iltasyazilim
FD Üye
baltin kesesi
malzemeler
2 paket misir nişastasi
2 tane yumurta
12 kabartma tozu
250 gr margarin
3 su bardaği un
1 su bardaği pudra şekeri
içi için:
Fistik,tarçin,pudra şekeri
hazirlanişi
margarin ve unu kariştir, içine pudra şekerini ekle, yumurta ve misir nişastasini ilave edip yoğur Son olarak kabartma tozunu ekleyip hamur haline gelene kadar yoğur Hamurdan 34 ceviz büyüklüğünde parça kopar Bu parçanin içine 1 yemek kaşiği kakao ekle ve yoğurkakaolu ve sade hamuru 1520 dk oda isisinda dinlendirhamurdan ceviz büyüklüğünde kopar ve içli köfte yapar gibi içini parmağinla açküçük bir kese şeklinde olacak
Daha önceden hazirlanan içi (fistik,pudra şekeri ve tarçin karişimi)bu açilan hamurun içine koy Elinle ağizini büz yani hamuru toplakakaolu hamurdan uzun şerit yap ve kesenin kenarlarindan geçir Bu hamurdan kesenin üzerine istediğiniz şekilleri vererek süsleyinhamurun hepsi bitince önceden isitilmiş firinda pişirin Pembeleşince firindan çikarinsoğuduktan sonra servis yapin
b
malzemeler
2 paket misir nişastasi
2 tane yumurta
12 kabartma tozu
250 gr margarin
3 su bardaği un
1 su bardaği pudra şekeri
içi için:
Fistik,tarçin,pudra şekeri
hazirlanişi
margarin ve unu kariştir, içine pudra şekerini ekle, yumurta ve misir nişastasini ilave edip yoğur Son olarak kabartma tozunu ekleyip hamur haline gelene kadar yoğur Hamurdan 34 ceviz büyüklüğünde parça kopar Bu parçanin içine 1 yemek kaşiği kakao ekle ve yoğurkakaolu ve sade hamuru 1520 dk oda isisinda dinlendirhamurdan ceviz büyüklüğünde kopar ve içli köfte yapar gibi içini parmağinla açküçük bir kese şeklinde olacak
Daha önceden hazirlanan içi (fistik,pudra şekeri ve tarçin karişimi)bu açilan hamurun içine koy Elinle ağizini büz yani hamuru toplakakaolu hamurdan uzun şerit yap ve kesenin kenarlarindan geçir Bu hamurdan kesenin üzerine istediğiniz şekilleri vererek süsleyinhamurun hepsi bitince önceden isitilmiş firinda pişirin Pembeleşince firindan çikarinsoğuduktan sonra servis yapin
b