Fatih Altaylı, “İstiklalden istikbale” başlığıyla duyurulan 'Yeni Ekonomik Reformu' için "Bu başlıkları ben Serdar Ortaç müziklerinin kelamlarına benzetiyorum. Ses ahengine uygun, dinleyeni keyiflendiriyor fakat manasız." dedi.
HaberTürk müellifi Fatih Altaylı bugünkü "İtibardan reforma" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 'Yeni İktisat Reformu'nu kıymetlendirdi.
Çocukluğundan bu yana hükümetlerden en fazla duyduğu sözün “reform” olduğunu belirten Altaylı şöyle devam etti:
"Ha babam de babam ıslahat yapar bu ülkeyi yönetenler. Hukuk ıslahatı, yargı ıslahatı, iktisat ıslahatı, spor ıslahatı, idare ıslahatı, ulaşım ıslahatı aklınıza gelebilecek tüm sözlerin önüne “reform" sözcüğü eklenerek açıklanmıştır bu ülkede. Hep de süslü başlıklar bulunarak. Sonuç ortadadır.
Halbuki Almanya’da, İngiltere’de, Japonya’da falan hiç ıslahat paketi açıklanmaz. Onlar açıklamaktan çok yapmaya inanırlar. Onlar yapar açıklamaz, bir ise açıklar lakin yapmayız genelde."
"Gayet havalı bir başlık bulmuşlar"
"Bu kere de çok havalı bir başlık bulmuşlar. “İstiklalden istikbale” Bu başlıkları ben Serdar Ortaç müziklerinin kelamlarına benzetiyorum. Ortaç’ın müzik kelamlarına hiç dikkat ettiniz mi? Etmedinizse etmemeye devam edin. Ben ettim pişmanım. Kulağa beğenilen geliyor, ritme uyuyor lakin okuduğunuz vakit hiçbir manası yok. Ses ahengine uygun, dinleyeni keyiflendiriyor ancak manasız."
"Kamuda araç tasarrufuna gidilecekmiş, okudum güldüm"
Açıklanan paketin ayrıntılarına hiç bakmadığını, yalnızca başlıklarını okuyup geçtiğini belirten Altaylı;
"Başlıklardan hoşuma giden ise “tasarruf” sözü oldu. Çok sevdiğim bir sözdür. Çok inanırım. Ekonomi”nin en kıymetli ögesidir. Fransızlar tasarrufa “economiser” derler. Ekonominin ta kendisidir aslında. Şimdi Türkiye’de de yapılacakmış. Kamu harcamaları zapturapt altına alınacakmış, kamuda araç tasarrufuna gidilecekmiş. Okudum güldüm.
Biz bunu anlarız lakin yeni jenerasyon güç anlar. Onlar yıllardır “İtibardan tasarruf olmaz” diye büyütüldüler. Şimdi gel de anlat bu çocuklara bu tasarrufu. Audi A8’ye binmeyen rektörün, Mercedes S 500’e binmeyen liderin, özel uçakla uçamayan bakanın değeri harbiyesi olur mu! İtibardan ıslahat olur mu?" diye yazdı.