Altın Çilek Ülkemizde Nerelerde Yetişir ? Altın Çilek Türkiyede Nerede Yetişir Altın çilek ülkemizde nerede yetişir altın çilek özellikleri Altın çilek meyvesi ülkemizde nerelerde yetişir öğrenmek için, altın çileğin faydalarının da anlatıldığı aşağıda ki makaleyi inceleyebilirsiniz melekleraltincilekulkemizdenerelerdeyetisir5c507845b6632alt 1548777537 1548777537 altincilekulkemizdenerelerdeyetisir5c507845e85b5altincilekulkemizdenerelerdeyetisir5c507845e85b5 altincilekulkemizdenerelerdeyetisir5c507845e85b5 Altın Çilek kurusu artık kilo vermek isteyenlerin ve ünlülerin gözdesi oldu Yüksek lifli özelliğiyle metabolizmayı hızlandıran çilek, içeriğindeki C, B1, B2 ve A vitaminleriyle de hastalıklara aleyhinde siper oluyor Güney Amerika’da İnka eriği (Physalis) adıyla anılan, Türkiye’de ise ‘altın çilek’ diye adlandırılan bu altın renkli egzotik çilek, dünyada en fazla lif barındıran ve kilo verdirmeye muavin olan bir meyve Altın çilek pürüzsüz, basit şekil alan, parlak ve turuncusarı bir dış yüzeye sahiptir Özü sulu ve içerisinde fazla ufak açık sarı çekirdekleri vardır Dinlendirildiğinde tadı tatlılaşır Altın çilek, yuvarlak bir meyve olup ağırlığı 57 gram arasındadır Çapı neredeyse 2 cm’dir Altın çilek taze iken doğal, kağıtımsı, sarımsı, bir kabuk ile kaplıdır ve yenilebilmesi için çıkarılması gerekmektedir Altın çilek taze olarak, kurutulmuş olarak tek başına veya meyve ve sebze salatalarında öteki ürünlerle beraber de tüketilebilir Keza çikolata ile kaplanıp tatlılarda da kullanılabilir Reçellerde, özel soslarda, keklerde vs kullanılabilir Altın çilek karışımlarda yada kimsesiz kullanılabilir Bu egzotik meyve bununla beraber fazla dinç ve tıbbi olarak birçok faydaya sahiptir Altın Çilek Nerede yetişir Genel Özellikleri: Papaya Papaya bitkisi yapraklarını dökmeyen, tropikal bölgelerde yetişen büyük bir çalı veya minik bir ağaçtır Meyveleri kavuna benzediği için ona kavun ağacı da denir Güneşli, sıcak, humuslu ve bol sulu topraklarda yetişir Dişi ve erkek papaya bitkileri ayrı ayrı olup (arada bir birlikte); meyve üretmek için her ikisine de ihtiyaç vardır Meyveleri yaz aylarında ayrıntılarıyla olgunlaştıktan sonra toplanır Bitkinin boyu türlerine göre 1,2 – 3,6 m arasında olabilirOlgunlaşmamış papaya meyveleri; bazı ülkelerde (Güney Amerika) sebze olarak pişirilmekte veya salatası yapılmaktadır Papaya meyvesi; demir, kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ile A, B1, B2, C vitaminleri ve karoten (carotene – kansere aleyhinde koruyucu bir madde) açısından oldukça zengindir Lakin çağdaş kullanımı, içerdiği bu vitamin ve minerallerin yanısıra, meyvelerinde bulunan bol miktardaki proteolitik enzimlerden (Proteinleri eriten ve sindiren enzimler: Papain, Papaya peptidaseA ) kaynaklanmaktadır Bu doğal enzimlerden en etkilisi olan papain’ dir Papain’ e, mide göre salgılanan ve proteinleri sindirenparçalayan enzim olan pepsin’ e benzerliği sebebiyle “Nebati Pepsin adı da verilir