Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Almanya’nın ham çelik üretimi Nisan'da yüzde 24 düştü

Almanya’nın ham çelik üretimi Nisan'da yüzde 24 düştü
0
39

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
2256208_720x360.jpg

Alman Çelik Birliği, Nisan ayı Almanya ham çelik üretim verilerini açıkladı.

Buna göre, ülkenin ham çelik üretimi, Nisan ayında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 24 gerileyerek 2 milyon 557 bin ton oldu. Böylece söz konusu üretim Haziran 2009’dan beri en düşük seviyeye indi.

Bu yılın Ocak-Nisan dönemin de ise Alman ham çelik üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 azalarak 12 milyon 416 bin tona geriledi.

ArcelorMittal, Thyssenkrupp ve Salzgitter gibi çelik sektörünün büyük şirketleri, diğer sektörlerin yanı sıra, otomotiv endüstrisindeki talep düşüşünden ciddi şekilde etkilendiği belirtiliyor. Azalan talepten dolayı ülkede çelik üreticileri kısa süreli çalışma programı uyguluyor.

Öte yandan, Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği’ne (Worldsteel) göre küresel ham çelik üretimi, Nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 azalarak 137,1 milyon tona düştü. Söz konusu ayda Çin’in üretimi yüzde 0,2 artarak 85 milyon tona ulaşması dikkati çekti.

AA

Similar threads

Küresel ham çelik üretimi, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 azalarak 137,1 milyon tona geriledi. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), nisan ayı ham çelik üretim verilerini açıkladı. Buna göre, küresel ham çelik üretimi, nisan ayında 2019'un aynı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Türkiye'nin ham çelik üretimi, ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,6 azalışla 28 milyon ton olarak gerçekleşti. Türkiye Çelik Üreticileri Derneğinden (TÇÜD) yapılan açıklamaya göre üretim, ekimde 2018'in aynı ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 15 azalarak 2,7 milyon tona...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Türkiye Çelik Üreticileri Derneğinden (TÇÜD) yapılan açıklamaya göre, ham çelik üretimi temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,6 azalarak 2,9 milyon ton oldu. Ocak-temmuz döneminde ise üretim yüzde 10,2 azalışla 19,9 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. - Çelik ihracatında artış Dış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Türkiye'nin ham çelik üretimi, ocak-mayıs döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 azalışla 14,3 milyon ton olarak gerçekleşti. Türkiye Çelik Üreticileri Derneğinden (TÇÜD) yapılan açıklamaya göre, ham çelik üretimi mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8 azalarak 3,1 milyon ton...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Küresel ham çelik üretimi 2019'da bir önceki yıla oranla yüzde 3,4 artarak 1 milyar 869,9 milyon tona ulaştı. Brüksel merkezli Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), 2019 yılı ham çelik üretim verilerini açıkladı. Buna göre, küresel ham çelik üretimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 3,4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt