iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
500 gr kebaplık et,
100 gr kuyruk
Terbiye İçin:
34 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos İçin:
45 domates,
34 adet sivri yeşilbiber
HAZIRLANIŞI:
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer
malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi
için bir gün buz dolabında bekletilir Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir
Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur İnce
doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır
ve ızgarada çevire çevire pişirilir Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak
servis yapılır
500 gr kebaplık et,
100 gr kuyruk
Terbiye İçin:
34 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos İçin:
45 domates,
34 adet sivri yeşilbiber
HAZIRLANIŞI:
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer
malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi
için bir gün buz dolabında bekletilir Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir
Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur İnce
doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır
ve ızgarada çevire çevire pişirilir Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak
servis yapılır