Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ALS, Parkinson ve Alzheimer Hastalarına Umut Oldu! Türk Bilim İnsanı Ölü Hücreyi Diriltmeyi Başardı

ALS, Parkinson ve Alzheimer Hastalarına Umut Oldu! Türk Bilim İnsanı Ölü Hücreyi Diriltmeyi Başardı
0
178

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-2164b6eef37b1cbfc8759678aaf9ee55b326ff18.jpg

ABD'de Northwestern Üniversitesinde ALS Araştırma Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Hande Özdinler en iyi buluşa imza atan 10 bilim insanı arasında yer aldı. Beyindeki ölmüş sinir hücrelerini dirilten Özdinler bu çalışmaya beyin kanaması yüzünden kaybettiği kardeşi için başladığını söyledi.

Doç. Dr. Hande Özdinler, "Çok okudum. Harvard Üniversitesinde nörocerrahi bölümüne gittim. Harvard'da hoca oldum. Sanki beyini öğrenirsem kardeşimi canlandıracağım veya ona yapabileceğim bir şey gibiydi"

Habertürk'te yer alan habere göre; Özdinler, 'Aniden beyin kanaması geçirdi, ailecek perişan olduk. Beyin konusunda çok az şey biliyordum. ABD'ye doktora için gittim fakat kardeşim vefat etmeseydi belki bitki biyoteknolojisi okuyacaktım. Doktoramın üçüncü senesi olmasına rağmen bütün kolumu değiştirip sinir bilimlerine yöneldim' dedi.

ALS, PLS, Parkinson, Alzheimer ve beyin kanaması hastalarına çare olacak ilaç hayvan deneylerinde başarılı oldu.

Özdinler, 'Özellikle ALS hastalığı çok zor bir hastalık. Hastalar gerçekten yavaş yavaş bütün insanlık yetilerini kaybediyorlar. Beyindeki motor nöronlar 'Ben artık yapamayacağım bu işi ve öleceğim' diye karar veriyorlar ve yavaş yavaş ölme hızlanıyor' ifadelerini kullandı.

Özdinler, ölen motor nöronları kendi buluşları olan NU9 isimli kimyasal maddeyle 60 günde canlandırdı.

Özdinler, şunları kaydetti: 'Buluşu yapmak ve buluşu klinik aşamaya kadar getirmek en uzun süren süreç. Biz şimdi onu tamamlamış bulunuyoruz. Tahmin ediyorum ki iki veya üç sene içerisinde sonlandıracağız. 10 yıl içinde tedavi kullanılabilir.'