Yemek ısıtmak vakit zaman hayat kurtarıcı olabiliyor ancak çok defa ısıtılmış yemeği yemek hayli makûs sonuçlar doğurabilir. İşte sizin için hazırladığımız iki kez ısıtıldığında yenmemesi gereken yemekler!
1. Ispanak
Hepimizin bildiği en faydalı yiyeceklerden biri olan ıspanağı yine ısıtmaktan kaçınmak gerekiyor. İçerisinde bulunan nitrat ısıtıldığında yüksek ısıya maruz kaldığından nitrite dönüşüyor. Bu da ıspanağı hayli tehlikeli bir hale getiriyor.
2. Mantar
Besin kıymeti epey yüksek olan mantar soğuk yenmelidir. Isıtıldığında besin kompozisyonu değiştiğinden karın ağrısı ve şişlik yapar.
3. Tavuk
En tehlikeli yemeklerden biri tavuktur. Tavuk ya pişer pişmez ya da piştikten sonra soğuk biçimde yenmelidir. Tavuk çabuk bozulan bir besin olduğu için de tavuk zehirlenmeleri meydana gelebilmektedir.
4. Patates
Pişirildikten sonra 4-5 gün koruma edilebilen patatesi de ısıtmadan soğuk bir biçimde yemek gerekiyor. Tekrar ısıtıldığında tadı da epeyce değişiyor.
5. Pancar
Pancar da tıpkı ıspanak üzere nitrat içerir ve ısıtıldığında nitrite dönüşür.
6. Kereviz
Kerevizin içinde de nitrite dönüşen nitrat bulunuyor. Uzmanlara nazaran yine ısıtılan kereviz kanserojen tesir yaratabiliyor.
7. Yumurta
Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurtanın da asla ikinci defa ısıtılmaması gerekiyor. Zira ikinci sefer ısıtıldığında toksit üretmeye başlar ve bu da bize ziyan verir.
8. Pirinç
Evet ne yazık ki pilavı da ısıtmamamız gerekiyor aksi taktirde midemizi ve böbreklerimizi ağrıtabilir.