alternatif tıbta yeni dönem zeytin yağı süt kabızlığa iyi gelirmi basura sıcak su iyi gelirmi basur zeytinyağı zeytinyağı basura kabızlığa Riviera zeytinyağı: Arıtılmış ve Naturel zeytin yağının muhakkak oranda karışımı ile elde edilir Özellikle yemek yemek ve kızartmalarda tercih edilir Asit oranı azami %1 dirRafine zeytinyağı: Zeytinyağı asit oranı yüksek olduğundan arıtılmış edilmesi gerekir Somut arıtılmış işlemi ardından elde arıtılmış zeytinyağı adeta sıfır asit oranına sahiptir Rafine yada Light zeytin yağı daha çok zyağının adaleli lezzetine alışkın olmayan kimseler kadar tüketilir Naturel zeytinyağı: Sızma ve naturel olarak ikiye ayrılır Sızma zeytinyağının asit oranı maksimum %1 dir Zeytinyağı içinde en makbulü sızmadır Çiğ olarak salata ve soslarda tüketilir Naturel zeytin yağı yada extra extra zeytinyağında asit oranı %12 arasındadır *Yeniden zeytinin şekerinden, zeytin çiçeği kolonyasından, zeytin salatasından, sabunlarına dek birçok ürünü devardır *Bugün dünyanın en manâlı kanser ilacı köpek balığı kıkırdağıdır Köpekbalığından çikan sgualene adlı madde sızma zeytinyağında bol miktarda bulunur Günde 100 cl zeytinyağı tüketimiyle köpekbalığı kıkırdağından alınacak değin sgualene alınır Zeytinyağı kanser riskini % 50 ye yakın azaltmaktadır * Zeytinyağı hücreleri korur Zeytinyağının içinde bulunan Oleiprine adlı madde baştan sona hücreler yenilerek kansere aleyhinde hücreleri korur *Zeytin yağı üretim aşamasında ısıyla temas etmemesi gerekiyor böylece sağlıklısı Riveriya yok, Sızma olanıdır Doğrusu en açıkçası, kokusuna alışıp mümkün olduğunca az veya hiç arıtılmış edilmemişi kullanmaktır *Zeytin ağacının dalları, yaprakları ve reçinesi olduğu değin, yağıda senelerdir ilaçların bileşimlerinde yer alan doğal maddelerden birisidir, doğal bir ilaçtır *Yiyeceğin yanısıra merhem olarak da kullanılan zeytinyağı; tahrişin neden olduğu acı ile yanmayı giderici ve yumuşatıcı özellikleri olan losyondurda *Zeytinyağı, derinin foliküllerine penetre olabildiği için, gerek internal gerekse eksternal dokuların bere veya iritasyonunda ve enfeksiyonlara aleyhinde faydalıdır *Sindirim sistemini etkiler; ister soğuk olsun, ister sıcak olsun zeytinyağı mideyi çepeçevre koruyucu bir tabakayla sararak mide asitini azaltır Yemek öncesi veya sonrası alınan bir kaşık zeytinyağı, mide zarını örtüp alkolün işlemesini önleyeceği gibi, karışık içkilerin yol açtığı sarhoşluğuda azaltır *Gastrit ve ülsere aleyhinde korumada etkili yardım sağlar Hazmı en kolay olan zeytinyağı besinlerin bağırsaklar göre fazla daha iyi emilmesini sağlayarak bağırsakların çalışmasını düzenler Isıtılmış olsun yada olmasın zeytinyağı gastrik asiditeyi azaltabilmektedir Tahriş giderici etkileri ülsere karşı koruma sağlar Bağırsaklardan gıda geçişini kolaylaştırmak suretiyle konstipasyona engel olur *Zeytinyağı safra kesesinin kontraksiyonlarını (kasılma) ve safra salgılanmasını uyararak safra taşı yaradılış riskini azaltır, hazmı kolaylaştırır Dalakta taş oluşumunu önler Sarılığa ve karaciğer sancılarına iyi kazanç Oruç tutanlar, sahurda bir çorba kaşığı zeytinyağı içerse safra kesesi ve barsakları rahatlatacaktır *Sabah kahvaltıdan önce alınan 1 ya da 2 çorba kaşığı zeytinyağı basit kronik kabızlığa iyi gelir (daha iyi sonuç için suyla karıştırılabilir) Mayasıl şikayetlerini giderir; sıcak olarak içilir *Anne sütündede bulunan E vitamini ve oleik asit içeriği ile zeytinyağı, bayağı kemik gelişimine katkıda bulunur Anne karnında ve doğumdan daha sonra bebeğin beyninin olduğu kadar, genelde sinir sisteminin gelişimini de desteklediğinden, hamile ve emziren annelere özellikle yararlıdır *Zeytinyağı yaşlanmanın, ayrıca genelde doku ve organlar, hemde beyin fonksiyonları üzerinde ama etkilerini geciktirmektedir *Yüksek tansiyonu düşürür; yaprakları ve dallarından akarsu yapılır Taze yada kuru zeytin yaprağını 300 gr suda 15 dakika kaynatıp, süzdükten daha sonra şeker ek edrek 15 gün baştan başa her sabah akşam sıcak içmek faydalıdır *Kan şekeri seviyesinin düşmesine destek eder *Sızı, romatizma, burkulma ve adale incelmelerinde; zeytinyağı sürülür veya 200 gr taze çiçek ve yaprak, 100 gr sarı papatya ile 1 kg zeytinyağını arada sırada karıştırarak iki saat benmari içinde kaynattıktan daha sonra içindekileri süzüp sızı veren yerler ovulur Kapalı yanıklarda zeytinyağı sürülerek kullanılır *Kötü kolesterol LDL yi azaltırken, iyi kolesterol HDL yi artırır(Yüksek LDL kolesterolü seviyesine emrindeki olarak yükselen kolesterol seviyesinin aterosklerotik yürek hastalığında nedensel rol oynadığı kuşkusuzdurEpidemiyolojik veriler koroner yürek hastalığı vakalarındaki düşüşün total veya LDL kolesteroldeki düşüş ile beraber olduğunu göstermektedir) id *Diyetle alınan doymuş yağ asitlerinin (DYA) total kolesterol seviyesini yükseltettiği iyi bilinmektedir DYA ile tetiklenen kolesterol yüksekliği çoğunlukla LDL kolesterolündeki yüksekliğe bağlıdır DYA ve hayvansal yağdan zengin diyetler HDL kolesterolü ve apo A1 de de yükselmeye yol açar *Yüksek karbonhidratlı ve düşük yağlı diyet tüketen toplumlarda düşük HDL kolesterol ile düşük LDL kolesterolün birlikte bulunması koroner riski artırmazken, yüksek DYA içeren diyete tabi olarak LDL nin yükseldiği toplumlarda daha yüksek HDL seviyesine karşın koroner riski yüksektirYüksek hayvansal yağ taşıyan diyetlerin LDL HDL oranını, düşük yağ içeren ya da çoklu doymamış yağ asitinden (ÇDYA) varlıklı diyetlere kıyasla daha fazla yükselttiği görülmüştür Laurik, miristik ve palmitik asit birlikte tüm DYA ların başında gelirken, mistrik asit tereyağında, hurma çekirdeğinin yağında, hindistan cevizinin yağında bulunmaktadırSon ikisi bununla beraber fazla yüksek oranlarda laurik asitte içerirlerBu üç yağdan hangisinin kolesterol yükseltme potansiyelinin azami olduğu hala kavga konusudur Her üçününde LDL kolesterolünü yükselttiği yapılan çalışmalarda gözlenmiştir DYA yerine linoleik asit konulduğunda total kolesterolde düşüşe neden olmaktadır Diyetteki esas tekli doymamış yağ asidi oleik asittirOleik asit zeytinyağında hakim olan yağ asididir Düşük yağlı, yüksek karbonhidratlı diyetler total ve LDL kolesterol konsantrasyonlarını manalı olarak düşürürken aynı zamanda elbette HDL seviyesinde de düşüşe niçin olur Zeytinyağı dinç lipid düşürücü diyete faydalı katkıda bulunur *Yürek dostu;zeytinyağı hayvansal yağların tersine kandaki kolesterol miktarını ve dolayısıyla kalp krizi riskini azaltır Kan plateletlerinin toplanmasına engel olarak kan pıhtılaşması riskini de değil eder *İçerdiği linoleik asit yüzdesi sebebiyle anne sütüne eş zeytinyağı, inek sütüne katıldığında anne sütüne yakın layık elde edilir Sütü kesilen anneler yağsız inek sütüne azıcık zeytinyağı katıp bebeğe verilebilir *Günde birkaç damla zeytinyağı bebeğin gelişimine büyük katkı sağlar *İçerdiği E, A, K vitaminleri ile her yaştaki çocuğun zorunlu ihtiyacına yanıt verir Bu vitaminler kemiklerin doğal gelişimine ve mineralleşmeye tezgâhtar olup, güçlenmesini hızlandırır Her yaştaki insan için yararlıdır *Böbreklerin ıslahında, taşları düşürmede, bağırsak kurtlarını düşürmede, karın ağrısında sıcak su ile içilmesi iyi kazanç *Çocukları raşitizmden korur Siyatik, mafsal ağrılarına iyi gelir; zeytinyağı tortusu sürülür *Ağızda çalkalandığında ,dişlerin beyaz olmasını sağlar,diş etlerini korur, diş çürümelerini önler *Zeytinyağı sağlık durumu ve alımlılık kaynağıdır Cilde ve saçlara fazla faydalıdır Cildi besler, korur ve yumuşatır *Saçları dökülenlere; 1 yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını saç diplerine sürerek 1 saat bekletilip sonradan yıkanması, nadiren tekrarlanması gerekir alıntıdır