya Savaşı'ndan sonra Almanya Batı Almanya ve Doğu Almanya olarak iki parcaya ayrıldı 1990 yılında bu iki parca birleşerek gunumuzdeki Almanya Federal Cumhuriyeti'ni oluşturdu

Similar threads

Almanların Tarihcesi Almanya Tarihi Hakkında Bilgi Almanya tarihi Cermenlerin ilk olarak Roma İmparatorluğu doneminde devlet kurmalarıyla başlar Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu donemiyle 1806 yılına kadar devam eder Bu donemde ulaştığı en geniş sınırlar gunumuzdeki Almanya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Almanya Ulke Tarihi Almanya Tarihi hakkında Almanyanın Kuruluşu ve tarihi Almanya tarihi Germen ulusunun Roma İmparatorluğu doneminde ilk olarak devlet kurmalarıyla başlar Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu donemiyle 1806 yılına kadar devam eder Bu donemde ulaştığı en geniş sınırlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
Almanyanın Yonetim bicimi Almanya'nın Yonetim Bicimi Nedir Almanya'nın Yonetim Şekli Hakkında Bilgi Yonetim bicimi: Federal Cumhuriyet'tir Baltık kıyılarında yaşayan Almanlar, Batı Roma Devleti'nin cokmesi ile Alman Krallığı'nı kurdular Ancak devletin şekli ve sınırları surekli olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
İtalya tarihcesi İtalya'nın tarihi İtalya'nın Magna Grecia (Buyuk Yunan kulturu) ve Etrusklerle başlayan tarihi, Roma Cumhuriyeti ve Roma İmparatorluğu doneminde Butun Akdeniz bolgesine egemen olmasıyla Ronesans doneminde Avrupa sanatı, kulturu ve felsefesine damgasını vurmuştur Orta Cağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Cek Cumhuriyeti Tarihi nedir Gunumuzdeki Ceklerin ataları 5 yuzyılda Karadeniz ve Karpat dağlarından kalkarak Orta Avrupa'ya goc etmiş Slavlardır 8 yuzyılda bolgede Buyuk Moravya Prensliği kuruldu 874 yılında Cek kokenli I Bořivoj Hristiyanlığı kabul ederek Buyuk Moravya Prensliği'nden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt