Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Amac sonuc ilişkisi ne demektir? kısaca ornekler

Amac sonuc ilişkisi ne demektir? kısaca ornekler
0
149

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Amac sonuc ilişkisi ne demektir? ornekler

Yargının hangi amacla gercekleştirildiğini ifade eden cumlelerdir Amac sonuc ilişkisini bulmak icin “hangi amacla ve hangi sebepten dolayı soruları sorulur

Amacsonuc ilişkisine ornekler:

*Matematik oğrenmek icin kursa gittim (Hangi amacla gittim matematik oğrenmek icin)
*Ekmek almak icin markete gittim (hangi sebepten dolayı gittim ekmek almak icin)
*Muylu ol diye sana cicek aldım (amac mutlu etmek)
*Sınavdan yuksek alabilmek icin cok calıştım (amac yuksek not almak)

* Borclarından kurtulmak icin evini satmış
* Ailesini gormeye Almanya’ ya gitmiş
*Başbakan, ticari anlaşmalar yapmak uzere yurtdışına cıkıyor
* Bu ,bizi birbirimize duşurmek maksadıyla soylenmiş bir sozdur
* Şair, şiirinde herkes anlayabilsin diye yalın bir dil kullanmış
* Yazar,eleştirmene şirin gorunmek maksadıyla iki yuzlu davranıyor
* Ofkesini yenmek icin dışarı cıktı
* Yoksulluktan kurtulmak icin şehre goc etmiş
* Kardeşi iyileşsin diye Allah'a dua ediyor
* Bildiklerini anlatmak uzere karakola başvurdu
* Bu sıkıntılara sınavı kazanalım diye katlanıyoruz
* Yabancı dil oğrenmek icin kursa gidiyor

Similar threads

Sebep Sonuc ilişkisi ile ilgili kısa ornekler Sebep sonuc ilişkisi bir cumlede yargının gercekleşme sebebi yani gerekcesi ile birlikte verilmesidir Cumlenin icinde yargının gercekleşme sebebi birlikte verilir Hava yağmurlu olduğu icin pikniğe gidemedik Hasta oldum cunku terliyken soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Hedef netice ilişkisi ne demektir? örnekler Yargının hangi amaçla gerçekleştirildiğini açıklayan cümlelerdir Niyet netice ilişkisini bulmak için “hangi amaçla ve hangi sebepten nedeniyle soruları sorulur Amaçsonuç ilişkisine örnekler: *Matematik öğrenmek için kursa gittim (Hangi amaçla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Sebep sonuc ilişkisi ile ilgili kısa ornekler Sebep sonuc ilişkisi bir cumlede yargının gercekleşme sebebi yani gerekcesi ile birlikte verilmesidir Cumlenin icinde yargının gercekleşme sebebi birlikte verilir Hava yağmurlu olduğu icin pikniğe gidemedik Hasta oldum cunku terliyken soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Cumlede Anlam Konu Anlatımı Cumlede Anlam Konusu, cumlede anlam ornekleri, Cumlede Anlam Konuları 1EŞANLAMLI YA DA YAKIN ANLAMLI CUMLE Farklı sozcuklerle kurulan fakat aynı duşunceyi anlatan cumlelerdir —Sevgi sadakatle taclaşmadıkca omru kızgın collerdeki bir damla yaş kadardır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Peygamber Efendimizin Guzel Ahlakıyla ilgili ornekler Peygamber Efendimizin Guzel Ahlakı Kuranda Peygamber Efendimizin Guzel Ahlakı Peygamberimiz (sav)in cok guzel bir ahlaka sahip olduğunu Allah Kuranda bildirmiş ve şoyle buyurmuştur: “Nun Kaleme ve satır satır yazdıklarına andolsun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
858,464Konular
981,124Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt