Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Altı Yüzbin Nasihat

Altı Yüzbin Nasihat

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peygamber efendimiz hazreti Ali’ye buyurdu ki: “Ya Ali! Altı yüz bin koyun mu istersin, yahut altı yüz bin altın mı veya altı yüz bin nasihat mı istersin?

Hazreti Ali dedi ki; “Altı yüz bin nasihat isterim Peygamber aleyhisselam buyurdu ki; “Şu altı nasihata uyarsan, altı yüz bin nasihata uymuş olursun

1 Herkes nafilelerle meşgul olurken, sen farzları ifa et Yani farzlardaki rükunleri, vacipleri, sünnetleri, müstehabları ifa et

2 Herkes dünya ile meşgul olurken, sen Allahü tealayı hatırla Yani din ile meşgul ol, dine uygun yaşa, dine uygun kazan, dine uygun harca

3 Herkes birbirinin ayıbını araştırırken, sen kendi ayıplarını ara Kendi ayıblarınla meşgul ol

4 Herkes, dünyayı imar ederken, sen dinini imar et, zinetlendir

5 Herkes halka yaklaşmak için vasıta ararken, halkın rızasını gözetirken, sen Hakk’ın rızasını gözet Hakk'a yaklaştırıcı sebep ve vasıtaları ara

6 Herkes çok amel işlerken, sen amelinin çok olmasına değil, ihlaslı olmasına dikkat et!

Similar threads

PEYGAMBER EFENDİMİZDEN ALTIYÜZBİN NASIHAT!!! Peygamber Efendimiz bir gün Hz Ali'ye söyle demisti Ya Ali ! Altiyüzbin koyun mu istersin, veya altiyüzbin altinmi veyahut altiyüzbin nasihatmi? Hz Ali Altiyüzbin tavsiye isterim demistir Hz Muhammed (sav): Su alti nasihate uyarsan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
339
PEYGAMBER EFENDİMİZDEN ALTIYUZBİN NASİHAT!!! imagesaltiyuzbinnasihatdegerinde5aee705f55c5c Peygamber Efendimiz bir gun Hz Ali'ye soyle demisti Ya Ali ! Altiyuzbin koyun mu istersin, veya altiyuzbin altinmi veyahut altiyuzbin nasihatmi? Hz Ali Altiyuzbin nasihat isterim demistir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
199
Sual: Her işte, her zaman çoğunluğa uymak veya doğruyu bulmak için çoğunluğa uymak gerekir mi? CEVAP Kimisi, (Çok kimse, bir dine inanmadığı için ben de inanmıyorum) diyor Kimisi de, (Çok kimse namaz kılmadığı için ben de kılmıyorum, hemen herkes açık gezdiği için ben de açık geziyorum) diyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Ali İbni Ebu Talip (ra) Resulullah'ın amcasının oğlu, damadı, dördüncü halife Babası Ebû Talib, annesi Kureyş'ten Fâtıma binti Esed, dedesi Abdulmuttalib'tir Künyesi Ebu'ı Hasan ve Ebû Tûrab (toprağın babası), lâkabı Haydar; ünvanı Emîru'lMü'minin'dir Ayrıca 'Allah'ın Arslanı' ünvanıyla da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Vallahi bu rüya gerçektir!hzpeygamberin hayatı İslâma davetin ilk zamanlarında Halid bin Sa'id bir rüya görmüştü Rüyasında; Cehennemin kenarında dururken, babası onu itip düşürmek istedi Tam o sırada, Peygamber efendimizin, belinden yakalayıp, Cehennem'e düşmekten kendisini kurtardığını gördü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,497Konular
982,551Mesajlar
30,289Kullanıcılar
rogeneSon üye
Üst Alt