Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Almanya'da İslam Dersi Zorunlu Ders

Almanya'da İslam Dersi Zorunlu Ders
0
101

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki 44 ilkokulda, yeni eğitim doneminin başlamasıyla birlikte Musluman cocuklar icin daha once secmeli olarak verilen İslam dersi surekli ders haline getirildi

KRV Eyaleti Okul ve Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan acıklamada, İslam uzmanlarından oluşan bir konseyin iceriğini hazırladığı İslam dersleri icin duzenli bir eğitim planının hazırlanmasının 2019 yılı yazında tumuyle tamamlanmasının planlandığı, 2019 yılına kadar da ders programı iceriğinin tumuyle Muslumanlar tarafından hazırlanacağı bir cozum icin caba harcandığı belirtildi

Başlangıcta 44 ilkokulda İslam dersi verecek 40 oğretmenin Munster ve Osnabruck universitelerinde eğitildiği ve yaklaşık 2 bin 500 Musluman oğrenciye ders verileceği ifade edilen acıklamada, her yıl 130 İslam dersi oğretmeni arandığı ve son duyuruya 400'den fazla başvurunun olduğu kaydedildi

KRV eyaletide duzenli eğitim mufredatında yapılan bu son değişiklikle İslam dini dersi, ailelerinin istediği doğrultusunda Musluman oğrenciler icin surekli ders haline getirilmiş oldu

Eyaletteki İslam dersi 19992000 somestrinden bu yana secmeli ders olarak veriliyor Bu derslere gecen somestr 143 okulda 10 binden fazla cocuğun katıldığı bildirildi

858,496Konular
981,871Mesajlar
29,912Kullanıcılar
hizanixxxSon üye
Üst Alt