iltasyazilim
FD Üye
Almanların ünlü yemeği
Alman mutfak kültürü
Alman mutfağı
Almanlar ne yer
Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir Bavyera ve Suabiya'nın güney bölgeleri buna örnektir Bu bölgelerin mutfak kültürü; Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir Domuz eti, sığır eti ve kümes hayvanları eti ile yapılan yemek çeşitleri Almanya'da tüketilen yemeklerin önde gelenleridir Bilhassa domuz eti'nin Alman mutfağı'ndaki yeri özeldir Hemen anında tüm bölgelerde, yemekler sosis le yenir Almanya'da 1500'den artı sosis çeşidi üretilmektedir En popüler sebzeler patates, lahana, havuç, şalgam, ıspanak ve fasülye dir
Organik gıda satışı bir pazar haline gelmiştir ve satılan ürünlerin %30'ünü bu grup besinler oluştururBu bir trend halinde yükselmektedir
Ünlü bir Alman değişi şöyle demektedir: Kahvaltı bir imparator, öğle yemeği bir kral ve akşam yemeği bir fakir gibidirkahvaltı genelde tahıllı yiyeceklerle ve bal ya da reçelli ekmekle yapılır Almanların bir kısmı kahvaltıda soğuk yemekleri veya peynirli ekmeği seçim etmektedir Ülkede 300'den artı ekmek çeşidi fırınlarda satılmaktadır
Başka ülkelerden gelen göçmenler bir uçtan bir uca, Alman mutfağı ve jurnal yemek alışkanlıkları çoğu mutfaktan etkilenmiştir Pizza ve makarna gibi İtalyan yemekleri, Döner gibi Türk ve Arap yemekleri bilhassa büyük şehirlerde epeyce yaygın olarak satılmaktadır Milletlerarası burger zincirleri ve Çin restorantları ülkenin çoğu yerine yayılmıştır Hint, Japon ve diğer Asya mutfaklarının popüleritesi artmaktadır Yüksek profilli dokuz Alman restorantı, restorantları uluslararası derecelendiren Michelin Rehberi kadar üç yıldızlı olarak ilan edilmiştir Yeniden 15 restorant iki yıldız almıştır
Şarabın ülkenin birçok kesiminde yaygın olmasına karşın Almanya'nın milli içkisi bira olarak bilinmektedir Almanya'da kişi başına bira tüketimi yıllara kadar düşmesine karşın, kişi başına yıllık 116 litre ile üst sıralardaki yerini korumaktadır 18 batı ülkesi üstünde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; birey başına meşrubat tüketimi konusunda 14, birey başına meyve suyu tüketiminde ise 3 olmuştur Bunların dışarıya, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukça popülerdir *
Alman mutfak kültürü
Alman mutfağı
Almanlar ne yer
Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir Bavyera ve Suabiya'nın güney bölgeleri buna örnektir Bu bölgelerin mutfak kültürü; Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir Domuz eti, sığır eti ve kümes hayvanları eti ile yapılan yemek çeşitleri Almanya'da tüketilen yemeklerin önde gelenleridir Bilhassa domuz eti'nin Alman mutfağı'ndaki yeri özeldir Hemen anında tüm bölgelerde, yemekler sosis le yenir Almanya'da 1500'den artı sosis çeşidi üretilmektedir En popüler sebzeler patates, lahana, havuç, şalgam, ıspanak ve fasülye dir
Organik gıda satışı bir pazar haline gelmiştir ve satılan ürünlerin %30'ünü bu grup besinler oluştururBu bir trend halinde yükselmektedir
Ünlü bir Alman değişi şöyle demektedir: Kahvaltı bir imparator, öğle yemeği bir kral ve akşam yemeği bir fakir gibidirkahvaltı genelde tahıllı yiyeceklerle ve bal ya da reçelli ekmekle yapılır Almanların bir kısmı kahvaltıda soğuk yemekleri veya peynirli ekmeği seçim etmektedir Ülkede 300'den artı ekmek çeşidi fırınlarda satılmaktadır
Başka ülkelerden gelen göçmenler bir uçtan bir uca, Alman mutfağı ve jurnal yemek alışkanlıkları çoğu mutfaktan etkilenmiştir Pizza ve makarna gibi İtalyan yemekleri, Döner gibi Türk ve Arap yemekleri bilhassa büyük şehirlerde epeyce yaygın olarak satılmaktadır Milletlerarası burger zincirleri ve Çin restorantları ülkenin çoğu yerine yayılmıştır Hint, Japon ve diğer Asya mutfaklarının popüleritesi artmaktadır Yüksek profilli dokuz Alman restorantı, restorantları uluslararası derecelendiren Michelin Rehberi kadar üç yıldızlı olarak ilan edilmiştir Yeniden 15 restorant iki yıldız almıştır
Şarabın ülkenin birçok kesiminde yaygın olmasına karşın Almanya'nın milli içkisi bira olarak bilinmektedir Almanya'da kişi başına bira tüketimi yıllara kadar düşmesine karşın, kişi başına yıllık 116 litre ile üst sıralardaki yerini korumaktadır 18 batı ülkesi üstünde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; birey başına meşrubat tüketimi konusunda 14, birey başına meyve suyu tüketiminde ise 3 olmuştur Bunların dışarıya, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukça popülerdir *