Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Almanya'nın yönetim şekli nedir?

Almanya'nın yönetim şekli nedir?
0
177

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Almanyanın Idare biçimi
Almanya'nın Yönetim Biçimi Nedir
Almanya'nın Idare Şekli Hakkında Bilgi

Idare biçimi: Federal Cumhuriyet'tir

Baltık kıyılarında yaşamış Almanlar, Batı Roma Devleti'nin çökmesi ile Alman Krallığı'nı kurdular Ancak devletin şekli ve sınırları durmadan değişti Hıristiyanlıktaki mezhep ayrılıkları yüzünden zaman zaman uzun süren savaşlar oldu 1907'de Almanya, İtalya ve AvusturyaMacaristan devletleri ile; Britanya, Fransa ve Sovyetler Birliği kendi aralarında ittifak kurdular ve 1914'te dünyayı sarsan ve Osmanlı Devleti'nin de da katıldığı 1 Dünya Savaşı meydana geldi Bu savaş, Almanların yenilgisi ile sonuçlandı Almanya'nın ekonomisi göktü, enflâsyon arttı Nasyonel Sosyalist Partisi lideri Hitler, 1933'te Almanların başına geçti 2 Dünya Savaşı sonunda da Almanya yenik düştü 1949'da Batı Almanya Federal Cumhuriyeti kuruldu 1990'da ise Doğu Almanya ile birleşerek şimdiki Almanya Federal Cumhuriyeti oluştu

Ülkenin Bütün Adı : Federal Almanya Cumhuriyeti
Kısa Adı : Almanya
Idare Şekli : Federal Cumhuriyet
Başkent : Berlin
Kurtuluş Günü : 18 Ocak 1871 (Alman Birliği)
Ulusal Tatil Günü : 3 Ekim Birlik Günü (1990)

Ülke toplam 16 eyaletten oluşmaktadır Bu eyaletler; BadenWuerttemberg, Bayern, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, MecklenburgVorpommern, Niedersachsen, NordrheinWestfalen, RheinlandPfalz, Saarland, Sachsen, SachsenAnhalt, SchleswigHolstein, Thueringen'dir

Anayasa: 23 May 1949'da Esas Hukuk kabul edilmiştir

Adli Sistem: Alman yerli sivil hukuk sistemine dayanır Federal Anayasa Mahkemeleri kanunları uygulamaktadır

Oy Hakkı: 18 yaşını dolduran herkesin oy hakkı bulunmaktadır

Seçimler: Cumhurbaşkanı Federal Meclisin bütün üyeleri ve eyalet meclislerinden gelen eşit sayıdaki üyenin uzlaşması ile 5 yıllık bir dönem için seçilir

Kabine: Kabine Başbakanın tavsiyesiyle Cumhurbaşkanı göre atanır

Adli Dallar: Federal Anayasa Mahkemeleri (Bundesverfassungsgericht) *

858,475Konular
981,245Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt