iltasyazilim
FD Üye
Altın Gibi Kızarmış Tava Böreği (Hazır Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet hazır el yufkası
*2 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*23 kalıp parçalanmış beyaz peynir
*56 dal temizlenip doğranmış maydanoz
*3035 cm çapında derin, yapıştırmayan bir tava
*Tavaya yapışmaması için
*4 kaşık kızartma yağı
Altın Gibi Kızarmış Tava Böreği (Hazır Yufkadan) Tarifi Yapılışı Peynir ve maydanozlarla böreğin iç harcını hazırlayın İki yumurta süt ve sıvı yağı birlikte çırparak bir sos hazırlayın
Tavaya iki kaşık kızartma yağını alarak, tavanın tüm yüzeyini yağlayın Bir yufkayı bütün olarak tavaya serin Yufkanın artan kısmını tavanın kenarlarından sarkıtın Hazırladığınız sostan 23 kaşık yufkanın tabanında gezdirin İkinci yufkayı büzüştürerek bu yufkanın üzerine yerleştirin Eşit bir dağılım sağlamaya özen gösterin Bunun üzerine sosun ve peynirli için yarısını bu katın üzerine eşit olarak dağıtın
Üçüncü yufkayı ve kalan sosla peynirli içi de aynı şekilde yerleştirerek yeni bir kat elde edin En alttaki yufkanın sarkan kenarlarını toparlayarak böreğin üzerini kapatın Tavayı bu şekilde ve üzeri kapalı olarak çok kısık ateşin üzerine alın Böreğin altını bir spatula yardımıyla kontrol edin Nar gibi kızardığında, düz bir tava kapağı veya uygun büyüklükte bir servis tabağı yardımıyla alt üst edin
Bu arada kalan 2 kaşık kızartma yağını, diğer tarafı kızartırken tavaya eklemeyi unutmayın Her iki taraf da eşit şekilde kızardığında, böreği düz bir servis tabağına alarak ılımaya bırakın Ilınıp dinlenen böreği istediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
*3 adet hazır el yufkası
*2 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*23 kalıp parçalanmış beyaz peynir
*56 dal temizlenip doğranmış maydanoz
*3035 cm çapında derin, yapıştırmayan bir tava
*Tavaya yapışmaması için
*4 kaşık kızartma yağı
Altın Gibi Kızarmış Tava Böreği (Hazır Yufkadan) Tarifi Yapılışı Peynir ve maydanozlarla böreğin iç harcını hazırlayın İki yumurta süt ve sıvı yağı birlikte çırparak bir sos hazırlayın
Tavaya iki kaşık kızartma yağını alarak, tavanın tüm yüzeyini yağlayın Bir yufkayı bütün olarak tavaya serin Yufkanın artan kısmını tavanın kenarlarından sarkıtın Hazırladığınız sostan 23 kaşık yufkanın tabanında gezdirin İkinci yufkayı büzüştürerek bu yufkanın üzerine yerleştirin Eşit bir dağılım sağlamaya özen gösterin Bunun üzerine sosun ve peynirli için yarısını bu katın üzerine eşit olarak dağıtın
Üçüncü yufkayı ve kalan sosla peynirli içi de aynı şekilde yerleştirerek yeni bir kat elde edin En alttaki yufkanın sarkan kenarlarını toparlayarak böreğin üzerini kapatın Tavayı bu şekilde ve üzeri kapalı olarak çok kısık ateşin üzerine alın Böreğin altını bir spatula yardımıyla kontrol edin Nar gibi kızardığında, düz bir tava kapağı veya uygun büyüklükte bir servis tabağı yardımıyla alt üst edin
Bu arada kalan 2 kaşık kızartma yağını, diğer tarafı kızartırken tavaya eklemeyi unutmayın Her iki taraf da eşit şekilde kızardığında, böreği düz bir servis tabağına alarak ılımaya bırakın Ilınıp dinlenen böreği istediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun