Almanya'da top koşturan Türk Futbolcu sahada öldü Almanya'nın RheinhessenKreisklasse ligi takımı Mainz Ditib Türkgücü'nün oyuncusu Sivaslı Ufuk Akkaynak, maç esnasında geçirdiği yürek krizi sonucu öldü Takım arkadaşlarına Başım dönüyor, bana su verindedikten daha sonra yere yığılıp kalan Akkaya, bir daha uyanmadı Almanya'nın RheinhessenKreisklasse ligi takımı Mainz Ditib Türkgücü'nün oyuncusu Ufuk Akkaynak, geçtiğimiz Pazar 1FC Willy Wacker takımıyla oynanan maç esnasında kalp krizi geçirip, öldü Karşılaşmanın 43 dakikası dakikasına fenalaşan 26 yaşındaki Sivaslı Akkaynak, ekip arkadaşlarına 'Başım dönüyor, bana su verin'' dedikten sonradan yere yığılıp kaldı Sahada takriben 1,5 saat süren tıbbi müdahalenin arkasından Mainz Üniversite Kliniği'ne kaldırılan genç futbolcu, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı ÜZÜNTÜMÜZ ÇOK DERİN 2006 yılında Bekir Gürbüz ile birlikte Mainz Ditib Türkgücü'nün kurulmasına ön bacak olan başkan Abdülkadir Işıktaş, üzüntülerinin çok derin olduğu belirterek, şöyle konuştu: 1FC Willy Wacker karşılaşmasına mutluluk içinde çıkmıştık Çünkü 6 maçta, 6 galibiyet ile liderdik Bu karşılaşmada da 20 öndeydik İkinci golü, üç karşı taraf oyuncuyu çalımlayarak Ufuk atmıştı Bu golden 5 dakika sonradan 43 dakikada yere yığıldı Hemencecik ambulans, arkasından hekim geldi Sahada 1,5 saat değin birincil yardım yapıldı Hekim, yürek krizi geçirdiğini söyledi Yürek kapakçığı kapandığı için beyni su toplamış Bu suyu vücudun 12 saat içinde tıbben çekmesi gerekiyormuş Fakat bu olmadı Hayat yardım ünitesine bağlanan Ufuk Akkaynak, beyin ölümünün arkasında makineden çekildi Allah'ın taktiri ilahisi gerçekleşti MORAL VERİYORDU Takım arkadaşı kaleci Ramazan Ertuğrul, Takımın ruhu ve beyni gitti Fazla üzgünüz, olayı bire bir sahada yaşayan olarak hep gözümün önüne geliyor Onu unutmamız mümkün yok, daha 2 hafta önce 791982 doğumlu arkadaşımızın doğum gününü kutlamıştık 'Takımı bir üst lige taşıyacağım, hiçbir şeyi tasa etmeyin Sahada kendinizi oyuna verin yeter' diyerek bize moral ve destek veriyordugözyaşı döktü Bir hap fabrikasında çalışan ve babasından öbür yaşayan annesi Gül, kardeşleri Esra ve Derya ile birlikte oturan Ufuk Akkaynak'ın cenazesi, dün öğle namazına müteakip ailesi, arkadaşları ve sevenleri göre Sivas'a götürüldü Şanssız genç, Sivas'ın Gürün ilçesinde bugün toprağa verilecek ÜMİT ÖZAT DA FENALAŞMIŞTI Bundesliga takımlarından Köln'de kaptanlık yapan Ümit Özat da, 29 Ağustos'ta oynanan maçın 30 dakikası dakikasına aniden yere yığılmıştı Gözleri dönen ve dili boğazına kaçan Ümit'e doktorlar derhal müdehale etmiş, dili boğazından çıkarılan ve yürek masajı yapılan Ümit, hemen oyundan alınarak hastaneye götürülmüş ve yaşamsal tehlikeyi atlatmıştı internethaber