bilgisayarci
FD Üye
Uzun müddettir 'yerli otomobil'i geliştiren TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş'ı gereğince bilgi paylaşmamaklar eleştiren HaberTürk müellifi Fatih Altaylı, "İşin içine siyaset girmeyince, birtakım bakanların Cumhurbaşkanı’nın gözüne girmek için gerçekleri eğirip, büküp sunmaları olmayınca, doğrular ve olması gerekenler konuşulunca hoşunuza gitse de gitmese de olması gerekenler ortaya koyuluyor" yorumunda bulundu.
Karakaş'ın gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Motorun Bosch’tan, bataryanın Çin’den, şasinin Myra'dan geldiğini" söylemesiyle ilgili bir yazı kaleme alan Altaylı, "Benim Karakaş’a öfkemin nedeni, 'Doğru olmayan şeyler' söylemeseydi. Olmayacak hayallerden kelam edip, milleti kandırmaya çalışmasıydı" yazdı.
Altaylı'nın yazısının ilgili kısmı şöyle:
"Yerli arabası üreteceği savındaki TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş bir küme gazeteci ile buluştu ve yerli arabayla ilgili birinci kere nispeten somut, nispeten elle tutular bilgiler verdi.
Motor Bosch’tan.
“Batarya Çin’den.
Aracın entegrasyonu için Alman Edag
Şaşi Myra’dan.
Tasarım İtalyanlardan.”
Anında tenkitler başladı.
Bana mail ya da toplumsal medya üzerinden ulaşan pek çok okur da “Fatih Beyefendi haklıymışsınız eleştirilerinizde” demeye başladı.
Esasen toplumsal medyada da hava bu halde oluşmuş gördüğüm kadarıyla.
Lakin ben size bir şey söyleyeyim.
Bu işin başından beri birinci sefer CEO Gürcan Karakaş’ı gerçek konumda görüyorum.
Sevgili okurlar, bu iş bu türlü başlar.
Hatta bu türlü de sürebilir.
Hiçbir sorun yok.
Dünyadaki tüm araba üreticileri işlerini bu türlü görüyorlar.
İşin içine siyaset girmeyince, birtakım bakanların Cumhurbaşkanı’nın gözüne girmek için gerçekleri eğirip, büküp sunmaları olmayınca, doğrular ve olması gerekenler konuşulunca hoşunuza gitse de gitmese de olması gerekenler ortaya koyuluyor.
Gürcan Karakaş’ın gazetecilere söyledikleri otomotiv kesiminin gerçekleridir.
Bunu daha evvel de yazdım.
Benim Karakaş’a öfkemin nedeni, “Doğru olmayan şeyler” söylemeseydi. Olmayacak hayallerden kelam edip, milleti kandırmaya çalışmasıydı."