Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Altı Ezmeli Tike Kebabı (Kuşbaşı)

Altı Ezmeli Tike Kebabı (Kuşbaşı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:
500 gr kebaplık et,
100 gr kuyruk
Terbiye İçin:
34 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos İçin:
45 domates,
34 adet sivri yeşilbiber
HAZIRLANIŞI:
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer
malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi
için bir gün buz dolabında bekletilir Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir
Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur İnce
doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır
ve ızgarada çevire çevire pişirilir Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak
servis yapılır
 
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,219Kullanıcılar
HeralexSon üye
Üst Alt