CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz gün toplumsal medya hesabından "'Alo Holding'lerin medyası bana ders vermeye kalkmasın" açıklamalarından sonra, tabirlerin gayelerinden birinin Fatih Altaylı olduğu konuşulmuştu.
Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını bugünkü yazısına taşıdı. Altaylı yazısında, kendisine yönelik söylendiği sav edilen tabirleri üstüne alınmadığını belirterek, CHP’de Kılıdçaroğlu'na yakın dostlarını aradığını söyledi. Altaylı, kendisine, "Kemal Bey’in söylediklerinin seninle alakası yok" denildiğini aktardı.
Fatih Altaylı yazısında, CHP'den bir ismin kendisine söylediği kelamları şöyle aktardı:
"Telefonuma daima bildiri yağmaya başladı. 'Kılıçdaroğlu sana çok ağır girişti' diye. Şaşırdım. Açtım baktım. Vallahi de, billahi de hiç üzerime alınmadım. Lakin belirli ki, birileri bu kelamların bana yönelik olduğunu düşünüyor ya da bana yönelterek gaye saptırmak istiyordu. CHP’de Kemal Bey’e yakın dostları aradım. 'Kemal Bey’in söylediklerinin seninle alakası yok. Mezhepçilik üzerinden Kemal Bey’in aday olmaması gerektiğini söyleyen kimilerini ve bir vakitler AKP’nin en has adamı iken son vakitlerde sureti haktan yana görünüp, şuurlu manipülasyon yapan bir araştırmacıyı maksat aldı. Bir internet sitesi bilhassa mevzuyu sana yönlendirmiş lakin ne seninle ne de sizin yayın kümesi ile ilgili değil kelamları. Daha bir hafta evvel sizin ekrandaydı Kemal Beyefendi.' Benim açımdan da husus kapandı. 'Hayır bana demişsiniz' diyecek halim yok. Ayrıyeten çok da kıymetli değil, Kemal Beyefendi bunları bana da söylemiş olabilirdi. İktidardan aslında çok bu türlü kelamlar işittim yıllardır. Alışkınım. Bugüne kadar rastgele bir kabalığını görmediğim, her vakit nazik Kemal Bey’e cevap bile vermezdim. 'Sinirlenmiş' der geçerdim. Fakat tekrar de üzülürdüm. Medyaya, gazetecilere karşı bu kaba üslubun muhalefetin de şekli haline gelmiş olmasına üzülürdüm. Bırakın gazeteciler istediğini yazsın söylesin. Ekonomiyi toparlamak vakit alabilir. Lakin üslup değişikliği bir anda yapılabilir. Haksız mıyım!"